Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego na kasjerki, ekspedientki mowi sie ze pracuja w handlu?

Polecane posty

Gość gość

a nie w sklepach? mowienie: pracowalam w handlu 15 lat komus w wyksztalceniem wyzszym kojarzy sie, ze ta olsoba byla np. przedstawicielem handlowym

Gość gość
ekspedientka to ma kontakt z ludzmi, doradzi, porozmawia, poplotkuje , np moja mama pracujaca w sklepie typu herbaty i kawy świata... kasjerka to zwyczajna ''pykaczka'' towaru przed czytnikiem, ludzki robot , dla mnie bez obrazy ten ''zawód'' stoi najnizej, nizej od śmieciarza czy sprzatacza śmieci w parku

Gość gość
że niby ty masz to wyższe wykształcenie? buhahaaa a taki brak myslenia

Gość gość
bo pracują w tej branży czy ci się to podoba czy nie. sprzedawanie towarów to JEST handel

Gość gość
kasjerka nie sprzedaje towar tylko kasuje jak sama nazwa mówi, mylicie pojęcia, kasjerka to nie jest ekspedientka

Gość madry czlowiek3888
branża... branza branza.Branza-dziedzina-sektor. to sie elegancko nazywa brazną handlowa. Mowienie "pracuje w sklepie " to jest gwara. Tak jak na swinie prosci ludzie mowią "chodje swinie",innu moiwa "choduje trzode chlewną":P elgancko sie mowi "pracuje w handlu".. Prawde mowią kasjerki ,ni eklamią. Kasjerki Nie pracuja w branzu ITI,nie pracują w branzy telekomunikacjnej,marketingowej,samochodowej,logistycznej,medycznej.Kasjerki pracuja w branzy handlowej ,czyli w handliu. Maja do czynienia z handlem.Handlują-kasują. Obracają towarem,towrar przechodzi przez ich rece. Przedstawiciel handlowy tez obraca towarem.

Gość gość
gosć 10'38 nie rozumiem czym sie różni praca twojej mamy niz praca jak piszesz pykaczki, co twoja mama jak sprzeda jakąś herbatę to nie wbije jej na kase , tak tak wmawiaj sobie że twoja mama jest lepsza od nich a to guzik prawda, a ty to jesteś straszna egoistka że tak poniżasz innych że niby ty jesteś lepsza od tych pykaczek, i matki swojej tez się wstydzisz skoro ona tez jest pykaczką a nie przyznajesz tego, i ktos ci na pewno napisze ze sprzedawac herbatę to nie żaden szczyt marzeń

Gość gość
A moja sąsiadka pracuje w służbie zdrowia. Jest szatniarką w szpitalu.

Gość gość
10:38 ty od slowa "pykaczka" - jestes smieciem

Gość gość
Moja eks sprzedaje drzwi jako akwizytor w papierach ma przedstawiciel handlowy a tak prawdę mówiąc to zwykła oszustka i cała ta firma w której pracuje np drzwi które w hurtowni kosztują 400 zł oni sprzedają emerytom na raty z montażem za 1500

Gość gość
mojej babci właśnie takie goovno wcisnęli, a mówiłem żeby chwilę zaczekała to jej wymienię. Nie, przyszedł jakiś jepany domokrążca z gadką i wstawili jej drzwi za 1600, które w casto kosztują 4 stówy, a w hurtowni pewni ze 3 maksymalnie :o

Gość gość
Jak moja eks wciskaŁa to tekturowe g****o to było 10 lat temu a teraz to może być że za dwa tyś wciskają plus odsetki od rat