Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swędzi mnie głowa

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę mieć wszy?

Gość gość
Tak, możesz . Pozwalam.

Gość gość
Może łupież ? Poszukaj strupki ...nic ci nie będzie jak zdrapiesz

Gość gość
A co jeśli mam tam pełno innego robactwa łupieżu itd to nie zaszkodzi mieć wszy?

Gość gość
Nie, stupkow nie wyczuwam. Ale za to czuję jakby coś mi po tej głowie chodzi. Co to może być?

Gość gość
Może złapałaś wszy, albo świerzb jeśli oprócz głowy swędzi Cię też całe ciało. Ewentualnie to uczulenie na szampon/odżywkę. W takim wypadku kup w aptece jakiś szampon siarkowy, np. "Zdrój", a powinno przestać swędzieć. Mi pomogło po pierwszym umyciu.

Gość gość
A żeby sprawdzić czy masz wszy - pochyl głowę nad białą kartką papieru i zacznij intensywnie czesać włosy. Jak masz wszy to coś na tę kartkę na pewno spadnie.

Gość gość
Sprawdzailam, to nie wszy. To myśli krążą mi po głowie latają jak głupie, chyba dzisiaj się zadrapie

Gość gość
W takim razie uczulenie. Poszukaj tego szamponu, może jakaś apteka jest otwarta w Twojej okolicy.

Gość Elaelizkaa3322
W najgorszym wypadku może się okazać, że to łuszczyca. Łuszczyca to jedna z najczęściej występujących chorób skórnych, według szacunków w samej Polsce choruje na nią około osiemset tysięcy mieszkańców. Nie jest to schorzenie zakaźne. Nie da się go niestety do końca wyleczyć, łuszczyca należy do chorób przewlekłych. Obecnie likwiduje się jedynie jej widoczne objawy oraz stara się zapobiegać jej nawrotom. Jako, że choroby ciągle nie da się do końca wyleczyć, nie udało się także odkryć głównej przyczyny występowania łuszczycy. W wolnej chwili zapoznaj się również z materiałem https://www.febumed.com.pl/Luszczyca-a-leczenie-bez-recepty-metody-i-porady-specjalistow-blog-pol-1520249377.html