Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy myślicie, że mogłabym dostać jakieś studendium? Cokolwiek!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w beznadziejnej sytuacji i o ile mogłabym iść do pracy (nie ucze się w dziennym liceum) to tak bardzo tego nie chcę, bo zawale naukę (przygotowuje się normlanie do matury). Mieszkam u siostry, ale jedynie co może mi zapewnić to łóżko do spania. Dopłacam jej się do rachunków, jedzenia z renty po Tacie. Jej jest mało mimo wszystko, ale moja szkoła kosztuje, dorabiam pilnując dzieci, ale to wciąż za malo żebym mogła jakoś żyć. Moja sisotra całkowicie nie dba o to co je, a że nie mam wyjścia i musze jest to co jeść i ładnie podziękować to i mój stan zdrowia się pogarsza. Wcześniej zarabiałam więcej, ale nie wyrabiałam, dlatego przestałam pracować chcąc skupić się na nauce, bo i to w pewnym momencie spadło na drugi plan, a i tak mam trzy semestry w plecy, bo najpierw nie mogłam się odnaleźć w żadnej szkole, w ogóle nie chciałam schodzić ze wględu na swoje "koleżanki" i się poddałam, zmieniłam szkołę dla dorosłych, ale przez prace i wszystko inne, zmieniłam ponownie szkołe. Już mało ważne. Teraz chciałam gdzieś iśc pracować, ale tak naprawdę mieszkam na wsi, dojazdy i zabierają mi czas i też kosztują (a się chcę uczyć, skończyć szkołe, zdać mature). A coraz częściej myśle nad sensem walczenia o to by się uczyć, bo i tak jestem nie szczęsliwa, ciągły stres, strach, chodzenie po cienkiej linii. Gdybym mogła się sama utrzymać, ale tak żeby szkoła nie ucierpiala to by było lepiej. Póbowałam z pracą. Wysiadłam po 6 miesiącach. Stąd moje pytanie.

Gość gość
Zwroc sie do urzedu pracy, sa stypendia z Unii na nauk dla doroslych, na podnosznie kwalifikacji, zeby zapobiegac bezrobociu.

Gość gość
Zwroc sie tez do gminy o wsparcie no i do mopsu.

Gość gość
okay, dziękuje podejdę po weekendzie. Czyli jest szansa, że mi pomogą?

Gość gość
15:43 Na podnoszenie kwalifikacji? Tylko ja się uczę obecnie w liceum, więc jak narazie nie mam nawet czego podnosić, a i na kursy trzeba mieć czas, bo już chyba wiem o co Ci chodziło. Jeśli chodzi o kursy to pytałam, ale z raci tego, że się uczę niezbyt mam czas, bo są kursy w różnych godzinach, a z rana siedze w książkach.

Gość gość
Jest, jest wiele roznych funduszy chocby z Unii i PL zwraca co roku nie wykorzystana forse. Pros, te pieniadze sa przeznaczone wlasnie dla tych ludzi, ktorzy chca podnosic swoje kwalifikacje, nie daj sie zbyc, pros o chocby jednorazowe wsparcie. Poradzisz sobie, trzymam kciuki ;). Badz mila i pros, zaoferuj pomoc w wypelnianiu formularzy. Zapytaj tez w szkole o mozliwosc wsparcia.