Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilogramy po ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czesc Dziewczyny! 9 tygodni temu urodzilam coreczke ;) W czasie ciazy przytylam 35 kg. W ciagu 6 tygodni pozbylam sie 23 kg ale od ponad 2 tyg.waga praktycznie stoi! Od porodu nie jem slodyczy i stosuje diete ok.1200-1300 kcal. Jak tylko pogoda pozwala chodze z mala na spacery min.4 km. Zostalo mi nieszczesne 12 kg. Jak sie ich pozbyc? Poszlabym na fitness, ktory zawsze uwielbialam ale nie mam z kim zostawic malej nawet na ta godzine :/

Gość gość
Dodam jeszcze, ze nie karmie piersia. Nie slodze kawy czy herbaty, pije ok.2 litrow wody dziennie. Jem jakies 4 razy dziennie i nie pozniej niz o 19-spac udaje mi sie ok.23.

Gość gość
Jesz dużo za mało kcal i spowolniłaś metabolizm, ot i cała tajemnica.

Gość gość
Tez uwazam ze za malo kcal. Ja jadlam wiecej i chodzilam na spacery, najpierw krotsze potem coraz dluzsze, chodzilam po srednio 14-16 km dziennie. Poczatkowo waga stala dlugo w miejscu, ale jak ruszyla to sama bylam zaskoczona. Teraz waxe 3 kg mniej niz przed ciaza, figure mam fajna. Chodze oczywiscie z dzieckiem w wozku.

Gość gość
Tak jak mowia- za malo kalorii. Mi po porodzie zostalo co prawda 12 kilo (przytylam 18). Ale przeszlam na diete 1600kcal (wykupilam przez internet z tego serwisu chodakowskiej) i w 3mce wszystko stracilam. Codziennie spacery, a jak padal deszcz to staralam sie pocwiczyc w domu jakies 40min. Tracilam najpierw 1-5-2kg na tydzien, pozniej 0.7-1kg na tydzien. I zeszlo mi wszystko bez wiekszych wyrzeczen (bo w sumie ten jadlospis byl spoko). Dodaj troche kalorii, bo nawet jak jakims cudem uda ci sie schudnac, to pozniej wszystko wroci.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi :) Sprobuje zatem dobic minimum do 1500 kcal!

Gość gość
Jak masz karmić jak masz dietę 1200, co to za moda ledwo polog się skończył a Ty na forum o diety pytasz kg się martwisz...A co z Maleństwem? Skup się na nim bo to dziecko jest teraz najważniejsze. Naogladacie się tych celebrytek i chcecie po wyjściu z porodowki być jak modelki... Gdzie tu sens i logika?

Gość gość
10.20 ten wpis to chyba kpina? Trzeba sie skupic na dziecku ale o siebie tez trzeba zadbac.

Gość gość
No ale chwilę. Zeszło ci już 23 kg. To bardzo ładnie. Na resztę potrzeba czasu. Cudów nie ma . Niedawno urodzilas, musisz sobie dac trochę czasu.

Gość gość
Ćwicz w domu, nie musisz chodzić na fitness

Gość gość
Tez przytyłam 35kg zeszło mi 17kg w 10 dni i potem stanęło ale ja nie byłam na diecie w ogóle. Jak juz się ogarnęłam czyli skończyłam kp (2-3miesiace) i doszłam do siebie przeszłam na dietę 1800kcal (jedyny ruch to spacery i to nie dlugie bo siedxialam pod domem na lawce sporo) i schudlam 15kg w 4 miesiace a potem zeszła do 1600 kcal i schudlam jeszcze 7kg w 2 miesiące. Utrzymywałam wagę rok aż do ponownego zajścia w ciaze. Teraz jestem w ciąży i się pilnuje. Bylam na diecie niskoweglowodanowej. Dlatego można tyle kcal i leci waga szybko.

Gość gość
U mnie jak waga spadla po porodzie w przeciagu tygodnia to pozniej juz nic nie spadlo. W ciazy przytylam 21 kg. Zostalo 5 kg i tak juz pd roku sie ich nie moge pozbyc. Waga nie drgnie.

Gość gość
Czytam to i się zastanawiam co wyście Żarly w tej ciąży???? Piszę zarly bo jedzeniem normalnym raczej nie można tego nazwać. 30 kg? 20? Poważnie? I teraz zdziwiona jesteś w nie możesz tego zrzucić?

Gość gość
17:54 pracuje w sluzbie zdrowia i jakbys chciala wiedziec nie trzeba żreć zeby przytyc w ciazy 20 czy 30 kg. Doucz sie i nie kompromituj

Gość gość
U mnie w jednej i drugiej ciąży zatrzymywała się za bardzo woda w organizmie i tyłam po 20kg. Z czego w trzy miesiące po porodach waga wracała do normy bez żadnych diet i ćwiczen. Gdyby to był rzeczywiście tłuszcz to nie sądzę żebym była w stanie spalić tyle kg w takim krótkim czasie. Ale waga to jedno a wygląd to drugie. Jak wygladaja wasze brzuchy? Mój pół roku po porodzie jest dalej pomarszczony, ale miałam naprawdę duży ten brzuch. Po pierwszym dziecku na brzuchu nie było widać ani jednego rozstepu,teraz jest z tym gorzej.

