Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będzie można zwolnić kobietę w ciąży

Polecane posty

Gość gość
dziś skoro tak piszesz g... wiesz, pracowałam w różnych miejscach, w urzędach również i w korpo, w miejscach mniej lub bardziej stresujących, choć nie aż tak jak u znajomej, gdzie leki uspokajające na porządku dziennym lub godziny pracy w korpo od 8 do 21 i oczywiście nie mozesz odebrać nadgodzin bo przecież 15 tys netto to stawka ktora daje pracodawcy prawo byś była jego własnością. Zatem nie komentuj więcej skoro nie znasz życia....

Gość gość
a ja zauważyłam ową plagę na umowach śmieciowych lub harowka za gowniane pieniądze, nikt nie będzie uciekał na l4 , gdzie ma fajną ambitną pracę za dobre pieniądze

Gość gość
18,59 pracuje prawie 30 lat wiec znam zycie raczej lepiej od ciebie :-)

Gość gość
Kombinatorkom mowimy stanowcze NIE !

Gość gość
dziś 30 tak tak w necie sobie mozna wszystko napisać, a ilość lat nie ma tu znaczenia....chodzi gdzie i jak

Gość gość
a i żeby nie było kombinatorkom również mowię nie

Gość gość
19,0 moglabym ksiazke napisac co przeszlam przez te prawie 30 lat, uwierz mi lub nie, ale latwo nie bylo, no i jeszcze 2 dzieci wychowalam po drodze.

Gość gość
Bede szukac innej pracy, bo do emerytury jeszcze mi troche brakuje, a jest taki syf w tej chwili ze szkoda gadac ...

Gość gość
Zawsze śmieszy mnie atak na ciężarne na L4. Niby kombinatorki, a przepraszam "szefowie" to nie? ;) Przykład dziewczyna ma sklep, ciągle ciągnie lewe zwolnienia "na kręgosłup" u prywatnego pana doktora. Nie wpisuje wszystkich utargów w zeszyt. Potrafi wpisać 20 zł przy utargu 500 zł. Zatrudnia oczywiście na czarno emerytki, którym płaci grosze. Sama żyje na super poziomie. ;) Mój szef. Nie wypłacanie obiecanych premii, najniższa krajowa, reszta pod stołem. Oczywiście wyznacznikiem dla reszty nie był dzień wypłaty. A bo to przyjechać nie mógł, nie chciało się, musiał kupić dzieciom buty, naprawić samochód. L4? Awantura. Przez pięć lat nie byłam ani razu, wiele razy chora w pracy, ale koleżanka dostała w końcu zapalenia płuc. Urlop, cykanie po dwa dni. Potem kombinowanie jak nie zapłacić ekwiwalentu, a nuż pracownik się nie zna na przepisach. Wymuszanie dodatkowych sobót w pracy, choć w umowie od pon do piątku. Oczywiście za darmo. Dla dobra firmy. Wały w Zus, zatrudnianie znajomych w ciąży żeby miały macierzyński ;) a psioczenie na pracującą od lat pracownicę, że poszła w ciąży na L4. O innych rzeczach pisać się nie chce. Więc należy się chyba wziąć za wszystkich, nie tylko za ciężarne. ;)

Gość gość
Ja pierdziu to mnie naprawde boli kregoslup i pracuje a inni zdrowi "Choruja na kregoslup" :-(

Gość gość
Pojechalam prywatnie do sanatorium w ramach urlopu i napisalam prosbe do szefa o czesciowy zwrot kosztow i co dostalam??? NIC !

Gość gość
Jednak w Pl oplaca sie byc kombinatorka, ale to chyba domena mlodych Polek...

Gość gość
Jutro po pracy lece na masaz plecow oczywiscie PRYWATNIE ! Mam skolioze i zwyrodnienia kregow szyjnych.

Gość gość
Jesli wprowadzaja taka ustawe tzn ze byly jakies przekrety.

Gość gość
19,32 moglas to zglosic w ZUS, albo wyslac anonim.

Gość gość
tak, albo zatrudnienia np w 'go work' np na same smieciowki po 2 3 lata, najnizsza krajowa i tyranie to są prawdziwi kombinatorycy, albo lekarze co wypisują zdrowym chłopom zwolnienia , moze za nich niech się wezmą

Gość gość
niech ci politycy wezmą się za złodziejstwo w partiach , olbrzymie pensje premie i kolesiostwo a nie czepiają się ciężarnych. bo co za dobrze jej będzie jak sobie w domu posiedzi dostając i tak gowniane pieniądze....

