Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 2 dzieci Gosi i Tomka

Czy złożycie podpis pod projektem obywatelskim aby znieśli szczepienia

Polecane posty

Gość gość
gość dziś A ja podpiszę projekt, który zakaże wstępu do szkół, żłobków i przedszkoli dorosłym nieszczepionym oraz który przeniesie 100% kosztów leczenia chorób przed którymi chronią szczepionki na nieszczepionych dorosłych.

Gość gość
gość dziś Na szczęście dorośli są w większości zaszczepieni, ale fakt, że lekarze powinni przepisywać dawki przypominające i badania na poziom przeciwciał, jeśli nie jest się pewnym (w niektórych krajach Europy to jest normalne, ale Polska jak zwykle za murzynami...).

Gość gość
18:18 Na co niby dorośli są zaszczepieni? Na HIB, Pnaumokoki, Meningokoki, świnkę? Poza tym nie jest ważne czy masz szczepienie tylko czy masz przeciwciała. Można nie być szczepionym i nieć przeciwciała i odwrotnie. JAk już tak dbamy o dobro wszystkich to badania na przeciwciała co roku i doszczepianie. Ale zacznijmy od lekarzy i urzędników. Obowiązkowo!

Gość gość
gość dziś Proszę: www.wartowiedziec.pl/attachments/article/11937/opinia%20short%20salans.pdf

Gość gość
NIE.

Gość gość
gość dziś Jest też szczegółowe rozporządzenie MIn. zdrowia dla pracowników służby ochrony zdrowia i podobnych zawodów (Dz.U. 2005 nr 81 poz. 716). I oczywiście zgadzam się z tobą, że powinno się opracować i wprowadzić w życie protokoły ogólnego doszczepiania (w razei potrzeby - wg wyników poziomu przeciwciał) dorosłych. Oczywista oczywistość. ALe to nie zwalnia w żaden sposób ze szczepienia dzieci.

Gość gość
Nie podpiszę.

Gość gość
Mama 2 dzieci Gosi i Tomka dziś Ostatnie badania wskazuja że 79% ludzi jest na NIE szczepieniom przymusowym, na tak 18% a 13% nie mają zdania xx Daj zrodła, to sie posmiejemy. Mam tyle lat,ze pamietam wielu ludzi kalekich po polio. Teraz wraca odra. Zreszta, szkoda pisac...

Gość gość
Jeszcze dodaj ale o tym się nie mówi i wszystko jasne.

Gość gość
Nie!

Gość gość
Oczywiście, że nie podpiszę. Nie podpiszę wyroku śmierci na dzieci...

Gość gość
Zazwyczaj te z wykształceniem podstawowym nie szczepią. Wykształcone szczepią.

Absolutne tak dla szczepien! Kiedys wszyscy byli szczepieni i nie robili z tego zadnego udziwnienia. Teraz Wam sie s glowkach poprzestawialo.

Gość gość
Tak, złożę, pomimo że szczepie dzieci i siebie. Dlaczego? Bo żyjemy w wolnym kraju i każdy powinien moc decydować o sobie, swoich dzieciach o sposobie leczenia itd. Poza tym kalendarz szczepień w pl jest całkowicie do bani. Po co szczepic dzieci w pierwszej dobie życia?

Gość gość
Tak podpiszę. Dlaczego? Choćby dlatego, ze w projekcie jest możliwość zgłoszenia samemu nop a nie przez lekarza. Nie jestem za szczepieniami ani zupelnie przeciw. Szczepić z glowa, madrze i indywidualnie do kazdego przypadku a nie jak leci. Moje dziecko po pneumokokach mialo nop. 3 tygodnie sie bujalismy po prywatnych gabinetach, szukajac pomocy. Ile kosztowalo mnie to nerwow, strachu nie wspominając o pieniadzach tylko ja wiem. A lekarze w d***e maja zglaszanie takich przypadkow. Dziecko z obrzekiem twarzy, rumieniem na pol buzki, opuchniete kaza dalej szczepic i wnawaja rodzicom uczulenie na powietrze. Dlatego ja podpisze.

