Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oczy okularników bez okularów

Polecane posty

Gość gość

Czasem ktoś raptem przechodzi z okularów na soczewki. Albo zdejmuje brylki do przetarcia zaparowanych szkieł. I wtedy widać, że ich oczy stały się jakieś dziwne. Nie wiem jak to nazwać... Jakby zmalały, zapadły się... Jeśli oglądacie czasem program „W tyle wizji” na YT, tam jedna z prowadzących przestała nosić okulary i dziwnie teraz wygląda (Łosiewicz). To tylko przykład. Dużo ludzi tak ma, w telewizji i w reali. Dlaczego oczy okularników bez okularów wyglądają tak dziwnie? PS To pytanie z ciekawości, nie ze złośliwości. Pozdrawiam wszystkich okularników.

Gość gość
Jaki bezsens. Wydają ci się dziwni bo ich widzisz w innym wydaniu.

Gość gość
Nie! Na zdjęciach sprzed lat, zanim zaczęli nosić okulary wyglądają normalnie. A po latach jakby te oczy były zaspane...

Gość gość
Coś w tym jest.

Gość gość
Mam podobne wrażenia.

Gość gość
Może to wynika z przyzwyczajenia się naszych oczu do twarzy tej osoby, która nosi okulary. Znam kogoś, kto nosi je od dziecka. Dziś jest mężczyzną po trzydziestce. I mam go zakodowanego w głowie i w oczach tylko w tych okularach. Kiedy zdejmuje je na chwilę przy mnie, to jego twarz staje się automatycznie inna. Jego oczy mają inny kształt, twarz nabiera innych rozmiarów. Brzmi to dziwnie, ale takie odnoszę wrażenie. Wiadomo, że okulary zmieniają postrzeganie urody, bo wiele zależy od dopasowanych szkieł i oprawek, ale wieloletni posiadacz okularów zawsze już będzie wyglądał inaczej, kiedy je zdejmie, chociaż na moment. Co innego, jeśli ktoś nosi te okulary na pokaz, dla szpanu, byleby się pokazać w modnych oprawkach. Wtedy ta twarz nie ulega zmianie. Ale najbardziej ją widać, jeśli ktoś nosi je bez przerwy (no, może poza snem, heh). Mózg zapamiętuje widok takiego człowieka i potem wydaje się dziwne i inne, kiedy je zdejmie. Zupełnie, jak nie ta sama osoba. I twarz wydaje się jakby niepasująca do reszty ciała.

Gość gość
Dzięki, ale nie o to chodzi. Okularnicy bez okularów wyglądają jakby ich oczy były zapadnięte albo jeszcze nie „dootwarte” po śnie.

Gość Adam737
Bardzo długo nosiłam okulary, niedawno wróciłam do soczewek, uważam, że są one dużo bardziej wygodne, nie mam problemu z zaparowanymi szkłami, czy ze spadającymi okularami podczas biegania. Dodatkowo stosuje Retinoprotector, który świetnie działa na moje oczy!

Gość gość
spadówa tymi reklamami!!!

Gość gość
Na tym filmiku doskonale widac, o co chodzi: https://m.youtube.com/watch?v=F_L_sbbI1O8 Zobaczcie, dziewczyna pokazuje sie w okularach korekcyjnych i bez nich. Wlasnie tak wyglada wiekszosc osob noszaca okulary, gdy je zdejmuja. Co myslicie? Dlaczego oczy przybieraja taki wyglad?

Gość gość
Chciałabym wiedzieć, jak tego uniknąć, ponieważ sama za jakiś czas na pewno będę nosić okulary (wzrok już nie ten). Ciekawe.

Gość gość
Piszę jako to jako osoba nosząca okulary i soczewki. Może Ci się tak wydaje, ponieważ często jest tak że osoba nosząca okulary po zdjęciu binokli mruzy oczy żeby cokolwiek zobaczyc. A z tym przejściem z okularów na soczewki to tylko iluzja

Gość gość
A gdzie zamawiacie soczewki? Kojarzycie salony optyczne Wrzos? Czytam ostatnio sporo pozytywnych opinii na ich temat i jestem ciekawa Waszego zdania :)