Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama nie dba o higienę. Kąpiel bierze raz na tydzień

Polecane posty

Gość gość

Nie mam siły. Mieszkamy razem ja mama mąż i nasza córka. Wszystko ok. Tylko jest jeden ogromny problem. Moja mama nie dba o higienę. Ma 62 lata świetnie się rusza nie na problemu wejścia do głębokiego brodzika. Tak naprawdę ostatnio zaczęłam wątpić czy ona wgl do niego wchodzi wiem ze nie używa deszcziwnicy. W spodniach potrafi chodzić 2 tygodnie i nie widzi problemu. Mimo tego że nalegam by zmieniła. Twierdzi ze ona nic nie robi to się nie brudzi. Pod koniec tygodnia czwartek piątek jej włosy wyglądają strasznie wstyd jak ktoś przyjdzie. Swój zapach tez juz ma. Jak mam jej zwrócić uwagę?

Gość gość
bedzie jeszcze gorzej moj ojciec ma 71 lat i w ogole sie nie myje...w ogole moze raz na rok, majtek nie zmienia chodzi w tych samych bo po co kupowac nowe, tylko skarpety zmienia pierze w rękach w misce i mydle suszy i znowu zaklada, tak do oporu az beda wielkie dziury wtedy kupuje w lidlu wlbo na bazarze nowe za 5 zł

Gość gość
tez mam ten problem. dodatkowo nie sprzata wokol siebie. w pokoju ma straszny syf a jak chce posprzatac to krzyczy bo przeszkadzam jej w ogladaniu seriali...

Gość gość
też się myję raz na tydzień w wannie i nie śmierdzę, nie przesadzaj

Gość gość
tylko, że rano i wieczór codziennie to cipkę to myję tj. podmywam się

Gość gość
Fuj oblesna jestes

Gość gość
Bo starsi ludzie uważają że jak już nie są super aktywni to się nie pocą .Musisz jej delikatnie uświadomić ze lekarstwa powodują że pot robi się ostry do tego często dochodzą problemy z niedotrzymaniem moczu.Autorko twoja mama nie jest starowinka to kobieta która dopiero idzie na emeryturę zwróć jej delikatnie uwagę a gdy to nie pomoże powiedz jej wprost ze smierdxi

Gość gość
Jeśli chodzi o sprzątanie to nie ma z tym problemu nawet mi czasami zwraca uwagę. Ona co wieczór myje nogi i się podmywa. Majtki i skarpety pierze codziennie wieczorem i suszy na grzejniku. Ale żeby głowę myć raz na tydzien co będzie dalej? Tak jak muwicie pewnie gorzej. Wodę mamy ciepła przez cały dzień. szampony płyny kupuje ja to o co jej jeszcze chodzi? Mam jej pomóc się umyć nie ma problemu niech tylko powie.

Gość gość
Ona ci zwraca uwagę że nie sprzątnięte, więc ty też możesz jej zwrócić uwagę że śmierd******ońcu nie mieszka sama.

Gość gość
Ja też się kąpie raz w tygodniu ale podmywam 2 razy dziennie sprawy intymne,pachy,twarz, zęby :-)

Gość gość
Moja sąsiadka ma 48 lat, śmierdzi potem i nie ma przednich zębów ma 4 dzieci i żadne z nich nie powie jej żeby się chociaż porządnie umyla i użyła antyperspirantu. Szok!

Gość gość
Jakiś czas temu bedąc na wyjeżdzie kilku dniowym z grupą ludzi byłam w szoku bo niektórzy w ogóle się nie myli i to osoby młode.

Gość gość
Moi rodzice 64 i 67 lat też niestety nie uznają mycia się codziennie. Kąpiel raz w tygodniu i wtedy zmiana ciuchów również bielizny. To jest straszne. Walczyłam z nimi jak mieszkałam teraz już odpuściłam. Przykre to i wstyd.

Gość gość
Pozostaje powiedzieć otwartym tekstem "mamo, nie chodzi o to, że ubranie nie ma plam ale o to, że niestety śmierdzisz, należy się myć codziennie i zmieniać ubrania".

