Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiadomić bliskich, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Hejo. Mam pytanie, a mianowicie. Jak powiadomić bliskich o tym, że spodziewam się dzidziusia??

Gość gość
Siema już nie długo również otrzymamy z Państwa 500+ :-D jestem inkubatorem rozpłodowym na najbliższe kilka miesięcy.

Gość gość
Jest to prawda jest to fakt, gdzie są jajka tam jest ptak. A gdzie ptak i Vaginka i powstaje mała dzidzia.

Gość gość
Najlepiej nie powiadamiaj nikogo, bo jak sie okaze, ze plód bedzie mial 2 glowy, albo nie bedzie mial mózgu, to ci go każa urodzic.

Gość gość
Rozkraczyłam mężusiowi się. Było mokro i wilgotno. Tatuś w mamie zrobił Ah, tu i teraz jestem sobie mały Bobas:)

Gość gość
Do 4 miesiaca lepiej sie nie chwalić dalszym znajomym i rodzinie. A bliskim czyli przyszli dziadkowie i ciocie/ wujki można od razu powiadomić.

Gość gość
Jeśli nie wiesz jak, to nic nie mów. Za jakiś czas sami się zorientują:)

Gość gość
Normalnie,jak dorosły odpowiedzialny człowiek. Nie bać się.

Gość gość
3-4 mcy nie mowi sie nikomu bo i po co? A jak poronisz? Bedziesz kazdemu sie tlumaczyc?nie mowy do 15 tyg.Chyba ze masz ryzykoena prace to wiadomo trzeba.czym tu sie chwalic? Cudu nie dokonsalas

Gość gość
Są necie np interesy są różne pomysły np zdjęcia, prezent dla przyszłych dziadków w formie koszulki z napisem itd. Wpisz pregnancy anouncement.

Gość gość
Ja nie mowilam w ogole, bo chcialam uniknac szału i zamieszania wokol mojej osoby ;) Dowiedzieli sie po porodzie jak juz byłam w domu :)

Gość gość
Po 13 tyg.

Gość gość
U mnie w przypadku najblizszych w tym mezowi posluzylam sie moim synem..napisalam mu na koszulce bede starszym bratem..i gdy wrocil z pracy wzial syna na rece i przeczytal. Pozniej zadzwonilam na skype do rodzicow(mieszkamy daleko) i tez kazalam im przeczytac napis na koszulce;) dalszej czesci rodziny juz nie musialam powiadamiac bo mama ze szczescia wszystkim oglosila;)

Gość gość
Ja normalnie powiedzialam, ze jestem w ciazy.

Gość gość
22:30 takie osiągniecie ze ze szczęścia matka oszalała :) dzwoniła po ludziach i chwalila się ze jej córcia przyjęła nasienie po orgazmie od męża, no taka zdolna córcia :)

Gość gość
My dopiero gdy było widać to każdy widział a wcześniej nie mówiliśmy by niezapeszyć! Mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki mam do tego Prawo mieć go nawet podczas zabiegów w szpitalu! Mąż wspierał porody bo CC jest ryzykiem powikłań zdrowotnych! A obecność partnera przy badaniu to norma w zachodnim świecie a gdy w Polsce wyprasza ginekolog to zboczeniec jak ten. ...Co za bydlak! Zamiast pomagać pacjentkom, ginekolog Piotr P. usypiał je i gwałcił. Tak było w przypadku 24-letniej Joanny*. Kiedy podczas zabiegu wybudziła się z narkozy, z przerażeniem stwierdziła, że lekarz... penetruje ją swoim penisem!

Gość gość
22.30 jakie wy macie chore relacje z mężem bo mąż wie wszystko od razu tak jak i ja o mężu ale wy uprawiacie ciemnotę i wstydzisz się partnera przy badaniu cipki a obcego faceta ginekologa nie ciemno gród! !!

Gość gość
Powiadomic? Najlepiej listem hahahaha. Dorosly czlowiek mowi w dorosly sposob. Tak po prostu. Dopiero po 3 mcu.

Gość gość
Po 13 tc zakomunikować, że macie radosne wieści, a mianowicie zostaniecie rodzicami, dziecko w brzuchu rozwija się prawidłowo, termin macie na ..... Jak masz luźne i ciepłe relacje z rodziną to możesz pobawić się w nietypowe niespodzianki. Np zaprosić na obiad rodziców/teściów i na wejściu mieć przystrojony stół w kapustę z czerwoną kokardką na górze. Albo malutkie buciki przewiązanw wstążeczką wystające z wazonu zamiast kwiatów. Albo przywiązać do lampy, żyrandola grzechotkę która będzie zwisać. Albo kupić sobiie kuszulki z napisami "będę mamą; "będę tatą" i ubrać je przyjmując na wizytę lub udając się na wizytę do rodziny. Jest wiele sposobów niewerbalnych. Nawet ciasteczka z karteczką w środku, taką wróżbą z właściwym tekstem :).

Gość gość
Np zaprosić na obiad rodziców/teściów i na wejściu mieć przystrojony stół w kapustę z czerwoną kokardką na górze. Albo malutkie buciki przewiązanw wstążeczką wystające z wazonu zamiast kwiatów. x x ty tak na SERIO???

Gość gość
a wuj to znajomych twoja ciąża obchodzi, jedynie się tylko wkurzą, bo będą musieli zapieprzać na kolejnego bachora tj. 500+

Gość gość
Matko..kapusta,wazony,ciasteczka..gdzie ja jestem :-(

Gość gość
normalnie k##wa powiedzieć a nie jakieś cyrki urządzać, masakra.

Gość gość
Czy wy w cyrku pracujecie,ze potrzebujecie balonow,wazonow,wrozb,kapusty???

Gość gość
Najlepiej stanac na srodku ulicy z megafonem Napewno wszyscy usłyszą...

Gość gość
"Jestem w ciąży"

Gość gość
Hej. To ja napisalam o tych kapustach, wazonach, bucikach i grzechotkach. Skad takie pomysly? Raz ze w necie czytalam, dwa, ze znajomi niektóre zastosowali. Sama bedac obecnie w trzeciej ciazy, normalnie komunikuje mojej rodzinie "bedziemy mieli dziecko" i tyle, bez ceregieli. No ale jak pisalam, niektorzy lubia to przekazac w jakis szczegolny sposob, wiec tylko podpowiedzialam :).

Gość gość
Normalnie, po prostu powiedz mamie, siostrze, bratu, - czyli komuś bliskiemu - rozgłoszą. Ja powiedziałam rodzicom, mój chłopak powiedział swoim - wszyscy się ucieszyli, ale nalegali na ślub [z chłopakiem mieszkałam 2 lata], wytłumaczyliśmy, ze teraz ważniejsze jest dziecko. Ślub wzięliśmy dopiero 4 lata później. Mamy dobre relacje z naszymi rodzinami.

Gość gość
looo matkoo to już teraz wiem skąd tyle ciumkajacych mamusiek . Serio musicie odstawiać takie cyrki ? Nie potraficie powiedzieć normalnie ?