Gość gość
Ja akurat pracuje. Za miesiac mam termin. Ale ponoc to nie pracodawca placi a ZUS. A przeciez tyle juz wplacilam do ZUSu, ze nie mialabym problemow z sumieniem jakby mi mial placic... Bardziej mysle o robocie, ktora za mnie bedzie ktos musial zrobic, dlatego sie nie wybieram poki moge...

Chcesz zbudować fantastyczną muskulaturę? Chcesz spalić zbędny tłuszcz? Chcesz spełnić swoje kulturystyczne marzenie? Chcesz stać się prawdziwą bestią? Chcesz stać się sławny i bogaty? Chcesz zdobyć podziw pięknych kobiet i zazdrość wszystkich mężczyzn na Świecie? Już teraz możesz to zrobić, bo rozwiązanie na, które od dawna czekasz… Jest teraz na wyciągnięcie ręki!!! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Igor Mieńkowski, twórca PAKIETU DZIK zaprasza Cię do przeżycia niesamowitej przygody! PAKIET DZIK to według wielu firm z branży sportu, zdrowia i suplementacji największa REWOLUCJA NA RYNKU trenerskim. PAKIET DZIK to jedyne tak skuteczne rozwiązanie w całej Polsce i Europie, które pozwala Ci w ciągu zaledwie tygodnia spalić tłuszcz i zbudować potężną muskulaturę! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl PAKIET DZIK to jedyne rozwiązanie w Polsce i Europie w którym razem z planem treningowym, dietą i suplementacją otrzymujesz sekretną wiedzę opracowaną przez specjalistów, podzieloną na etapy kiedy masz ją stosować. Ta wiedza jest dostępna tylko dla wybranych. To wszystko pozwala Ci wreszcie na ekstremalnie skuteczną i szybką przemianę! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl

Gość gość
siedzą i pierdza w stołek stare wały

Gość gość
Dlaczego teraz ciaza jest odbierana jako ciezka choroba?

Gość gość
A co z ciężarnymi, które muszą iść na l4 i leżeć, żeby w ogóle utrzymać ciążę?

Gość gość
dziś starość tez nie choroba a naturalny proces więc niech wszyscy pracują aż do śmierci.

Gość gość
Wiecie co? Ile razy widzieliscie dziewczynę w ciazy pracująca? Poza np sektorem "prac biurowych"? He? No wlasnie. To nie jest wcale tak za kazdym razem, ze dziewczyna od razu leci na L4, bo ma w d***e - pracodawcy raczej jest trudniej jej dostawać stanowisko i tryb pracy, bo jak wiadomo, jej prawa sie zmieniają. Wola wyslac od razu na L4, niz sie pałować jak to zrobic, zeby mogła pracowac dalej, jesli nie ma warunków, niz zeby cos złego sie stało i miec na sumieniu ewentualne niepowodzenie. Dwa - sa kobiety, które naprawdę złe znoszą ciąże, rzygaja dalej niz widza, słabe, ustać nie moga. Sa tez takie, które pracują np w szpitalu - narażałbyście sie na codzienny kontakt z wszelkimi zarazkami? Autor mogl troche wiecej napisac - mozna bedzie zwolnić kobietę, ktora pracuje w małej firmie, poniżej 10 pracownikow? A z jakiego powodu? Czy bez powodu?

Gość gość
starosc to wg mnie 80 lat, wiec troche przesadzilas :-)

Gość gość
Teraz jakies cherlawe te Polki, ledwo zaciazy a juz musi lezec. Nasze mamy i babcie to mialy zdrowie .!

Gość gość
dziś wtf????

Gość gość
Nie mialy pralek, zmywarek cieplej wody, pampersow i dawaly sobie rade, a teraz wszystko gotowe i jeszcze ciezko ... Ech szkoda gadac.. Dzieci tez rodzily wiecej, a nie tylko jedno i koniec..

Gość gość
RODZLY a nie MIALY CESAREK, bo to tez roznica, urodzic silami natury a przez ciecie...

Gość gość
20:11 wiesz ile teraz jest tych sztucznych sposobów, zeby ciąże utrzymac? I ile bab co nie wierzą w "selekcje naturalna" - to juz masz odp. Nasze mamy czy babcie, jesli cos było nie tak - Ronily... Niestety i szły dalej.