Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie kogos kto nie ma jeszcze 30 lat a juz ma zeba leczonego kanalowo!?

Polecane posty

Gość gość

W dawnych latach nie dbano o to i zdarzały się takie osoby Teraz podobno ciezko o kogoś takiego bo ludzie masowo zaczęli dbać o żeby To moda teraz taka na zdrowe i piekne ząbki i super

Gość gość
Ja miałam leczony jeden ząb jeszcze w liceum, czyli 10 lat temu. Niekoniecznie trzeba zaniedbać zęby. Niektóre lekarstwa albo aparat ortodontyczny też robią swoje.

Gość gość
Ja mam 25 i 6 kanalowych prawie wszystkie z plombami Ale za dzieciaka byla bieda niesamowita i nigdy nke bylo stac na dentyste, dopiero po rozpoczeciu pracy moglam sobie pozwoloc na takie wydatki

Gość gość
Mi zeby się psuły od srebrnych plomb kiedyś takie w szkole wstawiali nie było białych ;)

Gość gość
Mam z 2 zęby leczone kanałowo i dwóch nie mam a mam 29l i na pozór proste, bialutkie a takie liche.

Gość gość
A ka znam osoby co maja więcej niż 5 plomb w tym wieku..serio pisze

Gość gość
Tak, ja mam 27 i miesiac temu pierwsze kanałowe leczenie. Mam słabe zeby, jak byłam mała to mi babcia z mamą mówiły że nie muszę myć( miałam 5 lat, wieś ), bo nie chodzę jeszcze do szkoły. Długo nie miałam nawyku dbania, dopiero od kilku lat dbam, bo mam na to kasę. Do tego trafiłam na kiepska dentystke, która mia porobiła bardzo niedokładnie, i po 3 latach wszystkie plomby do wymiany, jeden kanałowo, jeden opatrunek i zobaczymy. Następne 2 ledwie uratowane.. Także masakra

Gość gość
Ja mam 22 lata i 2 zęby leczone kanałowe i nie mam już 2 zębów, mam bardzo słabe zęby niestety.

Gość gość
Znam dziewczynę 30 letnia bez zębów :D

Gość gość
Mam 25 i 4 kanalowe. 2 pierwsze kanalowki jak mialam 19 lat kiedy sama sobie zapracowałam na leczenie bo wczesniej to mogłam pomarzyc o pascie do zebow czy szczoteczce taka bieda byla w domu. Zeby mam wszystkie, 2-3 do plombowania

Gość gość
Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Ani też nie jest to wynikiem nie dbania o zęby. Tzn. nie musi. Ja dbam bardzo. Ale co z tego, skoro trafił mi się dentysta-partacz, który niedokładnie wyczyściła zęba, założył wypełnienie i skasował odpowiednio. A po jakimś czasie okazało się, że ząb psuje się pod plombą i trzeba go już leczyć kanałowo :( I płacić kolejny raz. Mam dwa takie zęby, lat 28.

Gość gość
Ja mam 6 kanalowo, kupa kasy na to poszla, mam 28 lat, co w tym szokującego? Biedny niema leczonych kanalowo na pewno

Gość gość
a ja nie rozumiem o co chodzi z tym kanałowym, naprawdę wytłumaczcie mi. mam 32 lata, pierwsze kanałowe robiłam bedac w ciązy 29 lat miałam, drugie kanalowe po ciąży miałam 30, potem znow miałam wyrywany zab i w ciąży drugiej 3 kanaowe leczenie. co to znaczy, ze nie dbałam o zeby?? w domu miałam jasne zasady rano i wieczorem myjemy zeby, ja bylam wręcz przewrazliwiona i myłam po każdym jedzeniu. bardzo dbałam o żeby, ze starszym bratem i modszym mieliszmy szajbe na punkcie zębów, jestem rocznik 86 i za tamtych czasów znajomi i ja z bracmi uzywalismy odswiezaczów do ust. pamiętacie?:) to robił każdy, każdy miał odswiezacz psik psik do ust w kieszeni kurtki:) chodziliśmy we troje za dzieciaka na jakies tam nie wielkie zabiegi do dentysty i kazde z nas ma ladne zeby, starszy i młodszy brat wybielal dodatkowo, i każdy z nas ma dentyste jako swojego lekarza z zapisanym nr tl odwiedzanym często, wiec o co chodzi? może nie o dbanie, mój starszy brat , mama i ja nie mamy tego samego zeba, te same mamy leczone kanałowo.

