Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę. Niech mnie ktoś pocieszy i powie, że 500 plus upadnie... :(

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamany. Mam etat i pracę dodatkową, wykształcenie, wszystko uczciwie. Naprzeciwko mnie mieszka rodzinka. Matka z szóstką dzieci. Nikt nie pracuje. Ona ani dnia w życiu nie pracowała. Wykształcenie podstawowe. I ona ma z zasilkow, zapomóg, 500 plus i alimentów (każde dziecko z innym facetem). 4600 miesięcznie i do tego dodatki na węgiel, ciuchy, książki, chociaż dzieciaki się nie uczą i na jedzenie. Czyli ma dobra od państwa wartego z 7000 miesięcznie. Czyli więcej niż ja zarabiam... 50 lat, wykształcenie podstawowe i ani dnia nie przepracowała. :( I jak tu mieć motywację i siły do uczciwej pracy?

Gość gość
Upadnie jak nic kwestia czasu Powinno sie zlikwidowac jeszcze MOPS Urzedy Pracy bo to darmozjady biurokracja nic nie robia jase tylko za darmo pobieraja

Gość gość
żałujesz dzieciakom? uważam, że to dobry program, mimo wszystko, chociaż każda samotna matka z jednym dzieckiem dziś jest aż pchana, żeby sobie drugie ( i kolejne) dorobić, wszystko jedno z kim.. nie rozumiem tylko dlaczego jest to 1/3 płacy minimalnej przecież przy tak ustawionych proporcjach żadna normalna matka trójki dzieci nie pójdzie na etat do biedronki!

Gość gość
Program upadnie po następnych wyborach, ale wszyscy zostaniemy z długami. 500+ jest na kredyt.

Gość gość
A Ty wiesz ile kosztuje wychowanie dziecka? Zapewniam Cię, że 500 zl nie wystarczy. A skoro tak z azdroscisz to czemu nie narobisz sobie dzieci? Czyżby żadna kobieta Cię nie chciała? :-)

Gość gość
a kogo to obchodzi, ile kosztuje wychowanie dziecka. Jesli ktos sie świadomie decyduje, to niech ponosi koszty, dlaczego inni maja na to bulic? Ja tez mam nadzieję, że dni pisiorów sa policzone.

Gość gość
Tylko, że ona te dzieci ma w d***e. One kradną, albo robią na czarno. Więc mają jeszcze więcej kasy.

Gość gość
Program upadnie po następnych wyborach, ale wszyscy zostaniemy z długami. 500+ jest na kredyt. Na kredyt też były wyłudzenia VAT.. z dwojga wolę pińcet plus

Gość gość
Duzo jest patologi maja 6 dzieci kase biora dzieci i tak z tego nie wiele maja Zreszta znam takich co auta w kredyt brali bo dostali 500plus a maja 4 dzieci itp Duzo jedt cwaniactwa Jakos kiedys inne matki nie dostawaly 500plus i wychowaly dzieci nic nie brakowalo a czasy byly girsze ocet w sklepach chkeb i kartki

Gość gość
Jakoś dziwnym trafem inflacja zaczęła zapieprzać po wprowadzeniu programu. PO to dno, ale muszę przyznać rację Stonodze. W głowie mam jego słowa " Patforma was tak nie w*****ała jak wydyma was Pis." Niestety prawda, a Ci co myślą, że Pis jest dobrym szeryfem co to złym odbiera, a daje biednym są naiwni.

Gość gość
Ja bym zlikwidowala Mops te Urzedy pracy co zalepiaja po 4 panie w pokoju itp Nie wspomne o Zusie brak slow co sie dzieje Nawet Cejrowski powiedzual wystarczylo by jedno okienko i petent by byl zalatwiony biurokracja i nic wiecej uklady chore czasy

Gość gość
12:21 prawda.

Gość gość
"Na kredyt też były wyłudzenia VAT.. z dwojga wolę pińcet plusa " a ja już wole wyłudzenia VAT bo wyłudzają go firmy, które dzięki temu lepiej prosperują i jest szansa że rozwiną działalność i zatrudnią więcej pracowników albo zainwestują w rozwój technologii. a 500+ jest zwyczajnie przejadane

Gość gość
12:28 a wiecie, że przez trwające wieki kontrole i wstrzymanie Vatu poubadały firmy? I to nie te złe ( nieuczciwe ) jak Karyny chcą myśleć.

