Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój pierwszy poród

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj o 21.10 urodziłam Olę. Strasznie się bałam porodu tym bardziej że mam 38 lat przed ciążą ważyłam 47 kg a dziecko wg ostatniego usg miało ważyć 3600 ( 36 tydzień ciąży) Termin miałam na 6 kwietnia ale wczoraj o 9 rano odeszły mi wody. Pojechaliśmy z mężem do szpitala, na izbie badanie 2 cm rozwarcia. Bóle na początku o wytrzymania w sumie to takie rozpieranie w dole brzucha. Poprosiłam o lewatywę bo w ostatnich dniach miałam zaparcia. Na bloku porodowym pozbyłam się wszelkiego wstydu i powiem wam że lewatywa nie była jakaś straszna po prostu nieprzyjemna. Ale przyspieszyła mi rozwarcie po godzinie było już 4 cm. Byłam bardzo aktywna starałam się być w ruchu choć w pewnym momencie skurcze stały się bardzo bolesne tak dotrwałam do 7 cm i mimo bolesnych skurczów rozwarcie nie postępowało. Zgodziłam się na masaż szyjki bolało bardzo ale w sumie to był moment. Potem bardzo szybko zrobiło się 10 cm rozwarcia . Wyprosiłam partnera postanowiłam rodzić na fotelu ginekologicznym bo nie miałam już sił. Byłam tak osłabiona że ciężko mi było współpracować z położną bo skurcze parte były strasznie bolesne uczucie rozrywania całego ciała. Podobnież strasznie się darłam i po 40 minutach nie udało mi się wypchnąć małej. Przyszedł lekarz w czasie skurczu mocno ucisnął mi brzuch i udało się. Zostałam lekko nacięta i zaskoczenie mała ważyła 4350. Chciałam wam powiedzieć ze skurcze w 1 fazie nie są aż tak straszne, ja jak bolało powtarzałam sobie że już niedługo zobaczę małą. Dla mnie okropna była faza parcia bo nie umiałam współpracować z położną. Jak urodziłam małą to już nic mnie nie bolało teraz trochę jeszcze boli mnie krocze ale widok dziecka wynagradza mi cały ból . Pozdrawiam

Gość gość
Gratulacje, dzieciątko spore, fajnie że udało się naturalnie :-)

Gość gość
Gratuluję:-) też rodziłam takie "grzmoty":-) trzy razy. Dwa pierwsze też niestety wypychane przez lekarzy. Trzeci wyskoczył sam:-) ale to był express nie poród;-) Gratuluję:-)

Gość gość
Matko..ja chce cesarkę!

Gość gość
Wspolczuje Ci. Zacznij cwiczyc kegla, bo bedziesz miala po takim porodzie problemy za jakis czas. Ja urodzilam 4 kg i cwiczylam kegla 3 lata, mam teraz wszystko ladnie ponapinane i twarde, ale 3 miesiace po porodzie to hakbym w srodku miala galaretke, a nie krocze. Dobrze Ci radze, rob okolo 200 kegli dziennie.

Gość gość
Ooo matko! Duże to dziecko. Ja rodze w sierpniu. Obawiam się że moja Niunia też będzie taka duża. Jestem drobną osobą więc nie wiem jak uda mi się ją wypchnac.

Gość gość
Geatulacje ! :) -a panowie doktorzy oczywiście nie potrafili ocenić przed porodem ,wagi tak dużego dziecka :O .

Gość gość
Dziewczyny nie bojcie sie porodu. Ja tez urodzilam 4 i pol kilowe dziecko i to w 2 h. Od odejscia wod plodowych do wyjscia syna na swiat minelo dokladnie 1 h i 48 minut. Nawet mąż nie zdazyl dojechac.Lezala kolezanka obok tez po ekspresowym porodzie. Druga natomiast meczyla sie 24 h az zrobili cesarke. A tez sie balam,plakalam codziennie tak sie balam rodzic. I nawet otuchy mi nie dodawalo to ze maz od poczatku chcial byc przy porodzie.