Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy poród się zbliża?

Polecane posty

Gość gość

WITAM Od kilku dni zauważyłam na papierze gęsta wydzielone bezbarwna, która wygląda jak glut(przepraszam za porównanie). Wydzielina ta była bezbarwna, gęsta, ciągnąca.. W niedzielę byłam badana przez lekarza i stwierdził że mam skrócona szyję ale nie ma rozwarcia. Na drugi dzień po badaniu zauważyłam dalej ta wydzieline z pochwy jednak była brązowa.. Czy to możliwe że był to czop sluzowy czy po badaniu miał taki kolor? I mam bóle podbrzusza(takie jakby kamień mi ciążyl), kłucie w pochwie, bóle krzyża które mijają ale wracają w ciągu Dnia. Zapomniałam napisać że jestem w 39 tygodniu ciąży. Czy poród może nastąpić niedługo? W jakim czasie może dojść do rozwarcia szyjki?

Gość gość
Tak, u mnie był brązowy, urodziłam 2 dni później.

Gość gość
moze to byc po badaniu a moze to i czop. mi czop odszedł po 18 a urodziłam po północy

Gość gość
Moim zdaniem zbliża się poród i odchodzi powoli czop więc w najbliższym czasie urodzisz , powodzenia

Gość gość
Czop może być podbarwiony krwią, pewnie już odliczasz dni do porodu, ale wiesz że to może potrwać? Ja urodziłam dwa razy w dwa tygodnie po odejściu czopa, przy pierwszej ciąży zgłosiłam się do szpitala bo niby każde plamienie należy konsultować, było już rozwarcie więc zatrzymali mnie na noc, ale i tak wróciłam do domu i jeszcze się naczekałam.

Gość gość_nauczycielka
Ja w piątek sie dowiedziałam, że juz prawie nie mam czopa (pewnie na raty odchodził. Jeszcze nie urodziłam, ale lekarz przewidywał, że nastąpi to do końca tego miesiaca. Termin na 11.04.

Gość gość
Mi zaczął odchodzić w niedzielę i chyba 3 dni odchodził po trochu. Był brązowy. W czwartek ok południa zaczęły się regularne, bezbolesne skurcze, a o 5 rano w piątek zaczęły odchodzić wody, skurcze stały się od razu bolesne i od tej chwili zaczął się hardcore zakończony cc o 17.

Gość gość
Z waszych wypowiedzi wynika, że przeważnie po odejściu czopa ten czas oczekiwania na rozpoczęcie akcji nie był długi (przeważnie). Mi odszedł w poniedziałek około 9 rano, jutro mam termin ale nic się nie dzieje. Co jakiś czas mam tylko pasma śluzu, całkiem sporo tego. Nadal czekam...

Gość gość
Mi czop odszedl w 32 tyg, urodzilam 39 ( dostalam kroplowki na powstrzymanie) byl to galaretowaty pomaramczowy zelek.