Gość gość
gość dziś W USA też jest. Efekt jest taki, że można zgłosić jako nop przemianę człowieka w Hulka (co też ktoś zrobił). Ty jesteś lekarzem, żeby decydować, co jest normalną reakcją a co nie? :O

Gość gość
Jesli uwazasz ze po szczepieniu norma jest obrzek twarzy, dziecko wygladajace jakby je wrzatkiem na twarzy oblali, obuchnieta noga i rumien na nodze wystepujace zaraz po szczepieniu to sorry. Sam producent szczepionki podaje to jako dzialanie niepirzadane ale lekarze nie chca tego widziec i zglaszac. Dlatego ja podpisze.

Gość gość
Nigdy w życiu. Mój siostrzeniec nie może być szczepiony (przynajmniej na razie), jego zdrowie i życie zależy od stopnia wyszczepienia innych (a fatalny może być dla niego nawet krztusiec - ma problemy oddechowe). Taka ustawa może jego albo podobne mu dzieci zabić.

Gość gość
Twój siostrzeniec może zarazić się krztuścem od wiecej niż połowy zaszczepionych 30 lat temu dorosłych tego nie widzisz? I w zasadzie taki dorosły aktywny życiowo, odwiedzający sklepy, firmy i trawmaje ma o wiele większą szansę go zarazić niż paromiesięczne niemowlę.

Gość gość
gość dziś I dlatego wszyscy w rodzinie, znajomi etc. się na krzusiec (i przy okazji inne choroby też) doszczepili. Obcych ludzi do tego nie zmuszę, ale powinno to robić państwo - i to niezależnie, czy chodzi o dzieci, czy o dorosłych (obowiązkowy kalendarz doszczepiania!).

Gość gość
Nie podpisze

Gość gość
I tu jest pies pogrzebany. Gosc wyzej tobie chodzi o bliskie ci dziecko, a mi chodzi o zdrowie i zycie mojego. Skoro po szczepieniu cos u niego sie zadzialo zlego, nikt mi nie da gwarancji ze następne szczepienie nie skonczy sie zapascia, czy innym powiklaniami skoro juz teraz bylo nie ciekawie. I dlatego kazde dziecko powinno miec ustalane indywidualnie szczepienia a nie masowo szczepic a potem niech rodzic sie martwi. Mnie to dziwi ze ludzie nie czytaja ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o zaprzestanie szczepien, tu chodzi o madre o swiadome szczepienia. Bo sa dzieci u których dzieje sie zle po szczepieniu a nikt sie do błędów nie chxe przyznac tylko kaza szczepic az dochodzi do tragedii i potem uwaga albo interwrncja sie zajmuje tematem.

Gość gość
Ale tak nie jest teraz - teraz szczepienia odbywają się zgodnie z kalendarzem bez dokładnych badań, bez żadnej refleksji o tym, czego dany pacjent w danym momencie potrzebuje. Niczego, co ma wpływ na zdrowie nie powinno się brać w ciemno - niby oczywistość a właśnie lekarze i ministerstwo zdrowia zdaje się o tym nie pamiętać. Obecny kalendarz szczepień daje tylko złudzenie, że jest ok, bo krztuśca (czy innej choroby) w otoczeniu nie ma -a on może być cały czas.

Gość gość
NIGDY W ŻYCIU.

Gość gość
Dlaczego usunieto kilka postów jeden pod drugim autorstwa jednej osoby? Za duzo bylo w nich prawdy?

Gość gość
Nigdy w życiu. Natomiast chętnie piorę projekt, który nie dopuści do przyjmowania dzieci nieszczepionych do szkół i przedszkoli.

Gość gość
Kolejny debil antyszczepionkowy. Metale ciezkie to sa w zanieczyszczonym powietrzu a nie w szczepionkach. Chcesz miec chore dziecko to sobie miej ale trzymaj je w domu najlepiej w piwnicy zdala od zdrowych normalnych ludzi

Gość gość
16.38 w zyciu nie czytalas zadnej ulotki przy szczepieniach. Powiem CI wiecej oprocz metali ciezkich czyli aluminum I rteci jest formaldehyd, antybiotyki, zanieczyszczone wirusy, komórki z abortowanych plodow z obcym DNA, jest tez dodawany enzym nagalaza, który wylacza zdolnosc immunologiczna I moze powodowac nowotwory. Niektorzy lekarze mowia o tym otwarcie.

Gość gość
gość dziś Ojej, wszystko zło tego świata w jednej malusiej szczepionce? :o :D

Gość gość
Nie, jeszcze nie zidiociałam.