Gość gość
U MNIE JEST TO SAMO :(

Gość gość
przestańcie przesadzać z tą czystością, znam młodych co myją się codziennie a w domu mają syf. Ja też myję się raz na tydzień, moje włosy wcale nie wyglądają ohydnie, mam gęste włosy jak na swój wiek, nie jedna młoda osoba może mi tylko pozazdrościć, noszę wkładki higieniczne, dwa razy dziennie sie podmywam. Naukowcy też dowiedli, że zbyt częste mycie nie jest wskazane dla skóry . A co do leków to ja nie biorę i moja skóra nie cuchnie lekami. Także nie każdy starszy to odpad polekowy. Po prostu wy młodzi jesteście tak durni, myślicie, ze pozjadaliście wszystkie rozumy

Gość gość
14.12 jak już się podmywasz to przecież możesz się umyć prysznicem cała. Nie wyobrażam sobie żebym mogła nie wziąć nawet szybkiego prysznica rano i wieczorem. Nie mówie o długiej kąpieli w wannie.

Gość gość
trzeba wprost, używając takich wyrazów, jak śmierdzisz, stać nas na wodę, nie musisz oszczędzać, Musisz ostro, że ludzie ją obgadują, że brudas, że proszą cię, żebyś zwróciła jej uwagę, że czuć ją np. w sklepie. Wtedy dotrze.

Gość gość
To się wynosi z domu. Babcia mojego męża ma 80 l i myje się tylko w soboty. Jak miała pogorszenie choroby to nie myła sie wcale i spała w ciuchach a nawet w rajstopach aż jej sie rany od szwów porobiły. Jej córka a moja teściowa też ma na bakier z higieną. Myje głowę raz na tydzień. Nie zmywa wieczorem makujażu a w jednej piżamie potrafi spać miesiąc. I na koniec jej córka a moja szwagierka ma wiecznie tłuste włosy i brudne stopy. Za to w domu musi być blysk. Ja wolałabym mieć brudną podłogę niż być sama brudna. Naszczęście mój mąż się do nich nie wrodził i bierze prysznic codziennie.

weś sę kobieto lecz obgafywać własna matke publicznie co ty za córka

rano sie nie bierze popierwsz prysnica ja kompie sie co tydzien a prysnc zawse na wieczur w zimnej wiodzie i tak zawsze roboi sie ty nie dnbasz o choigene pewno córeczka nienormalan

Gość gość
Rupsyma trzym twarz.

Gość gość
ja np. nie mogę rano brać prysznica bo zaraz łapię chorobę, także głupie psity nie każdy od razu musi być brudasem . Tu niby czyściochy a fajfusa chłopa biorą do mordy, gdzie mnie na samą myśl się chce wymiotować, przecież te wasze mordy po każdym takim braniu go są ohydne, śmierdzące, chyba, że trzymacie je we wrzątku i wyparzacie za każdym razem

Gość gość
Zimą to ja się wcale nie kąpię bo zimno jest a ja lubię ciepło :) ale jak taką kąpiel robię po zimie to u mnie w domu jest ino święto :) trzy dni mąż opija. A ja po kąpieli przebieram się za ciastko chodzę koło męża i jestem wprost do schrupania. :)

Gość gość
brudasy pewnie jeszcze wodę do dzbana i miskę w kuchni stawiacie przy podmywaniu szok BRUDASY

Gość gość
Kiedyś to tylko człowiek w takich miskach się myl i wcale nie smierdzial.

Gość gość
Trza by się wykąpać bo niedługo Wielkanoc.

Gość gość
Ja sie wykąpie w tym tygodniu we wtorek albo środę . Na Wielkanoc jak znalazł.

Gość gość
myjesz się w takiej ? czy korzystasz z prysznica ? no chyba że ktoś lubi się uwsteczniać i jeszcze pierze te majty i skarpety w misce dla mnie szok jednak myślę że żyjemy w innych czasach niż ubiegły wiek no ale można się zdziwić dawno autobusem nie jechałam tam jest pewnie ten festiwal zapachów podmywających się i nie myjących się wcale

Gość gość
dokładnie, pokolenie milenalsów chowane w cieplarnianych warunkach jest cholernie przewrażliwione. Ojejq troche zapachu własnego ciała, potu i już mdleją.