Gość gość
ja mam 26 lat i 3 zęby leczone kanałowo. Dziwne? Nie sądzę. To normalne. Biedni ludzie nie mają i mają popsute zęby, bolą ich, ale nie pójdą, bo za drogo.

Gość gość
jestem asystentka stomatologiczna, bardzo rzadko sie zdarza zeby kots nie miał leczonego zeba kanałowo, 95% ludzi ma prznajmniej 1 zeba przeleczonego kanałowo. Ale zdarzaja sie i osoby po 40 i duzo starsze bez ani jednej kanałówki ;)

Gość gość
Ja znam laske, ktora miala w wieku 21 lat implanty, bo nawet na kanalowe sie to nie nadawalo.

Gość gość
ja przed 30stką straciłam kilka zębów :( przez dentystkę - wszystkie zęby które mi zrobiła pokruszyły mi się w drobny mak w okresie roku dwóch od zrobieia!!!!!

Gość gość
Ja mam 2 leczone kanalowo a dbam o zęby. Nie rozumiem w ogóle tego zdziwienia. Po ciążach co drugi zab miałam do leczenia.

Gość gość
Bo mozecie dbac ile chcecie a czemu zeby sie psuja i zwykle w czasie i po ciazy? bo zeby sie psuja jak brakuje mineralow i witamin.. mozesz miec plombe dobrze zrobiona a zab i tak bedzie sie psul jesli organizm ma niedobory.. i zadne mycie zebow nie ma tu duzego znaczenia. DIETA!!!

Gość gość
Znowu się obudziła babka z obsesją na punkcie kanałowego i plomb..

Gość gośćgghgvg
Ja mam 28l i chyba z 15 kanalowek. Zeby slabe jak diabli, cala moja rodzina albo protezy albo mosty ma. Mamy okrutnie slabe zeby! Nawet przod mam kanal. Bieda w dziecinstwie swoje robi ale chodze do dentysty od 3 l regulralnie co msc, i lecze wszystko po kolei. Wydalam juz prawie 10tys zl a do konca daleko. Modle sie tylko abym do 35 dotrzymala bez protezy.

Gość gość
Znam 13 letnia dziewczyne

Gość gość
ja mam zęby zdrowe jak tygrys bielutkie dbam i szczotkuję od młodości dentystki to zmieniam jak jakieś młode są żeby troche na znieczulenie mieć przed wizytą :D

Gość gość
Kość jest kość i się tego nie przeskoczy. Jedni będą myć zęby 5 x dziennie i chodzić co 3 miesiące do stomatologa i będą im się zęby psuły. Inni raz na 3 lata pójdą i zęby raz dziennie wyszczotkują i mają zdrowe.

Gość gość
może źle szczotkują zęby albo dentysta c***jowy.

Gość gość
Właśnie pisałam o kości, a potem w Twoim słusznym poście o diecie. Tylko to jeszcze dalej idzie. Dużo zależy jeszcze od życia płodowego. Zawiązki zębów i dieta matki ma niebagatelne znaczenie :)

Gość gość
mleczko z pałki podobno dobrze wpływa na zęby

Gość gość
Patologia

Gość PatrycjaEm
No a co to takiego,ze ktoś nie ma 30 lat i ma zęba leczonego kanałowo? To chyba raczej dobrze świadczy o tym kimś bo tzn ,ze dba o zęby. Gorzej gdyby zebow nie miał. Ja jestem po leczeniu kanałowym szóstki i piątki na dole. Zęby leczylam w Stomatologii Cichoń w Krakowie. Leczenie było pod mikroskopem.

Gość gość
Ja mam 21 lat i nie mam 8 zębów