Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niekompetencja szefowej.

Polecane posty

Gość gość

Zatrudniłam się w sieci salonów fryzjerskich. Pierwszy w naszym mieście,prawdziwy zaszczyt pracować u takiego fryzjera. Niesiety pracuje z nami jego synowa. Z tego co wiem pracowała w korporacji po powrocie z macierzyńskiego dostała wymówienie. Ma pracować z nami do póki nie odchowa drugiego dziecka ( póki co ma jedno,te drugie w planach). Ona nie jest związana z naszym zawodem, a jej stanowisko ,,manager salonu". Codziennie czeszemy ją za co nie płaci, nigdy nie sprząta w salonie. Siedzi sobie w gabinecie na zapleczu ze swoimi papierami. Mam dość czesania jej włosów, słuchania co robię źle mimo że nie zna się na sprawie, a po za tym przychodzi i ciągle,,jak skończysz posprzątać/umyj". Ile można? Ona kompletnie nie zna się !

Gość gość
Nie masz wyjscia chcesz robic rewolucje?

Gość gość
Może rozmowa z właścicielem?

Gość bezdzieciowa
możesz otworzyć własny salon i wtedy nie będziesz miała nad sobą ani szefa ani menadżera...a nie będziesz miała te okropne klientki, które na niczym się nie znają i cudów wymagają

Gość gość
Ale wolę pracę u kogoś. Szefa nie widujemy akurat.

Gość gość
To sie do cholery podporzadkuj tempa dzido.

Gość gość
Tylko co ona robi u nas ? Nie jesy fryzierka, ma inne wykszalcenie,nie zna się.

Gość gość
Ooo, sekretarka zmieniła branżę :D

Gość gość
Robi caly papierowy kram, nalicza wam pensje, zus i podatki, chodzi do urzedu skarbowego czy wolisz byc samodzielna fryzjerka i rozliczac sie sama.

Gość gość
Wiecie co, miałam dotąd wiele różnych zajęć więc zdobyłam pewne doświadczenie i porównanie. Gdy kiedyś otwarto mi oczy na pewien fakt, to z początku nie chciałam się z nim pogodzić, nie bardzo wierzyłam. Z czasem musiałam przyznać że tak po prostu jest. Otóż im bardziej prości ludzie stanowią jakąś ekipę, im gorzej wykształceni, żeby nie powiedzieć, prymitywni, tym chętniej skaczą sobie do oczu, podatni są na manipulacje, żrą się między sobą. Co paradoksalne, taka atmosfera panuje najczęściej w zakładach pracy gdzie zarobki są niskie a praca trudna i niedoceniana. To z pewnością jakieś zjawisko socjologiczne, a w szerszym aspekcie tłumaczące dlaczego masy ludzi, całe narody dają sobą sterować, dlaczego pozytywne cechy są mniej przebojowe, mniej doceniane a co za czym idzie, jest jak jest i stoimy na krawędzi zagłady jako gatunek... W każdym razie podsumuję to tak: powiedz mi jak walczą ludzie między sobą w miejscu pracy (jak często, o co, z jakimi argumentami) a powiem ci czy to kucharze, fryzjerzy, czy może sędziowie, urzędnicy. A ty, autorko tematu, cóż, powywracaj trochę oczyma, nadmij usteczka, poskacz jak ta wesz na grzebieniu, a wpiszesz się obrazowo w tę teorię.

Gość gość
Zapytaj szefa kto placi za darmowe zabiegi synowej ?

Gość gość
Szef wie o jej codziniennym korzystaniu z naszych usług. Ona codziennie jest odwalona jak nie fale to warkocz itp. Jakby sama nie mogła zrobić tego rano.