Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bol z kregosłupem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem z bólem kręgosłupa i założę się że nie ja pierwszy i nie ja ostatni, ale ostatnio bóle zaczęły być tak mocne że poszłam z tym do swojego lekarza...Niestety trochę mnie zbył, przepisał jakieś przeciwbólowe i tyle. Fajnie, póki biorę lek jest okej, ale jak tylko przestaję ból w lędźwiach dalej wraca. I co teraz? Szukać jakiegoś fizjo? Prosić o skierowanie do ortopedy? Jakie macie pomysły, doświadczenia itp.?

Gość gość
po pierwsze -jesteś facetem czy kobietą ? po drugie - dlaczego my mamy mieć pomysły na twój ból ? po trzecie - tak czy siak do specjalisty musisz mieć skierowanie więc i tak musisz kolejny raz iść do rodzinnego Po czwarte - fizjoterapeuta owszem ale może najpierw zrób badania , prześwietlenie , może na boreliozę (jeśli miałeś\aś kiedyś kleszcza )

Gość gość
Pomógł mi Rosadziński także jak najbardziej na niego mogę dać zielone światło jeśli chodzi o leczenie bolu kręgosłupa. Z moich doświadczeń wynika smutna prawda o polskim systemie opieki zdrowotnej – leczenie z bólu jest mocno marginalizowane, mój lekarz pierwszego kontaktu jak do niego przyszłam z bólem pleców to mnie wysłał na masaże do SPA i przepisał jakeiś przeciwbólowe – to jest opieka....żal

Gość gość
Ból kręgosłupa.. temat rzeka dla lekarza, tyle możliwych przyczyn w tym wiele niegroźnych tymczasowych.. nie miałeś urazu to każdy za pierwszym razem da przeciwbólowy i tyle a zaczną szukać jak nie będzie przechodził

Gość gośćkość
Jeżeli leczenia zachowawcze nie pomoże to skierowanie do neurologa:) tylko specjalista może dac skierowanie na rezonans i zdecyduje co dalej. Rodzinny może dać skierowanie na zabiegi, ale jak nie wiadomo co jest, to mogą zaszkodzić np masaże przy przepuklinie kregosłupa są niedopuszczalne:)

Gość gość
Też miewałam okropne bóle kręgosłupa, przestały kiedy zaczęłam regularne leczenie w klinice Rehaorthopedica- polecam się tam udać. Znaleźli przyczynę bólu i czuję się o wiele lepiej :)