Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze szkołą ŻAK!

Polecane posty

Gość gość

Witam, we wrześniu zapisałam się na płatny kierunek do szkoły ŻAK, ale nie byłam na żadnych zajęciach, myślałam, że skoro ani razu się nie pojawilam, nie wyrobiłam legitymacji i nie dostarczylam zaświadczenia od lekarza to po prostu po czasie mnie skreśla z listy i nie będę musiała płacić, dostałam dwa SMS odnośnie zapłacenia rat więc postanowiłam, że sama zrezygnuje (wcześniej tego nie zrobiłam bo mam kilkadziesiąt km do szkoły), łączne mam do zapłacenia 3 albo 4 raty i moje pytanie do was : czy ktoś był w podobnej sytuacji i czy szkoła po czasie daje spokój z płaceniem, czy koniecznie muszę zapłacić chociaż nie korzystałam z usług ?

Gość gość
Po co się zapisywałaś skoro nie zamierzałaś chodzić? Ciesz się, że szkoła wcześnie Cię wypisała i masz do zapłacenia tylko kilka rat. Inaczej musiałabyś więcej bulić.

Gość gość
Musisz zapłacić inaczej nie oddadzą Ci papierów - tak jest w każdej szkole, nie tylko w Żaku.

Gość gość
To miało być zaświadczenie od lekarza, że jestem dziewicą.

Gość gość
22:52 nie strasz mnie, mam zapłacić 1000 zł jak nie chodziłam?:(

Gość gość
Jasne, że musisz zapłacić. To nie ważne, że nie chodziłaś, formalnie korzystałaś z usług, bo się zapisałaś i figurowałaś na liście słuchaczy. Ciesz się, że szkoła szybko Cię skreśliła z listy, bo byś się nie wypłaciła.

Gość gość
dziś No to trzeba było zadzwonić i się wcześniej wypisać. Figurowałaś na liście to teraz płać. Oni skreślają sami z listy dopiero po pierwszych egzaminach. Sami na początkowych konferencjach mówią, że jak ktoś nie zamierza już chodzić to niech się wypisze, bo dług rośnie.

Gość gość
Po co się w ogóle zapisałaś? xD

Gość gość
Miałam podobną sytuację z prywatną szkołą. Pojawiłam się tylko we wrześniu, sami wypisali mnie po pierwszych egzaminach. Żeby odebrać papiery musiałam zapłacić za miesiące, w których figurowałam na liście. Oni nie odpuszczą. Może spróbuj się z nimi dogadać, że będziesz im płaciła w ratach?

Gość gość
A kontaktowałaś się z nimi w tej sprawie?

Gość gość
up