Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy każdy polski serial musi dotyczyć policjantów lub lekarzy?

Polecane posty

Gość gość

Nie ma innych pomysłów? Albo lekarze/ratownicy/pielęgniarki albo policjanci i ich sprawy, dektektywi. Przykład? W rytmie serca. Lubię postacie i wątki prywatne bohatetów ale irytują mnie wstawki niczym z na dobre i na złe o co odcinek innym pacjencie, do tego jeszcze sprawy kryminalne. Przez to inne wątki traktowane sa po macoszemu. Kolejny, Leśniczówka. Mogliby pokazać plenery, życie w Leśniczówce, zamiast tego co? Zagadki detektywistyczne. Nie wystarcza już Ojciec Mateusz i Komisarz Alex (ja tego nie ogladam) Czy jeśli w serialu nie ma pacjenta z chorobą albo wątku kryminalnego koniecznie z gliniarzami to serial już sie nie nadaje?

Gość gość
Nie musi. Jest jeszcze 3-cia kategoria - o II wojnie światowej. Mamy w czym wybierac :o

Gość gość
Chodzi o to, żeby nas zastraszyć - jak nie przestępcy, to operacje i wypadki, a jak nie one to mordowanie i tortury podczas wojny. Tematyka dla psychopatów.

Gość gość
Nie oglądam seriali ale czasem się zdarzy z pół odcinka i stwierdzam że każda osoba zarabia że dwie średnie krajowe conajmniej, tu niby samotna matka i kasy nie ma ponoć a mieszkanie odstrzelone samochód góra 2 letni...

Gość gość
Emerytkę stać na wynajem detektywów za kilkaset złotych dziennie a co tam 5000/ tydzień to drobne są...

Gość gość
Polaki mają złą opinie o lekarzach i policjantach ,to narobili filmow o nich ,jacy to oni pracowici są:-P

Gość gość
Policjanci są bardzo pracowici. W oskarżaniu niewinnych ludzi, wymuszaniu nieprawdziwych zeznań i mordowaniu na komisariatach. A w serialach sami "sprawiedliwi".

Gość gość
A jeszcze w znęcaniu się nad staruszkami, biciu ich, skuwaniu lub zmuszaniu do rozbierania się. Policyjne anioły.

Gość gość
Nie mówiąc już o uprawianiu seksu oralnego z 11-latkami. Dlatego trzeba ich wybielać w serialach.

Gość gość
A kto o tym przypomina, z tego się zrobi pedofila i mordercę, chociaż nigdy nie skrzywdził żadnego dziecka, nie popełnił żadnego przestępstwa i nie zabił nawet muchy. Oszczerstwo to jedna z policyjnych metod zyskiwania respektu przez zastraszenie.

Gość gość
Całe dzieciństwo i młodość spędziłam pod znakiem II wojny, ze szkoły musiałam chodzić na pogadanki, filmy, akademie, wystawy o wojnie, jak miałam 13 lat musiałam pójść na wystawę o operacjach Mengele, nie spałam potem 2 tygodnie, odchorowałam to, nikogo nie obchodziło, co się dzieje z psychiką dzieci po takiej dawce horroru. W domu opowiadano o wojnie, czytałam książki o wojnie, w tv byl tylko 1 program, a w nim mnóstwo audycji i filmów o wojnie. Myslałam, że po jakimś czasie ludzie będą mieli inne tematy, inne sprawy będą zaprzątać ich głowy, a po latach dalej muszę słuchać o wojnie i wyłączać nowe filmy o wojnie która nie wiem czemu tak pasjonuje moich rodaków. Pewnie że trzeba podtrzymywać pamięć o poległych, o bohaterach, o świętych, o sprawiedliwych, o tym kto był naprawdę winny itd. Ale żeby wymyślać na tej kanwie nowe historie, to już lekka przesada. A zresztą, nie moja sprawa, nie moja telewizja, nie mój świat. Tylko pamiętajcie, żeby z tej fascynacji nie doprowadzić do kolejnej wojny.

Gość gość
Albo jeszcze prawników np. Prawo Agaty, czy O mnie się nie martw ;)

Gość gość
ja rzadko oglądam seriale bo to strata czasu, a to same głupoty. Wolę jakiś dobry film. Chociaz są i ambitne seriale ,ale jest ich malo

Gość gość
W ogóle seriali jest za dużo, zastąpić ten cały chłam filmami popularnonaukowymi to się społeczeństwo podciągnie, a nie robić mu wodę z mózgu.

Gość gość
Mogliby zrobic serial o Pijakach Narkomanach o dopalaczach jak niszcza sobie. Ludzie zycie . Duza motywacja dla tych by byla ktorzy jeszcze nie zaczeli od uzywek sama mam z tym problem z alk i wiele spoleczenstwa mysle ze to moglby byc Hit

Gość gość
A tytuł moglby miec Dzien ktory zniszczyl moje zycie

Gość gość
Jest jeszcze ten serial historyczny, ale szkoda że nie zadbali o realia, pewnie krakusy zażądały zbyt wysokiej kwoty za wynajęcie Wawelu :p

Gość gość
Zamiast oper mydlanych przydałoby się więcej o treści historycznej albo krajoznawczej, jak te prowadzone przez kotarskiego bodajże.

Gość gość
Albo "Skandaliczy magazyn historyczny" czy jakoś tak.

Gość gość
Czy każdy polski serial musi dotyczyć policjantów lub lekarzy? x Musi, bo takie są wytyczne :p

Gość gość
gość wczoraj nie zapomnij że musi mieć jeszcze głupie blondynki i CHLANIE

Gość gość
Głupich blondynek nie zauważyłem. Chlania też nie. Widocznie miałeś to w domu i ci się pomieszało.

Gość gość
Musi bo głupki oglądają telewizję

Gość gość
gość dziś W ogóle seriali jest za dużo, zastąpić ten cały chłam filmami popularnonaukowymi to się społeczeństwo podciągnie, a nie robić mu wodę z mózgu. Zgłoś TV ma na celu obywateli OGŁUPIAĆ, a od zdobywania wiedzy jest internet, niestety w większości angielskojęzyczny i dla większości polskojęzycznych polaków nie dostępny

Gość gość
Głupia i brzydka brunetka z wścieklizną, ale na tym forum :o

Gość gość
gość dziś Mogliby zrobic serial o Pijakach Narkomanach o dopalaczach jak niszcza sobie. Ludzie zycie . Duza motywacja dla tych by byla ktorzy jeszcze nie zaczeli od uzywek sama mam z tym problem z alk i wiele spoleczenstwa mysle ze to moglby byc Hit >> Po co ci serial? Wyjdź na ulice, ominiesz podatek od TV i masz akcje na żywo

Gość gość
W polskim necie też jest sporo wiedzy, a jak musisz sięgnąć do angielskojęzycznego, to co za problem się nauczyć?

Gość gość
dziś telewizja na dzień dzisiejszy ogłupia człowieka zero wiedzy zero nauki sam szlam bajoro a internet to samo kwestia wyszukać perełki i mądre kanały do tego nie wystarczy jeden język ale kilka.

Gość gość
Tv trzeba oglądać selektywnie,od dawna nagrywam sobie ciekawsze programy, a resztę olewam bo szkoda czasu.

Gość gość
Tv musi pokazać policję z ludzką twarzą, czyli fiction bez science. A oni tymczasem zabijają kolejnego chłopaka.