Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważam, że Tomasz Komenda powinien

Polecane posty

Gość gość

Żądać odszkodowanie w wysokości miliona PLN za każdy niewinnie przesiedziany rok co nam daje 18 milionów. Wiem że żadne pieniądze nie wrócą mu tych przecierpianych lat ale wymiar sprawiedliwości też musi brać odpowiedzialność za to co robi. Zapraszam do dyskusji

Gość gość
A wiesz, że te miliony pójdą m.in. z twojej kieszeni? Ja się nie zgadzam. Są ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym kraju. Chociażby budowa tanich mieszkań..

Gość gość
18 milionow to malo. Winni jego odsiadki powinni zostac skatowani i wsadzeni na 18 lat do paki, a rodzina napiętnowana. Panie Tomaszu -jesli kiedykolwiek Pan to przeczyta to prosze wiedziec ze ludzie sa za Panem

Gość scorpionadrink
w 'papierach' są nazwiska policjantów, śledczych, biegłych, prokuratorów, sędziów itd. niech zrobią zrzutę teraz dla uniewinnionych, tak aby ZABOLAŁO !

Gość gość
gość dziś A wiesz, że te miliony pójdą m.in. z twojej kieszeni? Ja się nie zgadzam. Są ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym kraju. Chociażby budowa tanich mieszkań.. x 1) inaczej byś gadała gdybyś sama przesiedziała 18 lat za nic 2) twoje podatki idą na wysokie pensje urzędników, sędziów, prawników i policjantów którzy własnie tak partolą sprawy jak u Komendy 3) albo na bzdurne muzea, pomniki i też się nie zgadzasz?

Gość gość
Myślę że najbardziej adekwatne prócz zadośćuczynienia w postaci materialnej będzie zamknięcie do więzienia wszystkich tych którzy przyczynili się do odebrania wolności temu człowiekowi.

Gość gość
Też to od razu powiedzialam.Czasami myślę Ze samosądy to lepsze rozwiązanie niż służby .które skazuja niewinnych ludzi,lub ludzi za zabójstwa których wypuszczają po dwuch latach

Gość gość
Bo jakby nie patrzeć zabrali człowiekowi jego prawa, pozbawili życia skazujac go na koszmar . Do więzienia z nimi od policjantów po sędziego i prokuratora - wszystkich !! Na tyle samo lat co siedział Komenda.

Gość gość
Jemu nic nie pomoże, więzienie go zniszczyło. Kasa owszem przyda się żeby na zawsze wyjechać z tego kraju.

Gość gość
Dlaczego z naszej kieszeni cholera jasna? Czy my przykladalismy jako społeczeństwo do tego rękę? Niech płacą prokurator oskarzyciel, sędzia i policjanci każdy ze swojej kabzy.

Gość scorpionadrink
Prokurator też człowiek i chce dobrze zjeść i wypić to za łapówki wypuszczał z aresztu prawdziwych bandytów , którzy natychmiast znikali z Polski, słynnego Szefa mafii 'Hosa' - to ten od wyciągania forsy 'na wnuczka' Sąd wypuścił za łapówkę , a trzeba kogoś złapać i wsadzić za kraty , to najprościej znaleźć biednego 'jelenia'

Gość gość
Jestem autorem tego tematu Gość 21.07 popieram i uważam też, że wszyscy winni tego wyroku powinni zostać ukarani. Śmiem twierdzić że ktoś wziął grubą kasę za taki wyrok i znalezienie kozła ofiarnego. Sąsiadka która go wskazała też nie jest bez winy

Gość gość
a ja uważam ze ten Komenda powinien udać się do pośredniaka i iść do roboty bo kto będzie takiego pasożyta utrzymywał i żywił

Gość gość
A wiesz, że te miliony pójdą m.in. z twojej kieszeni? Ja się nie zgadzam. Są ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym kraju. Chociażby budowa tanich mieszkań. XXx wazniejsze moze dla ciebie, ja nie mam zamiaru dokladac sie do mieszkan dla nierobow. Mnie nikt do mieszkania nie dokladal i ja nie zamierzam finansowac mieszkan nierobom, wystarczy ze cudze bachory sponsoruja podatnicy. Patologia by chciala w 100% zyc na koszt innych, nie wystarczy im kasa na bachory i inne zasilki, mieszkan sie zachciewa :O Temu czlowiekowi zniszczyli zycie., powinien dostac odszkodowanie. A osoby ktore na to pozwolily powinny zostac pociagniete do odpowiedzialnosci karnej i placic wysokie grzywny ktore by mogly chociaz czesciowo zrekompensowac odszkodowanie dla tego goscia

Gość gość
Na miejscu tej sąsiadki teraz to bym się bała. Za 18 lat zmarnowanego facetowi życia powinna odpowiedzieć za składanie fałszywych zeznań.

