Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skurcze przedporodowe

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie do kobiet które rodziły. Od 30 tygodnia mam skurcze... Przepisane zostały mi No spa i magnez,dodatkowo do 37 tygodnia miałam założony krążek ( pessar). Jestem obecnie w połowie 38 tygodnia nadal mam skurcze,z tym ze coraz bardziej bolesne i częstsze... Najbardziej męczą mnie w nocy. Tak jak na przykład teraz. Nie mogę spac. Napiszcie mi czy tez miewalyscie takie skurcze i w ile po tym urodzilyscie? Ja juz nawet nie wiem czy to skurcze przepowiadające czy normalne... W końcu urodze w domu jak tak będzie. Wiem ze skurcze mają byc regularne i nasilające sie ale juz sama nie wiem jak to ma wyglądać. Rodzilam 5 lat temu to mój drugi poród z tym ze pierwszy miałam wywoływany i po prawie dobie urodziłam córkę takze ze skurczami nie pojechałam do szpitala bo ich nie miałam... Z gory dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
i co w zwiazku z tym, ze urodzisz w domu? ciaza to nie choroba, nie umrzesz od tego

Gość gość
no to skoro to twój drugi poród to czy te skurcze , które teraz masz przypominają te porodowe?

Gość gość
bo ja np. przy pierwszym porodzie miałam bardzo bolesne skurcze, które wybudzaly mnie w nocy co 20, co 15 co 10 minut, nie pojechałam do szpitala, brałam prysznic o 3 nad ranem i ustawaly na 2 godz potem znowu, to były skurcze przepowiadające, trwaly 3 dni, pojechałam 3 dnia do szpitala o 8 rano ale nic się nie pislao na ktg, wrocilam do domu, skurcze wciąż były, ale od 15 miałam bardzo silne skurcze , ze zginało mnie w pół, plakalam z bólu, zaczelam krwawic, pojechałam do szpitala, miałam już 8cm. i o 18 urodziłam. przy drugim porodzie to samo, skurcze od południa ale mniej bolesne, w końcu z tego co się oczytalam w internecie, ze drugi porod mniej boli, zdecydowałam nie czekac na krwawienie, tylko pojechałam o 20 do szpitala - skurcze były bolesne ale znośne, o 00 w nocy urodziłam.

Gość gość
dodam tylko , ze regularne miałam dopiero co 5 min, a to było 1-2 godz przed porodem, w jednym i drugim porodzie, wcześniej były nieregularne, tylko skurcze silniejsze przy pierwszym, przy drugim skurcze jednostajne, nieregularne.

Gość gość
Skurcze przepowiadające nie trwają dlugo - kilka sekund. Skurcze porodowe 30-50 sekund. Zwróć więc uwagę na czas trwania twoich skurczy.