Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jesli zakaz handlu w niedziele przyczyni sie do odnowy wiezi rodzinnyhch, to

Polecane posty

Gość gość

jesli zakaz handlu w niedziele przyczyni sie do odnowy wiezi rodzinnyhch, to

Gość gość
...to jestem za lepiej isc z dzieckim na spacer do parku lub zrobic wycieczke rodzinna na rowerach poza miasto niz spedzac niedziele w centrum handlowym

Gość gość
Mam takie jedno pytanie. Czy jak sklepy były otwarte, to nie mogłaś tego zrobić? Jeden ma rodzinę i woli spacery, drugi woli na spokojnie po pracy iść do sklepu. Proste. Nikt nikomu nic nie nakazuje ani nie zakazuje. My jako rodzina NIGDY nie byliśmy całą rodziną w sklepie w niedzielę, nikt w tamte dni nie zamykal parkow ani nie zmuszał do chodzenia po galeriach. Ale nie powinno się tego zabraniać innym. W sklepach też nie ma przymusu pracy.

Gość gość
to nie chodzi o więzi rodzinne ;) tylko o to że z rodziną masz iść w niedziele do kościoła i dać na tacę :P

Gość gość
Mam takie jedno pytanie. Czy jak sklepy były otwarte, to nie mogłaś tego zrobić? Jeden ma rodzinę i woli spacery, drugi woli na spokojnie po pracy iść do sklepu. Proste. Nikt nikomu nic nie nakazuje ani nie zakazuje. My jako rodzina NIGDY nie byliśmy całą rodziną w sklepie w niedzielę, nikt w tamte dni nie zamykal parkow ani nie zmuszał do chodzenia po galeriach. Ale nie powinno się tego zabraniać innym. W sklepach też nie ma przymusu pracy.

Gość gość
NIE CHODZI O mnie ale o rodziny ktore nie potrafia inaczej, czesto rodzice ciagali dzieci po galeriach, dajac zle wzorce, promujac materializm, i nie dajac milosci, rozmowy, spokoju , oddechu od zgielku miasta

Gość gość
A ja nie mam rodziny, wiec nie będę rozwijać więzi rodzinnych

Gość gość
Wolna niedziela jest by mama nie pracowala za kasa tylko byla w domu z dzieckiem i przestańcie juz p******ic

17 29 ty jakoś nienormalna jak przymusu nie ma lecz się ludzie pracuja a ty sie patrzysz i smiejesz podła baba

Gość gość
U mnie w pracy z powodu wolnych niedziel zwolnili 1/3 kasjerek a mi obniżyli pensje o 300zl :(

Gość gość
Powinni poprzenosić kościoły do galerii i będzie spokój .Ludzie już tak ochoczo nie będą tam lecieć

Gość gość
Wchodzisz do galerii , a tu głos z głośników: Panie nie jestem godzien ,abyś przyszedł do mnie itd.

Gość gość
gość dziś Wolna niedziela jest by mama nie pracowala za kasa tylko byla w domu z dzieckiem i przestańcie juz p******ic x A co z mamą pracującą za ladą cukierni czy sklepiku na stacji benzynowej? Mamą kelnerką czy kucharką w restauracji? Mamą pracującą w piekarni? No i oczywiście nikt nie rozczula się nad mamą lekarką czy mamą pielęgniarką, bo to ich "psi obowiązek" zasuwać w niedzielę. Ten zakaz handlu to jeden wielki debilizm i bubel prawny łatwy do obejścia. Ale PiSdzielce muszą spłacać dług wobec KK.

Gość gość
Ja tam w sklepie obok widziałem sprzedawczynie w niedzielę , gaworzyły sobie bez końca jakby lepiej było tak , tym bardziej,że to męzatki .Mąz gotuje w domu i spoko.

Gość korona królow
A co to tylko sklepy w niedziele pracuja? :O Ile jest miejsc pracy gdzie trzeba z********ac w niedziele i jakos o tym sie nie mowi!! :O🖐️ Myslicie , ze jak w niedziele z koszykiem nie mozna bedzie zrobic spaceru to zrobi bedzie sie robic z rodziną? Kazdy spedza czas jak chce. Takie pisanie , gadanie, ze teraz beda lepsze wiezy rodzinne to bujda. Jak slysze w tv jak sie ludzie wypowiadaja o kinie w lublinie... to mi sie rzygac chce... Przed kamerami kazdy w ten sposob a poza nimi sklepy, galerie itp...

Gość gość
Zakaz handlu ma przyczynić się do utrzymania niskich płac pracowników dużych sieci mimo malejącego bezrobocia.

Gość gość
Cały czas spotykam się z odgłosami , ze to studenci cierpią bo to oni dorabiali sobie w niedzielę .Studia i utrzymanie kosztuje.

Gość gość
to "Solidarność" wymyśliła z tym zakazem handlu. W kościele nikt całą niedzielę nie siedzi, a w galeriach i marketach mógł, całe rodziny. Znajoma pracuje w aptece w galerii i widziała jak otwierała rano kilka rodzin z dziećmi jak wchodzili, a potem jak zamykała ci sami szli na parking. Cały dzień tam spędzili, a teraz też mogą, bo tylko sklepy zamknięte, ale cała reszta czynna. Restauracja, kawiarnia, miejsca zabaw dla dzieci, apteka, biura podróży, więc wykręcono chamski numer sklepom

Gość gość
Ogólnie nie fair bo wszystko powinno być zamknięte , ktoś nie lubi Marketów

Gość gość
"Powinni poprzenosić kościoły do galerii i będzie spokój .Ludzie już tak ochoczo nie będą tam lecieć gość 2018.03.18 Wchodzisz do galerii , a tu głos z głośników: Panie nie jestem godzien ,abyś przyszedł do mnie itd. " Świetny pomysł a kościelny jeździłby wózkiem sklepowym na datki w banknotach. A jakby ktoś nie chciał dać, to by mu doliczali na kościół w kasie.

Gość gość
I w ten sposób Markety by opustoszały i to bez zamykania :)))

Gość gość
Koscioly tez powinny byc zamkniete w niedziele bo ksiezom tez nalezy sie dzien wolny. Ja w kazdym razie uszanuje ich i do kosciola nie bede chodzic ani do sklepu na zakupy. Jak wszyscy to wszyscy. A poza tym ksieza tez powinni poswiecac czad rodzinom.