Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wierzących; skąd mam wiedzieć czy modlitwa została wysłuchana?

Polecane posty

Gość gość

Nie będę wchodzić w szczegóły, ale pokrótce chodzi o to, że przez ok 1,5 roku prosiłam o coś Boga i to się spełniło. Jednak nie mam 100% pewności, że to zasługa modlitw. Może po prostu życie samo się tak potoczyło, a ja przypisuje to Bogu. Może bez względu na modlitwy i tak się miało tak zdarzyć. Jak to wyczuć skoro nie jest to aż tak oczywiste. Np, że prosiłam aby mi ręka odrosła, budzę się rano i jest:-) mam nadzieję, że czujecie o co mi chodzi. Zwłaszcza, że jak już wspomniałam, trwało to 1,5 roku.

Gość gość
To zapytaj się Boga. Tylko nie mów o tym nikomu jak ci odpowie bo ciebie zamkną.

Gość gość
...bo ciebie zamkną... MASAKRA

Gość gość
bóg muwi cały czas do człowieka przez mysli przez sumienia sny ale przez myli takze do nas przemawia szatan

Gość gość
Bog i szatan pracuja widocznie na zmiane, fajny duet. Co do twojego pytania, to oczywiscie tajemnica wiary, czyli nikt nie wie. Nawiedzeni wierza i traktuja wymysly chorych i zadnych wladzy facetow (biblia) jak wyrocznie, mniej ograniczeni umyslowo pukaja sie w czaszke. Pozostaje jedynie fakt, ze modlitwa nie szkodzi, wiec nie ma problemu.

Gość gość
trwa wojna a raczej szatan prubuje zwiesc ludzi

Gość gość
martyna 33 dziś Bez woli Boga nic się nie może wydarzyć się na ziemi. x Powaznie? To dlaczego ktoś robi coś okrutnego i złego, a inni pytają jak Bóg mógł na to pozwolić, to księża tłumaczą, że Bóg z tym nie ma nic wspólnego, abo on dał ludziom wolną wolę i robią co chcą.

Gość gość
Ta religia to jeden wielki kicz wciskany tępym niewyksztalconym ludziom ze wsi. To najwieksza sekta na świecie. Nie do wiary że ludzie wierzą w takie bzdety że jak się pomodlą to będą to mieć. Albo że jest jakieś przeznaczenie czy nic nie dzieje się bez przyczyny albo że Bóg dał i wychowa dziecko. Ludzie sobie to wmawiają żeby poczuć się lepiej a to wszystko to g**o prawda.

Do wierzących; skąd mam wiedzieć czy modlitwa została wysłuchana?. Xxxxxx powinien ci przyjść sms z potwierdzeniem. Jak jeszcze nie przyszedł, to radzę modlić się dalej bo inaczej to to co ci dane może być odebrane.

Bóg pomaga na tyle na ile silna jest czyjaś wiara"...Idź twoja wiara cie uzdrowiła ...-mówił do uzdrowionych Pan Jezus.... więc wszystko zależy od wiary, ale dziwne jest Twoje podejście .....modliłaś się , otrzymałaś pomoc i teraz masz wątpliwości.... dlaczego??

Gość gość
Jeszcze w życiu mi Bóg nie pomógł. Niestety klepanie w kółko jednego i tego samego nie pomaga.

Gość gość
Ja ostatnio wspominałam ukochaną babcie i dziadków przed snem.postanowiłam 10 drowasiek za nich odmówić. Gdy skończyłam powiedziałam :a słucha mnie wogole ktoś? Jak mnie słyszą ci nademna,lub babcia z dziadkiem,to chce usłyszeć jakiś wyraźny znaj,w postaci trzasniecia lub żeby coś spadło. Niewiem czy to było to,ale polezałam chwilę,zamknęłam już oczy i coś mi zapukał ow okno.Autentycznie,ito byl tak dziwny dziek... Jak położenie rękę przylegajac ja do stołu i zrobilibyscie taki nerwowy styków wszystkimi palcami,jakby na pianinie .Ald to bylo w okno,i jakby paznokciami to bylo słychać.no dziwne to bylo

Gość gość
nigdy nic nie wiesz, to wiara, a nie pewność.

