Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darek40

Nie wiem co robić

Polecane posty

Gość Darek40

Jestem na zwolnieniu lekarskim na opiekie nad dziećmi 10mies córka syn 2latka prawie z którym jeżdżę na rechabilitacje 2/3razy w tygodniu.Pertnerka jest w szpitalu psychiatrycznym a ja w domu dzis weszły pieniądze na kąto jej które zblokował komornik i karta nic nie mogę zrobić z zusu dostane grosze bo mam umowę. Na pól etatu.ona nie morze z tamtąt wyjść a ja nie mam na zapłacenie za wynajem a poczekać na kasę nie chcą choc płaciłem regularnie.Mam na głowie gmine nie wiem co robić

Gość gość
Idź z dowodem żony do banku i zaświadczeniem o jej stanie zdrowia. Powinni wypłacić. Albo zrób przelew elektroniczny z jej konta na swoje jeśli jej telefon został w domu.

Gość gość
Nieźle się "postarałeś" żeby tyle byków walnąć.

Gość Darek40
Przelewu się nie da zrobić może tylko ona w kasie wypłacić,nie mogę nic bo związek nieformalny.

Gość gość
Nie masz rodziny, rodziców? A dlaczego partnerka nie może wyjść na zwolnienie i dlaczego została tam zamknięta? Z powodu komornika? Rehabilitacja, psychiatryk i komornik.. nieszczęścia chodzą trójkami? .. A komornik z jakiego powodu?

Gość Darek40
Super rady.

Gość gość
No żeby można było doradzić, potrzeba więcej szczegółów ;)

Gość Darek40
Ci co by chcieli nie mogą,komornik nie wiem za co do końca,walnęło jej gmina ja tam umieściła a ja na zwolnieniu nie wiem kiedy wyjdzie i co na odwalała.za miesiąc dostane następną kasę ja ale teraz jestem w kropce.Mało dzieci nie straciłem narobiło się zamieszania w pracy i wogule.Ojciec nie żyje a matka zawsze miała całe rodzeństwo w d***e wnuków też nie zna.

Gość Darek40
Nie zajmowała się dziećmi wpadała w chisterie zaczęła stwarzać zagrożenie dla dzieci i siebie odkręcała gaz krzyczała chysterycznie ze się zabije.

Gość gość
a 500 plus?

Gość Darek40
Jest na koncie macierzyński,500plus,i rodzinne 2190 razem ale konto jest zablokowane za następny miesiąc dadzą mi nie jej bo już gadałem.A teraz mam sam sobie poradzić

Gość gość
Czyli dzieci są Wasze wspólne? Musisz pogadać z komornikiem, wyjaśnić sytuację i zapytać dlaczego zablokował.. tzn. zablokował za długi.. albo raczej zajął konto, a więc jego zawartość i tej kasy już tam nie ma. Dlatego musisz załatwić kasę skąd inąd. Nie masz wyjścia. Pozostaje chwilówka..:( takie pożyczki są do bani, ale mogą Cię uratować, a skoro pracujesz choćby na pół etatu to ją dostaniesz.:)

Gość Darek40
Myślę że za jakieś pożyczki ma zajęcia bo znalazłem dziś upomnienia 2 z vivusa i jakieś get buk czy cos takiego obawiam się ze może być tego więcej bo rozmawiałem dziś z psychiatrą jej i wspomniał ze napomknęła coś o chwilówkach całe dnie siedziałem w pracy dużo mi umknęło.Mam alimenty które płace i zaległość,chwilówki nawet nie dostane nawet konta nie mam.

Gość gość
Coś mi trochę dziwne, bo skoro jesteście nieformalnie w związku, zero legalności, nie możesz nawet wejść na jej konto, a możesz zajmować się dziećmi, wedle jakiego prawa skoro nie jesteście razem? A jak matkę biorą do wariatkowa to dzieci przejmuje w takim wypadku opieka społeczna a nie obcy facet, bo przecież prawnie jak to ująłeś jesteście w nieformalnym związku. No i te błędy ortograficzne, czy ty aby masz 40 lat, czy naście i robisz prowo?

