Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 2 dzieci Gosi i Tomka

Czy złożycie podpis pod projektem obywatelskim aby znieśli szczepienia

Polecane posty

Czy podpiszecie się? Czy może jest wam wszystko jedno że wstrzykują metale ciężke i rekotwórcze w wasze dzieciaczki?

Gość gość
Podpisalabym, żeby osoby głupie i szerzace propagandę, były z urzędu zmuszane do leczenia.

Ostatnie badania wskazuja że 79% ludzi jest na NIE szczepieniom przymusowym, na tak 18% a 13% nie mają zdania

Gość gość
Hahaha ciekawe jakież to badania

Gość gość
Zniescie szczepienia! Z Ukrainy idzie do nas epidemia odry - mam nadzieję że szybko wyzdychacie!

Gość gość
Nie, w życiu się pod czymś takim nie podpisze. Mam dwoje szczepionych dzieci, żyją, mają się dobrze. Teraz czeka nas przypominające DTP u młodszego dziecka i MMR u starszego. Pokaż mi dowód naukowy na te metale ciężki i substancje rakotwórcze.

Gość gość
Przeczytajcie to ważne wariatki antyszczepionkowe : Chodze od lat do lekarza alergologa, która pracuje rowniez w szpitalu i ostatnio powiedziala ,ze byly w ciagu roku 2 zgony przez brak szczepienia malyh dzieci bo doszlo do sepsy i powikłań czego mozna bylo uniknoac przez szczepienie,a jej wnuczek zaraził się krztuścem w przdszkolu choc on szczepiony i przeszedł łaskawie to jego koledze ktorego matka jest wariatka i nie zgodzila sie na szczepienie juz sie niestety nie udalo, w zastraszajacym tępie rosnie ilsc zachorowań i zgonów wariatki przez waszą niodpowiedzialność

Gość gość
Nie powinno być szczepień pod przymusem a szczepienia powinny mieć indywidualny kalendarz szczepień. I jestem za szczepieniami ale z głową. Po wcześniejszych wypowiedziach widać że metale ciężki jednak się odkładają w organizmach. Mamy dlaczego tyle agresji?

Gość gość
Absolutnie, dla mnie brak szczepień chociażby obowiązkowych to totalna głupota

Gość gość
Oczywiście podpiszę, a potem i tak wykupię wszystkie szczepienia dla swoich dzieci. Dzieci antyszczepionkowców poumierają lub zostaną kalekami w wyniku epidemii odry, gruźlicy lub polio, którego jest coraz więcej przypadków. Moje dzieci dzięki temu będą mieć mniejszą konkurencję w wyścigu szczurów. Gdzie ta petycja??

Gość gość
Nie, ale zlozylabym pod petycja, żeby takich debili, co to wymyślają ubezwlasnowaniali.

Gość gość
Nie podpiszę. Już się zaczyna...nadciąga odra. Moje dziecko było szczepione i wśród znajomych nie mam żadnego zwolennika nie szczepienia dzieci. Na szczęście

Gość gość
Nigdy, właśnie wróciłam z dziećmi że szczepienia, u nas w przychodni są teraz darmowa na pneumokoki to ich zapisałam.

Gość gość
Oczywiscie ze tak i zrobie to z najwieksza przyjemnością. Przymus jest absurdem, takim samym jak szczepienia noworodków.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Podpiszę i znam wiele osób, które też się podpiszą.

Gość gość
gość dziś Polio? Z***biście. 20 przypadków rocznie w Polsce, od 30 lat wszystkie POSZCZEPIENNE. Na zachorowanie na dziki szczep polio szansa jest mniejsza niż na wygraną w totka. A mnie interesuje tylko jedno. Czemu do licha nie patrzycie na siebie. Szczepicie się? Super! Niez achorujecie, albo lekko przejdziecie chorobę (zgodnie z waszym motto). Odstosunkujcie się od innych ludzi. Co wam tak spieszno do kontrolowania ich? Ja się mogę podpisać pod petycją o delegalizację alkoholu (bo nie piję), zdrad małżeńskich (bo nie zdradzam), pisania prawą ręką (zgadnijcie...).

Gość gość
Zależy co miałoby być "zamiat" - bo obecny system obowiązkowych szczepień wg kalendarza jest anachroniczny i w wielu przypadkach szkodliwy, tylko pytanie czy polska służba zdrowia podoła opracowaniu mądrzejszego rozwiązania dziś, w 2018 r., kiedy brakuje podstawowych leków, a pacjenci na poważne operacje czekają latami.

Gość gość
Dla mnie jesteś roznosicielem przyszłej epidemii. Możesz dprawiać mężowi rogi, pisać lewą ręką, jeść szpinak zamiast mięsa, pić tylko wodę. Nie mój interes.

Gość Carycka
Jestem za obowiązkowymi szczepieniami. Tak było i być powinno zawsze! To nie podlega dyskusji

Gość gość
Carycka dziś A Słowacki wielkim poetą był. Nie myślmy, nie zastanawiajmy się. Tak jest powiedziane, tak ma być. Amen!

Gość gość
gość dziś Tzn. którą i jak zamierzam roznosić tę przyszłą epidemię?

Gość gość
Carycka - zmuszanie do zabiegu medycznego jakim jest szczepienie jest niezgodne z konstytucją. Nie wiesz jakie mogą być powikłania to przeczytaj rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie nop to się dowiesz.

Gość gość
Czy się to carycce podoba czy nie - to podlega dyskusji, skoro są ludzie, którzy nie chcą to trzeba to wziąć pod uwagę, bo ignorowanie głosu ludzi nic nie da. Osiągniesz tyle, że zaczną np. fałszować dokumentację, dawać łapówki itd. - nadal niezaszczepieni.

Gość gość
Słuszne uwagi do Caryckiej. Zgódźmy się na penalizację za niegdyś dobrowolne szczepienie, za chwilę będziemy mieć to co na zachodzie - eutanazję bez zgody pacjenta.

Ludzie chyba powariowaliście :) jako historyk nie jestem w stanie zrozumieć osób, które świadomie narażają swoje dzieci na możliwość zarażenia się cholerstwem, na które powstały szczepionki! Sięgnijcie trochę do literatury i poczytajcie :) I tak, jestem za nakazem, bo głupota jednych może odbić się na innych, np.na moim małym dziecku, które po urodzeniu nie zdąży być zaszczepione, a kontakt z chorym nieszczepionych może spowodować jego chorobę. Brutalne i sarkastyczne, ale prawdziwe: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17504077,_Pamietasz__jak_miales_polio__Nie_pamietasz__bo_rodzice.html

Gość gość
Tak, zachorowania na te wyżej podane choroby są rzadkie, ale dlaczego? No bo większość jest szczepiona. Jedynie powinna być jakaś klauzura umożliwiająca dzieciom, które ciężko przechodzą szczepienia na rezygnację z nich, ale i tak będą musiały wtedy polegać na szczepionych rówieśnikach, żeby nie mieć okazji złapania czegoś od nich.

Gość gość
Podpiszę projekt, który zakaże wstępu do szkół, żłobków i przedszkoli dzieciom nieszczepionym oraz który przeniesie 100% kosztów leczenia chorób przed którymi chronią szczepionki na rodziców takich dzieci.

Gość gość
selekcja naturalna