Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Skurcze przedporodowe

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam. Mam pytanie do kobiet kt贸re rodzi艂y. Od 30 tygodnia mam skurcze... Przepisane zosta艂y mi No spa i magnez,dodatkowo do 37 tygodnia mia艂am za艂o偶ony kr膮偶ek ( pessar). Jestem obecnie w po艂owie 38 tygodnia nadal mam skurcze,z tym ze coraz bardziej bolesne i cz臋stsze... Najbardziej m臋cz膮 mnie w nocy. Tak jak na przyk艂ad teraz. Nie mog臋 spac. Napiszcie mi czy tez miewalyscie takie skurcze i w ile po tym urodzilyscie? Ja juz nawet nie wiem czy to skurcze przepowiadaj膮ce czy normalne... W ko艅cu urodze w domu jak tak b臋dzie. Wiem ze skurcze maj膮 byc regularne i nasilaj膮ce sie ale juz sama nie wiem jak to ma wygl膮da膰. Rodzilam 5 lat temu to m贸j drugi por贸d z tym ze pierwszy mia艂am wywo艂ywany i po prawie dobie urodzi艂am c贸rk臋 takze ze skurczami nie pojecha艂am do szpitala bo ich nie mia艂am... Z gory dzi臋kuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
i co w zwiazku z tym, ze urodzisz w domu? ciaza to nie choroba, nie umrzesz od tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to skoro to tw贸j drugi por贸d to czy te skurcze , kt贸re teraz masz przypominaj膮 te porodowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo ja np. przy pierwszym porodzie mia艂am bardzo bolesne skurcze, kt贸re wybudzaly mnie w nocy co 20, co 15 co 10 minut, nie pojecha艂am do szpitala, bra艂am prysznic o 3 nad ranem i ustawaly na 2 godz potem znowu, to by艂y skurcze przepowiadaj膮ce, trwaly 3 dni, pojecha艂am 3 dnia do szpitala o 8 rano ale nic si臋 nie pislao na ktg, wrocilam do domu, skurcze wci膮偶 by艂y, ale od 15 mia艂am bardzo silne skurcze , ze zgina艂o mnie w p贸艂, plakalam z b贸lu, zaczelam krwawic, pojecha艂am do szpitala, mia艂am ju偶 8cm. i o 18 urodzi艂am. przy drugim porodzie to samo, skurcze od po艂udnia ale mniej bolesne, w ko艅cu z tego co si臋 oczytalam w internecie, ze drugi porod mniej boli, zdecydowa艂am nie czekac na krwawienie, tylko pojecha艂am o 20 do szpitala - skurcze by艂y bolesne ale zno艣ne, o 00 w nocy urodzi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dodam tylko , ze regularne mia艂am dopiero co 5 min, a to by艂o 1-2 godz przed porodem, w jednym i drugim porodzie, wcze艣niej by艂y nieregularne, tylko skurcze silniejsze przy pierwszym, przy drugim skurcze jednostajne, nieregularne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skurcze przepowiadaj膮ce nie trwaj膮 dlugo - kilka sekund. Skurcze porodowe 30-50 sekund. Zwr贸膰 wi臋c uwag臋 na czas trwania twoich skurczy.

Udost臋pnij ten post