Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotrexo

Bogaci i sławni ludzie co robią że nie chorują psychicznie?

Polecane posty

Gość Piotrexo

witam chciałem zapytać jak Bogaci i sławni ludzie co robią że nie chorują psychicznie? nie mają schizofrenii zaburzeń psychicznych czy pieniądze to niwelują czy co robią np tacy reporterzy tv w wiadomościach, sportowcy,aktorzy ci co pracują fizycznie itp itd czy pieniądze wyleczą każdego z choroby psychicznej czy nie ? ja np. odkąd skończyłem szkołe zachorowałem na schizofrenie która się objawia świądem całej skóry i dusznościami w klatce piersiowej nie moge iść do pracy

Gość gość
mylisz sie wiele bogatych i słównych ludzi popełniło samobójstwoWokalista Linkin Park, jednej z najpopularniejszych na świecie grup rockowych, która sprzedała ponad 70 milionów płyt, popełnił samobójstwo. Muzyk miał zaledwie 41

Gość gość
Bogaci i sławni mają za to zazwyczaj depresję i nerwicę, związane z byciem w centrum zainteresowania i niemożności sprostania wygórowanym oczekiwaniom 'fanów'. Oczywiście nikt się do tego nie przyzna głośno (chyba, że akurat coming out'y są w modzie). Jeśli się znasz na zachowaniach ludzkich zorientujesz się, kiedy ktoś jest na xanaxie, alprazolamie, czy innych mocnych uspokajaczach. To widać. Pieniądze nikogo nie leczą, co najwyżej dzięki nim można mieć stałego dobrego psychiatrę ''na zawołanie'' ;)

Gość gość
Jonathan Brandis Pamiętacie go z serialu Sea Quest? Utalentowany aktor i scenarzysta Jonathan Brandis był uzależniony od alkoholu, intensywnie przeżywał też każdą porażkę zawodową. Powiesił się w 2003 roku

Gość gość
Ta forsiasta elita jest najczęściej zdegenerowana, ucieka w alkohol i narkotyki a stąd prosta droga do depresji, schiz i samobójstw.

Gość gość
demony kazdego dopadna kto odalił sie od boga sa jak te psy i czekaja kiedy zaczniesz grzeszyc i wtedy cie maja i zamienia twoje zycie w cierpienie demony boja sie boga i dla tego nie atakuja gdy sie jest pod ochrona boga https://www.youtube.com/watch?v=Owk_ydRmYmc

Gość Piotrexo
ale oni przecież nie chodzą już do szkoły xD spotykają się z kimś rozmawiają po pracy? że chorują tylko na depresje,newice a nie na SCHIZOFRENIE xd

Gość gość
Jest wręcz przeciwnie. Osoby popularne, sławne, które każdego dnia borykają się z byle plotką na portalach internetowych, nie mają łatwego życia. Z jednej strony, to ciągła walka o spokój, ucieczkę przed mediami, ale z drugiej strony - wiedzieli, w co wchodzą, z jakimi konsekwencjami przyjdzie im się mierzyć każdego dnia. Tryb i tempo życia, jakie wybrali, często powoduje, że sięgają po używki, by zagłuszyć wypalenie psychiczne i fizyczne. Nieprawdą jest, że nie cierpią na jakiekolwiek choroby psychiczne. Wystarczy poczytać biografie znanych ludzi. Mnie, osobiście, jest żal najbardziej (z tego młodszego pokolenia popularnych osobowości) Amy Winehouse, Chestera Benningtona lub córki Whitney Houston, Bobbi Christiny Brown. Wystarczy poczytać, jak trudno mieli w życiu. Myślę, że zmagali się z ogromnym bólem duszy, który nie dawał im żyć, więc uciekali w używki. Bardzo wrażliwą duszę miała też wokalistka The Cranberries. Myślę, że i ona zmagała się z depresją lub inną chorobą psychiczną, która powoli ją zabijała.

Gość gość
BUMP

Gość gość
bump

Gość gość
BUMP

Gość gość
może ktoś sie jeszcze wypowie ?

Gość gość
bogaci nie są normalni.

Gość gość
Nie wiem jakich sławnych i bogatych masz na myśli, ale ja wiem na pewno że w rodach szlacheckich/królewskich znanych na całym świecie jest niemało osób z problemami psychicznymi i są na zimno odsuwani od wszystkiego, często zamykani w szpitalach czy domach opieki pod zmienionym nazwiskiem. Są całkowicie odizolowani od rodziny, społeczeństwa i mają tylko opłaconą opiekę do końca swoich dni.

Gość gość1556
PRZecież tacy ludzie mogą sobie kupić ZNAJOMYch to proste xd

Gość gość
Po co diabeł ma atakować złego skoro ten i tak staje po jego stronie? Atakuje dobrych, żeby odciągnąć ich od Boga. Zobacz sobie "Egzorcyzmy Emily Rose"

Gość gość
Gwiazdy najpierw rozpoczają, że nie mają chwili spokoju, a gdy to ustaje rozpaczają, bo się skończyło xD