Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stara panna z dzieckiem w białej sukni.

Polecane posty

Gość gość

Nie mogłam być na ich ślubie. Mają razem 2 letnie dziecko, a ona w białej sukni bez welonu, ale z takim jakby wiankiem ( kwiatki wplątane we włosy),ślub kościelny. Co prawda ich córka cała mszę siedziała z dziadkami. Oni nawet nie wyglądali na rodziców. Ona ma 27 lat on 32.

Gość gość
No i?

Gość gość
Paranoja nie ?

Gość gość
Żal ci d ściska? :-)

Gość gość
Napisz do jara

Gość gość
Ja urodziłam dziecko po ślubie i mam szczęśliwa rodzinę.

Gość gość
Ja też brałam ślub, i chrzciłam dziecko jednocześnie. I miałam ładna skromna suknię. Potem była zabawa. I było ekstra. Co w tym złego ? :)

Gość gość
Po co im taka chuczna impreza kiedy mają dziecko? I ta jej biała suknia symbolizujaca czystość.

Gość gość
Wyjaśnisz mi w czym problem poza głupimi zabobonami i tym, że używasz słów, których znaczenia nie tylko nie rozumiesz, ale które też wychodzą z użycia?

Gość gość
Co Cię interesuje, po co komu to czy tamto ? :) nudzi Ci się w życiu ? Żeby tak wszystkie w tych białych sukniach reprezentowały "czystość" :D ...

Gość gość
A kto Ci powiedział,że ta biała suknia to symbolika czystości? Jakaś ludowa tradycja wymyślona przez jakieś babki? Nie zésraj się :-)

Gość gość
Ona naprawdę wyglądała jak idealna młoda para,a dziecko mają.

Gość gość
Nie pasowała do niej ta suknia,w końcu dziecko ma.

Gość gość
Ehh autorko, idź trudne sprawy poogladaj w tv i herbatki się napij, a nie takie dyrdymały wypisujesz ;)

Gość gość
Tak autorko, za to ty będziesz mogła isc w białwj sukni tak? No tak, bo braku dziewictwa nie widać nie? Hehe. Hipokryzja, jesli kobieta ktora jest matką nie powinna byc w bieli to do tejsamej grupy niegodnej białej sukni zaliczają się wszystkie nie-dziewice. Domniemam że ty jesteśw tej grupie hipokrytko.

Gość gość
Ale jak facet w czarnej sukni o życiu w rodzinie i plodzeniu dzieci opowiadał, to już spoko? :)

Gość gość
Co z tego?? Nie rozumiem

Gość gość
niewolnica kleru :) symbolem katolika podobno jest nie ocenianie nie osądzanie żebyście nie byli sądzeni ,śmieszni jesteście katolicy :) miałaś lub będziesz miała białą kiece bez dzieciaka ale w głowie jaszczury więc tak naprawdę twoja biała kieca utaplana w błocie ,kto widzi więcej ten zobaczy,i rozumiem że celibacik do ślubu ,bo seks bez zapłodnienia czyli dziecka to już obłuuda:) więc jak? celibacik ?

Gość gość
na glowie wianek a w dopie Janek

Gość gość
Wyczuwam ból d**y :D

Gość gość
Co to lata 50te? Moja teściowa też próbowała mi mówić że nie mogę kupić białej sukienki tylko jakiś inny kolor a wtedy w ogóle nie kochałam się z moim mężem jeszcze... Nie wiedziałam o co jej chodziło i pytałam dlaczego. Mówiła że tylko dziewicy mogą mieć biała suknie. Jakaś paranoja. I tak miałam biała bo to moj wybór. Mają żyć na kocie łapę do końca życia bo mają dziecko?

Gość gość
Hehe bralam slub w wieku 35 lat moj maz mial wtedy 45. Nasze blizniaki 9 letnie byly na naszym slubia a ja mialam biala sukienke i naprwde mialam gdxies co ktos o tym mysli :)

Gość gość
Żadna czystość tylko moda, biała suknia ślubna w naszej kulturze jest popularna dopiero od 19 wieku.

Gość gość
Autorko. Ja szlam w 5 miesiacu do slubu. Biala suknia i welon do pasa. Zal d**e sciska? Ciaza wyszla jak mielismy slub zaplanowany juz.

Gość gość
Naprawdę nie ma większych problemów na świecie. Widziałam nie jedną pannę młodą z brzuchem w białej sukni i welonie i jakoś ani świat się nie zawalił ani ksiądz nie zgorszył.

Gość gość
A w wieku 27 lat, to ja byłam dzieciakiem, kończyła studia, latałam po klubach, jeździłam po Europie, a nie żadną starą panną :D Poza tym nie można być chyba jednocześnie panną z dzieckiem i starą panną jak już używamy "wiejskich" szufladek..

Gość gość
Żadna czystość tylko moda, biała suknia ślubna w naszej kulturze jest popularna dopiero od 19 wieku. to prawda, wcześniej po prostu na slub szyło sie kiecki strojne i kolorowe

Gość gość
a tak dla autorki- biel symbolizuje: życie doczesne, duchowość, objawienie, odkupienie, zbawienie, odrodzenie, łaskę, wieczność, odświętność, oświecenie, rozum, światłość, intuicję, niewinność, czystość, dziewictwo, radość, szczęście, wesołość, prostotę, nadzieję, tchórzostwo, śmierć, żałobę, chłód, światło, dzień, księżyc, czas, szlachectwo, majestat, rozejm, pokój, odpoczynek.