Gość gość
Ja się zgadzam, temu biednemu człowiekowi zmarnowano kawał życia. Bardzo mu współczuję, ale dobrze, że jest już na wolności.

Gość scorpionadrink
oczywiście pan Tomek powinien pójść do pracy i zarabiać na własne utrzymanie ale tego typu spraw, że osoba niewinna siedzi w kryminale może być 100 a nawet 200 i dlatego ten cały system 'sędziowski' należy zwyczajnie rozpierniczyć , to jest MAFIA , która skazuje ludzi niewinnych za nasze pieniądze z podatków, być może Unia Europejska i PE się w końcu 'obudzi' , że Polacy walczą z MAFIĄ SĄDOWNICZĄ !

Gość gość
Tylko, ze on mial celowo zmarnowane zycie. Sprawca byl znany, a ze byl z wyższej sfery, to znaleźli kozła, którego sila zmusili do przyznania się. Sprawcy zniszczenia mu zycia powinni stracić wszystkie przywileje łącznie z wolnością. Kasa nalezy mu sie. PS. Za chwile bedzie druga osoba, ktora siedzi 12lat (info se.pl)

Gość gość
21,51 to nie były fałszywe zeznania ona go tylko wskazała że pasuje do portretu pamięciowego a potem lawina ruszyła, ale nie można powiedzieć że jest niewinna

Gość gość
21:49 . A osoby ktore na to pozwolily powinny zostac pociagniete do odpowiedzialnosci karnej i placic wysokie grzywny ktore by mogly chociaz czesciowo zrekompensowac odszkodowanie dla tego goscia X Zgadzam się z tym, powinni zapłacić tyle, że pójdą z torbami, a resztę odrobić jeszcze w pierdlu..! Niech zobaczą jak to jest, jaki los zgotowali niewinnemu chłopakowi, parszywe dranie. Niedopatrzenie? Wszystko widzieli i wiedzieli!!! Jeszcze w czasie śledztwa weszli w posiadanie dowodów świadczących o jego niewinności. Ci ludzie to bandyci, każdego z nas może to spotkać i nie będziemy mogli liczyć na żadną pomoc i ochronę prawną, ponieważ oni stoją ponad prawem. :O Ci, którzy mają o to prawo, dbać, strzec go za wszelką cenę i przestrzegać robią wszystko dokładnie na odwrót i tak naprawdę nikt nie może czuć się bezpieczny, dopóki skorumpowane sądownictwo nie zostanie wyczyszczone, a wypaczeni sędziowie wykluczeni. 21:58 i dlatego ten cały system 'sędziowski' należy zwyczajnie rozpierniczyć , to jest MAFIA , która skazuje ludzi niewinnych za nasze pieniądze z podatków, być może Unia Europejska i PE się w końcu 'obudzi' , że Polacy walczą z MAFIĄ SĄDOWNICZĄ ! X Dokładnie!!!!!!!!!

Gość gość
wtedy kiedy zapadł wyrok skazujący T. Komendę ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym był Lech Kaczyński

Gość gość
Akurat nie byl, co możesz sprawdzić

Gość gość
PO 5 lat temu mieli dowody o jego niewinności, a mimo to olali je :O

Gość gość
Co jest w tym wszystkim najgorsze to że Tomek nie był w tej miejscowości gdzie to się stało nie tylko feralnego dnia ale nie był tam nigdy. Podobno na miejscu zbrodni potwierdzono jego DNA , tam to dopiero musiał być przekręt

Gość gośćAna
autorze tematu jesteś śmieszny bo to odszkodowanie byłoby z naszych pieniędzy

Gość gość
Z jakich naszych ? Nasze pieniądze to są na naszych kontach a to co zapłaciłem podatek ZUS czy inne huyostwo dla państwa to już krew w piach a on morze trochę tego wyrwać

Gość gość
Powinno.

Gość gośćAna
23:33 zapłaciłeś dla państwa okupowanego przez Żydów

Gość Reni88l9
23:33 morze czy kase?