Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moda na Aspergera

Polecane posty

Gość gość

Teraz prawie każdy ma Aspergera... Kiedyś była moda na dysleksję i każdy nieuk co nie czyta książek załatwiał sobie orzeczenie o dysleksji. Potem moda na ADHD. Każdy rozpuszczony bachor załatwiał sobie orzeczenie o ADHD i mógł cale przedszkole terroryzowac. A teraz głupie madki wymyslily Aspergera i co drugi dziecior go ma... Ja pier.... Ludzie to są idioci. Na wszystko wymyślają choroby i zaburzenia, byle tylko lewe orzeczenia załatwiać dzięki czemu dziecior jest nietykalny... Nieuk co nic nie czyta i robi byki zdaje maturę, diabeł terroryzuje szkole i nic mu zrobić nie można, kretyn ma Aspergera i może robić z siebie głupka.... Co za 10 lat wymyślą....

Gość gość
Byla juz niunia taka prowokacja , wymysl cos innego a nie odgrzewane kotlety ( prowokacje ) nam tutaj 'zapodajesz'

Gość gość
Ale ja też się z tym zgadzam. Córka kuzyna nie chce się uczyć, woli zabawę, przebierwnki, śpiew do lustra i fajnie. Tylko nie ma żadnych obowiązków i widać, że mądra z niej dziewczynka, tyle, że leniwa, infantylna. Co robi jej mama? Oczywiście zamiast młoda przycisnąć załatwia jej wszystko dys... Ma wprawę, starszemu synowi zrobiła to samo i też jest dys... do tego stonia, że pisze ogrud, bo jest dys...nad ortografią nie ma co pracować, bo jest orzeczenie. ;)

Gość gość
No dziwne zebys sie nie zgadzala sama ze soba :) trolu jepany

Gość gość
Rodzice robią to na krzywdę dzieciakom w przyszłości. Niestety, od razu pewne prace i zajęcia w przyszłości zostają przekreślone :) sama jestem pracodawcą i kiedy pojawia się człowiek, który nie potrafi prawidłowo zdania napisać, nawet nie rozważam jego kandydatury. I to żadna dyskryminacja, zwyczajnie nie spełnia kryteriów danego stanowiska. Czasem mówię o tym wprost i nawet sobie nie wyobrażacie, jak takie tłuki-nieuki potrafią się zapluć. Żenada. Trzeba było się uczyć. W życiu nie uwierzę, że każdy jeden dys... to są rzadkie przypadki, stety-niestety.

Gość gość
Autorko to bez sensu tu pisać. Zaraz znajdą się obronczynie które same zrobiły z dzieci takich albo co gorsza sami tacy są. Zresztą już się ktoś znalazł. Nie trzeba było długo czekać...

Gość gość
gość dziś No dziwne zebys sie nie zgadzala sama ze soba usmiech.gif trolu jepany X Nie jestem autorką. Ale poziom twojej wypowiedzi mówi mi już wszystko o tobie. :)

Gość gość
Gowno ci mowi. Wyswiechtanego frazesu tylko uzylas :)

Gość gość
8:33 Jak ty z gownem dyskusje prowadzisz to nie myśl, że wszyscy :D

Gość gość
No bo, jak odkryje się jakieś zaburzenie (albo wiedza o nim dotrze do Polski), to musi minąć trochę czasu, zanim nauczymy się je prawidłowo diagnozować. Nie wiem, co w tym dziwnego.

Gość gość
Ciekawa jestem ile dzieci z diagnozą (potwierdzoną) ZA zna trollowata autorka...

Gość gość
Ja myślę że na tej kafeteri to większość aspergerów. Dlatego takich bronią.

Gość gość
Ja również się zgadzam z autorką, a tu jakiś troll siedzi co zapewne Brajanek bądź Dżesika ma takie orzeczenia i pluje na normalnych ludzi hehe.

Gość gość
Jestem mamą dziecka z autyzmem (nie asperger) i jak czytam, że to moda to chciałabym życzyć osobie, która to pisze, by się ze mną na miesiąc zamieniła. Niech taka osoba zobaczy jak to fajnie dzień w dzień biegać po specjalistach, wydawać mnóstwo pieniędzy na terapię, co oznaczają nieprzespane noce, strach o przyszłość dziecka, które nosiło się pod sercem, jak to jest gdy jako matka nie chcesz żyć. Nie wiecie nic o autyźmie, o Aspergerze (też odmiana autyzmu), myślicie, że "załatwiłam" dziecku papiery, bo mi się w życiu nudziło? A może "załatwiłam" je, by dostawać oszałamiającą kwotę sto pięćdziesiąt trzy złote na niepełnosprawne dziecko? Tych papierów się nie załatwia, to pierdyliard badań i konsultacji. Nie życzę nikomu by był na moim miejscu, nawet najgorszemu wrogowi.

Gość gość
gość dziś I po co się produkujesz, skoro wątek Cię nie dotyczy? Nie ma tu mowy o faktycznych przypadkach dzieciaków chorych, tylko o nadużyciach... heh

Gość gość
Autorko, nie ma większej bzdury niż przekonanie, że dysleksja nie istnieje a ortografii się można nauczyć czytając książki. Moja siostra przeczytała dużo więcej książek niż cała twoja rodzina razem wzięta, a waliła takie byki, że szok.

Gość gość
Mojej koleżanki syn ma ZA. Chodzi do klasy integracyjnej, gdzie go trzeba dowieźć, poza tym chodzi na wiele rozmaitych terapii, co wymaga mnóstwa czasu, o pieniądzach nie wspominając. Wierz mi, że nikt nie zdecydowałby się na cos takiego z powodu mody.

Gość gość
12.38 Nadużycia?????? Myślisz, że papiery, że dziecko ma Aspergera dostaniesz na ładne oczy? Że rodzice celowo wyrabiają papiery swoim dzieciom, by te miały "łatwiej w szkole"???? Wiesz ile miesięcy, pieniędzy, czasu musiałam poświęcić, by moje dziecko dostało cholerny papier? Ile komisji, psychologów, psychiatrów? Moda?????? Wiesz jak bardzo krzywdzą takie słowa wypowiadane przez ludzi, którzy nie zadają sobie trudu by zagłębić się w temat?