Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szef mobber mobbing w pracy

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie. Stałam się ofiarą mobbingu w pracy. Zaczęłam pracę w tej firmie około pół roku temu. Na początku było ok a po około 2 miesiącach się zaczęło się... Zawsze mam najgorsze zadania których nikt nie chce, jestem posadzana o rzeczy których nie zrobiłam, za zwolnienie lekarskie szef groził mi wypowiedzeniem. Moja prywatna sprawa wyszła do współpracowników, a wiedział o niej jedynie szef. I wiele było innych nieprzyjemnych sytuacji. Praktycznie codziennie spotykają mnie jakieś nieprzyjemności z jego strony. Nie wiem o co chodzi i co takiego zrobiłam ze to spotkało akurat mnie. Mam umowę na 3 lata i chce jak najszybciej zmienić pracę. Ale boję się ze na okresie wypowiedzenia szef będzie mnie traktował jeszcze gorzej. Czy są jakieś sposoby żeby rozwiązać umowę natychmiast albo choćby skrócić czas wypowiedzenia? Nie znam się na prawie pracy. Wiem że orzeczenie lekarskie, ze dana praca mi szkodzi umożliwia rozwiązanie umowy natychmiastowo. Lecze się na depresję i pewnie gdybym powiedziała lekarzowi co się dzieje u mnie w pracy to takie zaświadczenie by wystawił. Tylko pytanie czy nie będę mieć potem nasrane w papierach bo to lekarz psychiatra jak by nie było. Szef nic nie wie o moich problemach. Nie wiem co mam zrobić. Najchętniej już nigdy więcej bym tam nie poszła.

Gość gość
nagraj go telefonem i postrasz sądem, mobbing jest karalny. a w ogóle zobacz co masz w umowie, jaki okres wypowiedzenia i wal papierem w dupka, to lepsza metoda.

Gość gość
jest też coś takiego, jak porzucenie pracy, dobre poszukać radcy prawnego, czasem są przy urzędach miasta i można uzyskać poradę za darmo.

Gość gość
nikt ci w papierach nie narobi, bo w świadectwie pracy nie ma żadnych takich danych.

Gość gość
Nie chce sądu. Nie dam rady. Chce po prostu to zakończyć. Nie chce się bawić w nagrywanie, udowadnianie. Stan psychiczny mi się zdecydowanie pogorszył. Może jestem jakąś bardziej podatna Ale ja zawsze odchorowuje stresy. Po prostu chce rozwiązać tą umowę i nigdy więcej szefa nie oglądać.

Gość gość
18.37 Czyli myślisz ze to jest dobry pomysł z tym zaświadczeniem lekarskim?

Gość gość
18.34 mam w umowie 30 dniowy okres wypowiedzenia. Z tym ze ja tyle tam nie wytrzymam

Gość Prolex
Polecam wysokiej jakości usługi prawne-pełen zakres. Dyskretnie, szybko, skutecznie i profesjonalnie www.prolex-online.pl POMOC PRAWNA – wycena gratis! Udzielanie porad prawnych. Przygotowywanie pism procesowych (sprawy spadkowe, pozwy sądowe w tym pozwy rozwodowe, wnioski do sądu o podwyższenie alimentów, itp.) Prawo administracyjne. Skargi i odwołania od decyzji. Przygotowywanie umów cywilno-prawnych. Opracowywanie opinii prawnych dla podmiotów prawnych i osób fizycznych, zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych. Pomoc fundacjom w sprawach prawnych. Legislacja – opracowywanie aktów prawnych.