Gość gość
w domu samemu to inaczej niz fitness grupa i wszyscy razem. Ja tam widze roznice :P

Gość gość
Ja +21 kg w ciązy. Brzuch to lekka oponka, skora jest napieta, nie jest pomarszczony, nie mam rozstepow na brzuchu za to kilka na posladkach.

Gość gość
Tu autorka. Tak, zarlam w ciazy i co? Zal ci d**e sciska? Ty bapewno 170 cm i 50 kg i 60 cm w pasie po 2 ciazach ahahha. Chcialabym szybko schudnac-to tez prawda. Nie moge? Schudlas kiedys 23 kg w 2 miesiace? Nie sadze. Wiem zamknij jape.

Gość gość
A rozstepow nie mam choxiaz sie bardzo ich obawialam. Smarowalam sie 2 razy dziennie i chyba dzieki temu udalo mi sie ich uniknac.

Gość gość
Autorko z całym szacunkiem. Nie schudlas 23 kg w 2 miesiące. To dziecko, opuchlizna etc. Część kg sama zawsze schodzi. To nie był po prostu tłuszcz. Każda z nas tak " chudnie " po porodzie. Schudnij teraz te pozostale 12 kg - to będzie teraz prawdziwe zrzucanie wagi bo to już tłuszcz. I tu już niestety tak szybko nie pójdzie. Trzeba diety i ćwiczeń .

Gość gość
Autorko, to bardzo mało kcal. Ja byłam kiedyś na diecie 1000kcal ale szybko przeszłam na 1400kcal. Jest taka metoda, raz w tygodniu wolne od diety. Zjedz lody albo pizzę raz w tygodniu i podkrecisz metabolizm. Mi pomoglo.

Gość gość
Dziewczyny, zwiekszylam liczbe kcal do 1500-1600 i codzienne spacery z mala -od soboty po 8-10 km no i waga ruszyla. Juz 24 kg polecialo :))))))

Gość gość
A ja się zastanawiam ile trzeba żreć, tak żreć, bo jedzeniem nie można tego nazwać, aby przytyć 35 kg przez 9 miesięcy. Przecież to chore, chyba bym się wykończyła z takim balastem.

Gość gość
Zal ci d**e sciska? Tak, zarlam. I co? Zazdroscisz?

To fakt, ze trzeba sobie pozwolic przytyc 35 kg i to fakt, ze autorka sie tego dorobila, ale zalozyla temat po to by wypowiadały sie osoby wspierajace konstruktywna krytyką jej postepowanie po ciazy. Trzymam kciuki za zrzucenie wagi. Mysle ze masz dobra motywacje do tego, powodzenia!

Gość gość
Przybieralas na wadze przez 9 MIESIĘCY a chciałabyś zrzucić wszystko w 9 TYGODNI? Nie ma tak łatwo. Musialabyś przytyć programowo by pozbyć się wszystkiego w takim czasie, a przytyłaś zdecydowanie za dużo i niestety w cierpliwość musisz sie uzbroić, bo zrzucanie kilogramów pewnie zajmie Ci tyle co ich przybieranie. Na pewno za niedługo sprawdź swoj stan tarczycy i żadnego głodowania, bo przyniesie to tylko odwrotny skutek ;) Cierpliwości i wytrwalosci;)

Gość gość
gość dziś Zal ci d**e sciska? Tak, zarlam. I co? Zazdroscisz? xxxxxxxxxxxxx Wręcz przeciwnie. Tu nie ma czego zazdrościć. Tobie teraz mało żyłka nie pęknie ze złości, ze jesteś gruba i nie możesz schudnąć. Warto było tak się urządzić?

Gość gość
Ja to dopiero jadłam jak świnia w pierwszej ciąży! Byłam ciagle głodna w dzień i w nocy! Do 19 tygodnia przytylam 10kg! Jadłam po prostu bez przerwy, bo autentycznie bylam głodna i burczało mi w brzuchu z głodu. Spać przez to nie mogłam w nocy. Myślałam, że do końca ciąży przytyję ze 40kg :O a w rezultacie przybyło mi 18kg. Urodziłam dokladnie w terminie. Jestem pewna, że przeciętna kobieta w ciąży jeśli jadłaby tyle co ja przytyłaby ze dwa razy tyle, bo w tej pierwszej połowie ciąży ilość kalorii jaką przyjmowałam była spokojnie 3 razy większa niż przed ciążą :O ale przytyłam 18kg i przy wzrście 170cm w dniu porodu ważyłam 67kg. Także nie ma co krytykować i wytykać innym, bo każda z nas jest inna i jedna jedząc mało przytyje mało a druga dużo i analogicznie jedząc za duzo można przybrać mało i dużo. Zalezy od organizmu. Każdy ma inny metabolizm. Niekoniecznie obżarstwo jest powodem nadprogramowych kilogramów w ciąży.

Gość gość
Ja jestem 3 tygodnie po porodzie i zostało mi teraz 2 kg do wagi sprzed ciąży.

Gość gość
Nie, no pewnie, że nie obżarstwo. Co ty, przecież kilogramy biorą się z głodówki.