Gość gość
Martyna to ciezki przypadek. "Bez woli boga nic sie nie moze wydarzyc an ziemi". Wiec dziekujmy bogu za wszystkie wojny, katastrofy i cierpienia. Poniewaz on tak bardzo nas kocha, ze obficie obdarowuje nas swoimi wyzej wymienionymi darami. Innych "prezentow" ten kochajacy ojciec dla nas nie ma. Modlcie sie dalej, do drzewa, do kozy, na wschod, do kamienia. Zycze powodzenia u psychiatry.

Gość gość
martyna skończ już z tym kopiuj wklej bo to nuda. Ileż można w kółko to samo. Bloga sobie załóż. Ja pierdziele zaklety krag.

Gość gość
Przecież Bóg nie stworzył nas, aby nas męczyć różnymi nieszczęściami. I Właśnie po to nas stworzył. I Bóg jest dobrym Bogiem. I Nie ma na to żadnych dowodów.

Gość gość
To oburzające.

Skoro szatan jest władcą świata to dlaczego nie on ale bóg żydów zaprogramował Faraona na bycie złym? Co wtedy robił szatan? Zazdrościł że to nie on może uczynić kogoś złym?

Gość gość
„Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą. Gdy którego z was syn prosi o chleb, czy jest taki, który poda mu kamień? Albo gdy prosi o rybę, czy poda mu węża? Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą” Mt 7,7-11

Gość gość
Martyna, kiedy do mnie wpadniesz ze "strażnicą"? ;)

Gość gość
gość 2018.03.22 Napisz jakiego kalibru to wydarzenie było. Bo jeśli rzeczywiście ręka odrosła, to nie ma bata! 100% że to Bóg.

Gość gość
Nie widzisz źe Martyna nie jest świadkiem Jehowy. Jeśli potrafisz czytać .

Gość gość
To jest blad myslowy nas ludzi zyjacych na ziemi. Trzymamy sie materialistycznego pogladu na rzeczywistosc. Przekladamy to na modlitwe. Modlimy sie o zdrowie, o szczescie, o pieniadze itd. Wielokrotnie to nie dziala, lub nie odczuwamy skutkow. I tu jest wlasnie blad. Myslenie, ze modlitwa dziala jak wniosek do urzedu. To nie dziala tak. Modlitwa otwiera nas na Glos Bozy, w ktory powinnismy sie wsluchac. To nie jest tak, ze modlitwy nie dzialaja. Po prostu my "zlozymy wniosek do szefa" i lezymy, biernie czekajac. Nie! Modlitwa ma w nas rozbudzac iskre Boza, ma nas inspirowac, sklonic do refleksji. Modlitwa wzmacnia nas wewnetrznie. Modlitwa dodaje nam sil... DO DZIALANIA. Modlitwa takze powinna uczyc pokory - co moge zmienic to zmienie, na co nie mam wplywu pozostawiam Bogu, ale nie oczekuje niewiadomo czego.

Gość gość
Jeżeli modlimy się o coś, co nie jest dobre w procesie naszego zbawienia, choćby z naszego punktu widzenia było dla nas bardzo dobre, nie otrzymamy tego, Bóg daje nam to co doprowadzi nas do zbawienia.

Gość gość
Jest bardzo prosty sposób aby wiedzieć czy modlitwa została wysłuchana pewny na 100%. Otóż: NIE, WASZA MODLITWA NIE ZOSTAŁA I NIE ZOSTANIE WYSŁUCHANA ponieważ BOGA NIE MA a jeżeli wierzycie w te opowiastki to jestescie INFANTYLNYMI I NAIWNYMI DEBILAMI.

Gość gość
Generalnie to umiem wypierdzieć C/hu/ju Nasz a na amen puszczam luźne kupsko :D

Gość gość
za każdym razem tak jest - gdy Bóg spełni modlitwę , to diabeł wmawia że to z innych powodów , albo że lekarskie osiągnięcia lub tabletki . Ludzie cudownie uzdrowieni często biegają do swych lekarzy z prezentami mimo , że oni pokazują zdjęcia rtg , które świadczą niezbicie o cudzie bożym niż wyniku leczenia .

Gość gość
Wnioskujac z tresci tematu nie jestes wierzaca a odpowiedzia na twoje pytanie jest wiara lub jej brak. To jak z miloscia dopoki nie uwierzysz w milosc dopoki jej nie dostrzerzesz