Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile i co jedza Wasze ok. roczne dzieci? U nas nagly zwrot akcji i brak apetytu

Polecane posty

Gość gość

Synek do tej pory jadl chetnie. Sniadanie- kaszka, potem ok. 250ml mleka, obiad, podwieczorek, kolacja i przed spaniem tez 250ml mm. Od tygodnia jednak rano je kaszke. Potem dopiero obiad i na kolacje najchetniej tez jadlby kaszke albo ryz. Jak wypije 100ml mleka przed snem, to jest teraz cud. Czytalam ze dzieci w tym wieku ponoc traca apetyt i grymasza, ale zeby az tak? Przypuszczam ze jakies zeby wkrotce sie pojawia ( na razie ma 8). Generalnie nie chce mleka ani mm ani zwyklego- kreci glowa, wola nie, rzuca butelka. Czy to jest powod do obaw?

Gość gość
Dodam ze kanapek tez nie chce a jadl juz, to samo z jajkiem. Tylko kasza manna mu smakuje albo ryz z truskawkami. I chrupki kukurydziane. Dobrze, ze obiady je, robie mu wielowarzywne zupy z reguly.

Gość gość
U mnie córka ma rok i je duzo, nawet krzyczy jak sie jedzenie skonczy na talerzu, czasem sie mi wydaje ze ile bym jej nie dala to tyle by zjadla. Poobserwuj jeszcze troche dziecko a jak nie to idz do lekarza. Moze zęby jakies wychodza i stracil apetyt. a tak z innej beczki jak robisz ryz z truskawkami. Ugotowany ryz i zmiksowane truskawki? Same truskawki czy z jogurtem?

Gość gość
Gotuje platki ryzowe w normalnym mleku i mam swoj dzem truskawkowy zrobiony. I dodaje.

Gość gość
No przypuszczam ze to zeby. Ostatnie wyszly miesiac temu. Od razu na raz trzy dwojki. Wczesniej w sumie jak mu jedynki szly to tez mleka malo pil.

Gość gość
Najczesciej jest tak, ze jak ida zęby to dziecko nagle czuje niechec do jedzenia. Czasem ich jeszcze nie widac a dziasla bola bo sa rozpulchnione. Moja ma rok teraz i pierwszy ząb wyszedł jak miala 9 mcy, a teraz ma 8 zębów. Był czas ze szlo 5 na raz ale szczerze to nawet tego nie odczulam. Od zawsze byla strasznym łakomczuchem ale wiadomo wszystko sie moze nagle zmienic. Podaje Pani takie mleko zwykle ze sklepu? Ja wlasnie sie zastanawiam kiedy mozna dziecku takie mleko podac.

Gość gość
Manne i ryz na mleku ze sklepu. A do picia modyfikowane. Tylko synek krzyczy " nie" jak widzi butelke z mlekiem. Owocow nie lubi oprocz tego dzemu truskawkowego, tylko banana czasem troche zje.

Gość gość
Moja tez nie lubi owocow, krzywi sie jakby cytryne jadła. A wlasnie jak jej dam plasterek cytryny polizac to nie moze przestac :D

Gość gość
Moja młodsza córka za chwilę skończy 7 miesięcy i zlikwidowała już sobie dwa mleka w ciągu doby :) Ostatnio przez kilka dni jadła tylko dwa razy na dobę. Od wczoraj trzy, bo trochę zmieniłam strategię. Ale to jest 120, w porywach do 150ml na jeden posiłek. Na szczęście łyżeczkowe jedzenie je, byle nie było kaszką instant na mm :D Efekt taki, że przekopałam już milion publikacji naukowych, wszystko gotuję sama i kombinuję, żeby wapń miała dostarczany. Nie przejmuj się więc. Nic nie będzie jak przez jakiś czas zastrajkuje z mlekiem. Ja się z tym zmagam od dwóch miesięcy :)

Gość gość
A szczepionka była ?

Gość gość
16:30 a ra znowu zacznie najezdzac na szczepionki

Gość gość
Nie, nie bylo szczepionki. Ale bedzie- juz w czwartek.