Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o metalowcach?

Polecane posty

Gość gość
W kazdej pracy dziwili się jak spotykali mnie na mieście w dzień wolny więc zupełnie sie zgadzam :)

Gość gość
Metal - na jakim koncercie ostatnio byłeś?

Gość Metal84
Gość 22:45 Czy to pytanie do mnie? Z ostatnich 12 miesięcy - Blind Guardian i Epica na Czad Festiwalu, 2 razy Hunter i jeszcze parę okalnych kapel w małych klubach w mojej okolicy. Więcej się nie dało, wiesz, robota i brak czasu :)

Gość gość
wiem, sama zaliczyłam kilka bardziej lokalnych, a z tych większych to chyba tylko Ghost'a

Gość Metal84
Ja jestem z Podkarpacia, więc niewiele tu się dzieje jeśli chodzi o metal. Trzeba brać co jest:) 2 lata temu byłem na Within Temptation, grali w Rzeszowie. A tak, to tylko zostają lokalne grajki w weekend:)

Blind Guardian - Mirror mirror :) lata temu to byl przeboj. :) Ja w zeszlym roku bylam na Arch Enemy w Holandii. Cradle of filth w Niemczech. Odwiedziny u znajomych polaczone z koncertem to fajna opcja. Kumpele mimo tego, ze raczej gustuja w o wiele lzejszych klimatach to poszly razem z nasza paczka. I wygladaly i swietnie sie bawily jak na metalowcow przystalo.

Gość gość
no ja mam dwojakie odczucia co do ubierania się tylko na koncerty :P

23:25 nie ubraly nic nadzwyczajnego oprocz wybrania ciemniejszych kolorow garderoby. Taki dress code rzadzi wiec co w tym dziwnego?

Gość gość
Koncerty nie maja dress-code'u, można przyjść jak się chce

Gość Metal84
Madoro, Nightfall - moja ulubiona płyta Blajndów:) A jeśli chodzi o Arch Enemy, wolę nową wokalistkę. Avalanche, Down to Nothing, Never Forgive Never Forgot - czad:) Z Cradle lubię tylko Nymphetamine. Widzę że zaliczyłeś(łaś) spoko koncerty, zazdro;) Pozdrawiam i idę spać, bo miałem ciężki dzień, hehe \m/

O i jeszcze w zeszlym roku Children of Bodom. Mimo tego, ze nie ograniczam sie kompletnie w niczym i nie wazne czy to jest muzyka, styl czy poglady polityczne :P to pewnie z kazdej dziedziny muzyki moglabym zablysnac znajomoscia kapel i przebojow. Takich roznorodnych mam znajomych. I takie muzyczne wyksztalcenie. Nawet w Catamenii slysze melodyjnosc i spojnosc.

23:29 moze na osiedlowym koncercie w pubie ok, mozesz sobie isc nawet na zolto. Chyba nigdy nie byles na na prawde konkretnym, zagranicznym koncercie. Polecam! I nie chodzi mi tu tylko o kolor czarny, bo jest wiele ciemnych jak granatowy, zielony czy nawet bordowy w ktorym po prostu byc wypada.

Gość gość
Fajnie, że nie ograniczasz się do jednego nurtu, tylko uwaga (niezłośliwa) - Catamenia to melodic black metal, więc powinnaś słyszeć melodię :P Co do ubrań za granicą, byłam na ogromnych koncertach i festiwalach. Każdy może ubierać się jak chce. Większość ludzi nosi ciemne ciuchy bo lubią, nie dlatego, że próbują się wpasować jak twoje koleżanki. Widziałam gościa w piżamie na koncercie Sabatonu więc... ;)

Nie zlosliwa, ale zlosliwa. Kobiety z Kafe sa straszne! Wlacz pierwszej napotkanej osobie np. Kuolon tanssi - na poczatku powie o wow, super. A po chwili... Wylacz. :) Gosc w pizamie? Ohh.. to na prawde zniewaga. Na koncertach niejednokrotnie widzialam selekcje wiec niewiem coz moge Ci na to odpowiedziec. Nie chodze na koncerty "Nightwisha", szczegolnie po zmianie wokalistki wiec takich obrazkow nie ogladam.

Gość gość
Naprawde nie byłam złośliwa, po prostu to mnie rozbawiło - tak szczerze :) Co do piżamy to żadna zniewaga, były blisko akademiki więc pewnie się chłopak dopiero z łóżka wydostał. W każdym razie ludzie na imprezy chodza się bawic, czasem trooochę pokazac jak na co dzień nie mogą ubierać się po swojemu. Większośc jednak ubiera się podobnie na co dzień, a nie tylko na koncerty. Co do Nightwisha - będzie śmiesznie jak będą próbowali wywalić Floor w tym samym stylu co dwie poprzednie. Popcorn już czeka :D

Gość gość
Na koncertach nie ma obowiązku ubierania się na jakiś konkretny kolor, ani w koszulkę z nazwą zespołu. Chyba, że jakaś impreza tematyczna. Mnie kmpletnie nie obchodzi kto w czym przyszedł, tylko scena. Założę się, że na koncercie Iron Maiden będzie spora grupa starych dziadów ubranych na czarno, tak jak na Metalmanii w katowickim spodku. Mam bilety więc się przekonam

Gość gość
Pewnie, że będą. Na 100% będzie przedstawiciele jednego z częstych podgatunków metali - "starszy pan który na co dzien nie słucha muzyki, ale raz w roku wyciąga swój jedyny czarny t-shirt upchnięty na tyle szafki i idzie komentować jak to bardzo scena się zmieniła" :P

Odnoszac sie do zadanego pytania w temacie. Co mysle o metalowcach? Mysle, ze sa wporzo. O ile nie sa pseudofanatykami, czyt. jestem najbardziej metalowym metalowcem. i to dotyczy sie absolutnie kazdej dziedziny zycia. Pozdrawiam! I zycze uczestniczenia w na prawde fajnych koncertach. Pochwalilabym sie tytulem, ale obawiam sie ze temat zejdzie na jedna kapele albo przeczytam "prowo". :)

Gość gość
Trochę więcej dystansu, po prostu rozbawił mnie tekst o Catamenii bo to ta sama kategoria co mówienie w samochodzenie "zaraz włączę twoją płytę, tylko ten jeden utwór" i włączenie Dragon Force :P

Gość gość
P.S. Ja nawet metalem nie jestem

Gość gość
Brudasy. Nie myją nóg.

Gość gość
Niczego nie myją :)

Gość gość
ser i błoto pod napletami :o

Gość gość
siedzisz o 12 w nocy na forum tylko po to żeby tak podbijać tematy?

Gość gość
Są może jacyś fani horror rocka?

Gość gość
Nom, jestem se metalem. Obracam co miesiąc 20 kaflami. Jestem oczywiscie vege i fit. I gardzem lódźmi, którzy jarajom szlugi. Nie wiem jak to morzna palić. Dzisiej napełniam basen, bo se jutro przy sobocie chce popływać. No i se biore i koła wymieniam zaras w mojej beemce bo już lato. A wy biedaki nawet na Tauron Arene Kraków nie stac, tylko mósicie odkładac z pensji po 2 kafle. Ha Ha Ha :classic_cool:🖐️

Gość Janusz z Metalu
I co ku)rwa zatkao kakao?:classic_cool:

Gość fiut nastraszony
JA JESTEM METALEM.

Gość gość
nadają się na złom

Gość gość
i co tam krówy slychac?