Gość gość
mam to samo wystawiam zaświadczenia osobom z 500+ i jak widze kwoty 3, 4, 7 a nawet 10 tysięcy u osób z podstawowym wykształceniem które ani jednego dnia uczciwie nie przepracowały to nóż się w kieszeni otwiera nie tylko mi ale również współpracownikom nas cieżko i uczciwie pracujących traktuje się jak ostatni g****o kombinuje by się odebrać ostatnie przywileje- urlopy a tu za darmo mają wszystko tylko że to jest bardzo nie wychowawcze i demoralizujące już rosną całe pokolenia przekonane że praca to coś złego że państwo ma dać te dzieci teraz patrzą na rodziców i się uczą

Gość gość
Pieniądze z tego funduszu byłyby w pełni dobrze użytkowane, gdyby otrzymywało je każde dziecko, bez względu na zarobki rodziców, ale z tym wymogiem, że matka i ojciec sami by się utrzymywali. To znaczy - pięćset złotych do dyspozycji co miesiąc na dziecko, a wypłaty rodziców - na utrzymywanie domu. Tym sposobem, te pieniądze z funduszu szłyby na książki, ubrania, takie typowe dziecięce rzeczy. O lekach nie mówię, bo to wielokrotnie większe koszta i sprawa, która dotyczy całej rodziny... Jak słyszę, co jest kupowane za pieniądze z tego funduszu, to tylko tych dzieci mi żal. One powinny mieć z tego największe korzyści, póki nie pracują, nie są pełnoletnie. Rodzice mają swoje pieniądze, w postaci wynagrodzenia za pracę. A tak - żyją i z pracy, i z pieniędzy z tego programu. A co mają z tego te dzieci? Są rodziny, które w ten sposób rozdysponowały swoje pieniądze i wszyscy są zadowoleni. Nikt nie płacze, że go na nic nie stać. Trzeba mieć też podejście i szacunek do pieniędzy, ale to już zupełnie inna kwestia...

Gość gość
12:32 jak patrzysz na to codziennie to i tak masz zdrowie. Ja też uczciwie pracuję i czuję się w tym kraju jak habeta do zaorania.

Gość gość
Człowieku, zrób sobie szóstkę dzieci i też będziesz miał 3tys za darmo bez pracowania NO NA CO CZEKASZ?! WIesz, że praca przy dziecku to jest praktycznie 24h? a ty co pójdziesz do roboty odwalisz swoje 8h i do domku lajcik a dzieciakami trzeba zajmować się od rana do nocy

Gość gość
12:38 nie stać nas na 500+. Sorry, ale dlaczego uważacie, że jesteście ważniejsi od emerytów, rencistów i bezdzietnych ludzi? Nie zgadzam się na zadłużanie kraju na miliardy do cholery!

Gość gość
12:45 głupia karyno, kraj bez ludzi pracy leży na łopatkach. Można mieć dzieci i uczciwie pracować.

Gość gość
powinien być górny pułap 2 tysiecy przy wielodzientości i dowidzenia i to też dla rodziców pracujących od razu szara strefa by się skurczyła a tak nagradza się leni i kombinatorów na kara pracujących jeszcze chcą całkowicie kobiety wywalić z rynku pracy bo można będzie zwolnić ciężarna przy urlopach też kombinują praownik będzie na łaske pracodawcy a wiadomo że dla pracodawcy to najlepiej by urlopów w ogóle nie było, ciekawe kto będzie pracował na nasze emrytury skoro ponad połowa ludzi będzie siedziała na łasce państwa i kto wtedy będzie na to zarabiał? znając sprawiedliowść państwa to ci biedni emeryci

Gość gość
Przede wszystkim to powinno się mieć tyle dzieci, na ile nas stać, a nie liczyć na państwo czy innych ludzi.

Gość gość
po co utrzymywać tych pasożytów za 500+ oni i tak nie wniosą nic do polski nie korzystniej byłoby zamiast poprawić niż otwierając granice wschodnie?

Gość gość
nie upadnie, ba każda partia, która będzie chciała to zlikwidować pójdzie z torbami. jak się zaczęło karmić, to już koryto musi być zawsze pełne, bo będzie rewolucja.

Gość gość
haha tak a co mają powiedzieć ludzie pracujący na 2 etaty? praca plus wychowywanie dziecko oni mają podwójnie cieżej ? poza tym kto wam kazał te dzieci robić? zrobiliście wasz problem i to wasz obowiązek a nie państwa ? nie płaczci że wychowywanie dzieci to taka cieżko robota w końcu sami się sobie wybraliście taki los, trzeba mierzyć siły na zamiary a nie potem płakać i wyciągać łapy po cudze, każdy jest kowalem swojego losu

Gość gość
I to jeszcze dziec***atusów. No świetne geny! Nic tylko płacić :D

Gość gość
Rozśmiesza mnie jak kobieta, która rąk nie skalała pracą gada, że wychowanie dzieci i obowiązki domowe to taka katorga. Zwłaszcza u takich matek, które mają w d***e dzieci i zostawiają je same sobie. :D

Gość gość
12:55 z pustego i Salomon nie naleje. Upadnie i to szybciej niż myślicie.

Gość gość
najgorsze że ty chamom ciągle brakuje mimo że dostają 500+ żalą sie że im nie starcza do końca mięsiąca kiedyś ludzie żyli bez tego i nie narzekali teraz to chamstwo sie robi dzięki temu

Gość gość
pierwsze słysze by rozłożenie nóg i spuszczenie się było ciężką pracą