Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie sądzicie, że ślub z pierwszym partnerem,partnerką seksualną powoduje zdrady?

Polecane posty

Gość gość

Ja tego nie wiem, tak tylko się zastanawiam. Mój mąż jest moim trzecim facetem w łóżku, a drugim partnerem, bo przed nim chodziłam 2 lata z kimś innym. Nie chcę nikogo źle ocenić, bo pewnie gdyby mój pierwszy okazał się normalny tobym do dziś z nim byla. I jestem osobą wierną, mam zasady i nie potrzebuję dodatkowych wrażeń. Lojalność jest moją dewizą. ALE czy nie uwazacie ze jak czlowiek hajta sie z pierwszym partnerem ever, to potem sie zastanawia jak to jest z innymi, nie chodzi tylko o seks tylko czy to nie jest takie poczucie ze "nie poznalem dosc kobiet, jakie sa, co lubia" etc.?

Gość gość
moj obecny partner jest moim 4 facetem. szzcerze z moim 1 facetem byly mi najlpeij w lozku- seks byl najlepszy.

Gość gość
to czemu sie roztaliscie? Ja szczerze mowiac najlepiej mialam z drugim - nic nie musial robic, po prostu dopasowanie seksualne, on mial tam co trzeba. Moj maz za to jest bardziej finezyjny i przyklada sie do techniki ale niestety mam mniejsze doznania bo "tam" nie jest jak u tamtego. I czasem zaluje ze musialam sie przekonywac co tam maja inni bo teraz mam porownanie

Gość gość
myślę, ze wręcz przeciwnie. Różnie się w życiu układa, to prawda ale dobrze jak jesteśmy dla siebie i jesteśmy pierwszymi i jedynymi, to cementuje

Gość gość
Jak sie z 1 jest to zawsze bedzie taki niedosyt, nie ma sie kompletnie porownania. Czesto z takich relacji partner/partnerka zdradza. Po prostu czysta ciekawosc ktora trzeba bylo zaspokoic przed slubem.

Gość gość
Ja się nie zastanawiam jak jest z innym. Bardziej nurtuje mnie jaki jest widok z Mont Everestu, czy jak to jest skoczyć na bangee, a i tak nigdy tego nie spróbuję, a miałabym sobie dupę zawracać relacją jeszcze z innym facetem? Po co? Żeby się denerwować? Żeby rzygać od widoku swojej twarzy w lustrze?

Gość gość
Hmmm ... ja jestem z pierwszym partnerem seksualnym. Kocham go i nie zastanawiam się jakby to było z innym. Seks jest co raz lepszy, a im dłużej z nim jestem, tym bardziej go kocham.

Gość gość
dziś a po co ci to porównanie? tego kwiatu pół światu... jak odczuwasz niedosyt, pogadaj z mężem i spróbuj coś zmienić.

Gość gość
dziś właśnie tak :) a drugę stronę to już nie zadziała, jak się miało wielu nigdy się już pozna jak to jest przeżyć całe życie z tym jedynym, kochanym mężczyzną...

Gość gość
16.15 A skąd wiesz? Jesteś z jednym tylko partnerem? Chyba tak skoro wiesz, o czym rozmyśla i zastanawia się kobieta, która miała tylko jednego partnera cale zycie. Więc powiem ja, która ma jednego partnera całe życie. mam męża od 16 lat, jest moim pierwszym partnerem, znamy się i jesteśmy razem już 22 lata. Mamy 2 dzieci. Nie myślę jak by to było z innym, nie zastanawiam się nad tym, bo kocham męża i jest mi z nim dobrze.

Gość gość
16:29 To ja z 16:24. Myślę, że ten jeden jedyny w życiu kobiety, to może być drugi, trzeci czy czwarty etc. partner seksualny. Nie każdy ma to szczęście, że trafia za pierwszym razem. Są też tacy, co nigdy nie trafiają i nie trafią, a bajka o dopasowaniu się kobiety i mężczyzny jak dwóch połówek pomarańczy wciąż krąży po tym świecie. Nie czuję się ani lepsza ani gorsza bo jestem z pierwszym partnerem seksualnym - tak wyszło, żeby było jasne. Nie wiadomo co też przyszłość szykuje dla każdego z nas. A tak a propos tematu, to wydaje mu się, że jak czegoś brakuje kobiecie, to dopiero wtedy szuka czegoś innego... innej pracy, życia czy partnera.

Gość gość
16:24 16:29 16:27 nie jestem ze swoim pierwszym facetem. A skąd wiem? zyje w spoleczenstwie, mam kolezanki i slysze o czym mowia, jakie mają refleksje nad tym jak moglo by byc z kims innym.

Gość gość
Jaki z tego morał? Odstawić faceta z którym chcę być na pół roku a w tym czasie zaliczać innych żeby mieć porównanie? A może w trakcie niech facet da przyzwolenie na bzykanie się z innymi. Myślenie to jedno a spełnianie fantazji to drugie. Zresztą to nie ma znaczenia aż takiego jak w przypadku faceta który przy jednej dziurze na pewno nie przeżyje.

Gość gość
Trzeba uzywac zycia a nie zdychac przy pierwszym i ostatnim dla ktorego bylyscie kolejna. A wy dalej glupie wierzycie ze on tylko z wami haha. No w sumie jak sie wam nic wiecej nie trafialo to sie nie dziwie

Gość gość
17:38 Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz.

Gość gość
Mój mąż jest moim pierwszym partnerem seksualnym i nie oczuwam potrzeby sprawdzania "jak to jest z innymi", a tym bardziej zdradzania z tego powodu.

Gość gość
17.38 jezyk. Wyrażaj się. I dodam że ja jestem pierwsza dla swojego męża i on jest moim pierwszym. Poznaliśmy się jak miałam lat 15 on 16. Razem już 22 lata. Szczęśliwi razem dalej.

Gość gość
Moj maz jest moim pierwszym a jego pierwsza jestesmy prawie 13 lat ze sobą a 5 po ślubie,szczerze to nigdy się nie zastanawiałam jakby to było z innym,może jakaś inna jestem,jemu ślubowała i na nim się skupiam a nawet dobrze ze nie mam porównania

Gość gość
Zaspokoić twoja ciekawość autorko. Odpowiedź brzmi nie, w moim przypadku nie ma ciekawości jakby to było z kimś innym. Mój mąż jest super facetem. Razem się zmieniliśmy i dojrzalismy. To nie jest ten sam chłopak, którego poznałam gdy miałam 18 lat, teraz to dorosły mężczyzna. Przez te lata nauczyłam się go kochać na nowo, bo niejedno przeszliśmy razem. W łóżku też trochę nam zajęło, żeby się dopasować. Ale nauczyliśmy się, co lubimy i jest cudownie. Maz jest doac hojnie obdazony przez naturę, więc tu mam szczęście. Teraz wręcz nie wyobrażam sobie intymnej sytuacji z jakimś przypadkowym facetem, którego ledwo znam i który nie wie co lubię albo nie zależałoby mu na mojej przyjemności. Mam znajoma, która miała masę partnerów, tak naprawdę blisko 30 i powiedziała mi ostatnio, że orgazm miała tylko z 3 facetami. Bo ma tylko łechtaczkowy i to zajmuje jej conajmiej pół h pieszczot. Zgadnijcie ilu facetom się chciało postarać?