Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja a problemy z kontrolą wagi tycie

Polecane posty

Gość gość

Drogie Panie, proszę o zabranie głosu w tej sprawie. Otóż jestem z moją partnerką od dwóch lat, od ponad pół roku doustnie zażywa pigułki antykoncepcyjne. Nie wiem dokładnie jakiej firmy. Początki były dość trudne - częste wahania nastroju, nerwy, napady gniewu. Starałem się być wyrozumiały i wspierać moją kobietę. Od jakiegoś miesiąca, może dwóch, moja partnerka zaczęła szybko przybierać na wadzę. Czym się martwi. Chcę być z nią szczery a jednocześnie kochający, dlatego mówię jej, że dla mnie jest najpiękniejsza i akceptuje ją jaką jest. Ona mimo to, chciałaby schudnąć. Powiedziałem jej zatem, że weźmiemy się za trening razem. Mnie kondycja się pogorszyła i chciałbym nad tym popracować. Będę ją wspierał i motywował, a ona mnie. Będziemy trenować razem. Chcę dla niej jak najlepiej, chcę żeby była zdrowa i czuła się dobrze. A sport to najlepsza rzecz ku temu. Moje pytanie: Czy Wy panie miałyście problemy z zrzucaniem wagi stosując antykoncepcję? Jakieś uwagi lub zalecenia? Podzielcie się proszę.

Gość gość
W obrebie tzw. minipigulki tez sa roznice, powinna omowic zmiane tabletek z lekarzem.

Gość gość
Są dziesiatki typów tych tabletek, różnią się dawkowaniem hormonów. Niech poprosi lekarza o inne i testuje po kilka miesięcy. Moje czwarte okazały się najlepsze bo nie mam już żadnyh skutków ubocznych

Gość Kataryna26
To nie pigułki powodują tycie, tylko wzmożony apetyt po nich. Trzeba się pilnować po prostu. Niektóre mogą powodować zatrzymywanie wody i wrażenie tycia, ale to powinno być omawiane z lekarzem, jeżeli nie jest skutkiem ubocznym, który powinien dość szybko ustąpić. Sama biorę vibin i nie przytyłam nic a nic.

Gość gość
Czasami to może być faktycznie woda, a czasami po prostu nadmierny apetyt, trzeba się tylko pilnować, sporo też zależy od naszego trybu życia, czy jesteśmy aktywni, czy się objadamy, pigułki nie powodują tycia, ewentualni przez pierwsze 3 miesiące powodują zatrzymanie wody, które powinno minąć. Jesli nie mija to do lekarza, jesli mamy wzmożony apetyt, to się hamujemy (picie wody, herbat etc) Sama stosuję pigułki i nie jem zbyt wiele, a bardzo dużo ćwiczę.

Gość gość
Czasem się zdarza że kobiety tyją po tabletkach antykoncepcyjnych, ale to w większości przypadków są one po prostu źle dobrane. Jeśli zauważymy u siebie jakieś problemy to nie ma co się męczyć. Trzeba jak najszybciej udać się do gienekologa w celu ich zmiany. Nie ma co naruszać niepotrzebnie swój stan zdrowia. NA szczęście u mnie tabletki vines które zaczęłam brać jako pierwsze idealnie się wpasowały i nie czuję tak naprawdę że biorę hormony