Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o wytłumaczenie jak krowie na rowie

Polecane posty

Gość gość

Dzien dobry, mam pytanie o zasiłek wychowawczy. W zasadach jest napisane, ze trzeba byc osoba, ktora ma do tego zasiłku prawo, Czyli - pracowac dłużej niz 6 mcy (wliczają sie rowniez poprzednie okresy zatrudnienia). W tej chwili jestem Osoba bezrobotna, a w życiu przepracowałam kilka lat - czy moge sie ubiegać? Bo te zasady nie sa do konca jasne dla mnie.

Gość gość
Nie, wychowawczego jako bezrobotna miec nie bedziesz. To tylko dla tych kobiet ktore nadal maja umowe, ida po macierzynskim na wychowawczy, ale kasa czyli ok 400 zl na reke jest tylko wtedy jesli nie przekraczaja jakiegos progu kwoty na osobę w rodzinie. Jaka to kwota nie wiem, moze zus ci odpowie, ale po co pytac skoro jako,bezrobotna nie bedziesz miala prawa do wychowawczego, skonczy ci sie zasilek macierzyński z zusu i na tym koniec. Bo umowa pewnie skończyła ci sie domniemam, w trakcie urlopu macierzyńskiego i sila rzeczy zus przejal wyplacanie ci zasilku macierzynskiego.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz, tak wlasnie myslalam, ze musialabym byc zatrudniona.

Gość gość
Zasiłek wychowawczy jest dla osób które przebywają na urlopie wychowawczym, będąc bezrobotna nie możesz przecież być na urlopie.