Gość gość
Bosz... Konto sobie załóż. W pracy przesiadujesz całe dnie, a płacą Ci za pół etatu? Czas zmienić pracę ;) A skoro partnerka wylądowała w psychiatryku to prosta droga, o umorzenie długów :) dowiedz się więcej u darmowego radcy prawnego, on Ci wszystko wyjaśni. Znajdziesz takiego przy kościele, zwykle w każdej parafii jest jeden. A to, że nie jesteście małżeństwem jest ogromną korzyścią w tym momencie ponieważ nie zostaniesz zobowiązany do spłaty zadłużenia współmałżonka, a poza tym spokojnie dostaniesz pożyczkę na siebie ;) Przy zaległości też, teraz tak dają byle zarobić na %.

Gość gość
gość wczoraj Pisał, że w przyszłym miesiącu dostanie na swoje konto 500+ to chyba jest ojcem, a przynajmniej prawnym opiekunem. Pisał też, że bał się o to, że je straci. Darek40 wczoraj Jak możesz dostać kasę w przyszłym miesiącu skoro nie masz konta? A z pracy pieniądze jak dostajesz? Heloł mamy XXI wiek....;)

Gość Darek40
Gdybym nie był ich ojcem nie miałbym zwolnienia lekarskiego opiekuńczego,maja moje nazwisko z opcym by nie zostawili.Wiedza że potrafie zająć się dziećmi w d***e mam błędy idz słać domysły gdzie indziej.Dupa nie rady

Gość Darek40
Kase z pracy dostaje do ręki,mam umowę na puł etatu ale zarabiam więcej,ale jak pracuje,a teraz w domu.A konta nie musze mieć żeby dostać kasę z gminy.

Gość gość
padło tu wiele rad. jeszcze trzeba umiec z nich skorzystac

Gość gość
Czyli nie weźmiesz chwilówki, bo nie masz konta? A bez tego za wynajem jak zapłacisz? Radzę zrobić jak wyżej. Życzę szczęścia :)

Gość Darek40
Super nabiore pożyczek na które mnie nie stać,i skończę jak matka dzieci.Auto mogę sprzedać a czym bende jeździł z dziećmi na rechabilitacje dojazdu tam nie mam.Zresztą warte jest max 2000zł.Coś wymyśle sam jakoś.Pozdrawiam

Gość Darek40
Tak założę konto ok proste,ale nie pomyślałeś ze jak nie masz wpływów na konto to nie dadzą nic bo weryfikują.A choć by dali to za miesiąc musze oddać z procentem oddam i za miesiąc ta sama sytuacja bendzie.Nie mam z kim ich zostawić bo bym wrócił do pracy na nianie mnie nie stać.

Gość gość
Pieniądze z 500+ i rodzinne nie mogą być zajęte przez komornika ponieważ nie sa one dochodem. Komornik może zająć tylko pieniądze z macierzyńskiego i to tylko część . Skonsultuj się z prawnikiem, zwykle przy Urzędach Miasta sa darmowe porady prawne. A ma kartę do konta.?

Gość gość
EJ FACET, KRĘCISZ I TO ZDROWO.

Gość Darek40
Zajoł konto kasa jest na koncie ale musi ona być osobiście i wypłacić w kasie.Ale w obecnej sytuacji nie jest to możliwe.karta w tym momencie jest bezużyteczna.

Gość gość
Do autora! Idź do darmowego radcy prawnego - on wszystko ci powie czego oczekujesz. Każde miasto ma takiego radcę który udziela darmowych porad w wyznaczonych godzinach.

Gość gość
ciąg dalszy: Poszukaj w internecie: wpisz w g**gle nazwę swojego miasta, np: Kraków darmowy radca prawny. Jeśli nic się nie pokaże, idź choćby do Urzedu miasta czy Urzędu pracy i zapytaj pierwszą lepszą urzędniczkę o darmowego radcę prawnego w twoim mieście.