Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Godność kobiet, a godność mężczyzn

Polecane posty

Gość gość
dziś bo się tak zirytowałem tym tepym pustakiem a nie mam czasu p******a p**do nie widzisz ze k***a robie kesz na bitcoin a zamiast tego marnuje czas na maciore z deficytem mozgu i zgarniaja mi z przed nosa dobre transakcje na bessie i bede w plecy na korekcie a mialem kupic sobie kite i sikor za pare tysi szlorze :/

17:03 - nie chodzi o demonizowanie pms. Chodzi o równouprawnienie. Niektóre panie usiłowały przekonywać, że wszystkie kobiety mogą pracować tak samo jak faceci. Dlatego, po przedstawieniu przykładów (o które nieopatrznie poproszono), że panie zawalają z powodu ciąży czy pms (co, powtórzę, nie jest dla mnie czymś niezrozumiałym), poprosiłem o przykłady, w których zawalają tylko i wyłącznie faceci. Czyli ze względu na płeć. Równouprawnienie to nie tylko równe prawa, ale także równe wymagania i równa odpowiedzialność. Z mojego punktu widzenia to bzdura, bo tak samo jak ja nie będę miał okresu, tak kobieta nikogo nie zapłodni. Do tego uważam, że równouprawnienie w ogólnym rozrachunku jest dla kobiet niekorzystne. Chyba lubicie dostawać kwiaty, podoba się Wam gdy facet podaje płaszcz czy przepuszcza w drzwiach, gdy zaprosi do teatru czy troszczy się o Was. Na pewno są kobiety, które wolą same targać siaty czy pracować w hucie, ale czy jest ich większość?

17:04 - czyli twierdzisz, że kobiety nie rozmawiają w pracy o seksie. Nie mam więcej pytań, trudno dyskutować z takim argumentem:)

„Naprawdę żałuję, że straciłam taką ogromną szansę u przegrywa, który w święta siedzi na babskim forum i ujada smiech.gif” x Wcześniej wspomniałem, że jeśli chcesz, żebym traktował Cię poważnie, to wstrzymaj się z osobistymi wycieczkami. To było silniejsze od Ciebie, prawda? Ale oczywiście panujesz nad emocjami:) Brawo za popis kulturalnej wypowiedzi na poziomie rynsztoka. Powinnaś znaleźć wspólny język z tym kolesiem od bitcoinów. Powodzenia.

Gość gość
Ja nie mam zamiaru traktować poważnie faceta, który nie ma argumentów i każe mi podawać przykłady mężczyzn zawalających robotę z powodu ciąży lub pms. Aż mi się przypomiał film z Arnoldem.

Gość gość
Temat jak zwykle na poziomie - kafeteryjnym :D " Chyba lubicie dostawać kwiaty, podoba się Wam gdy facet podaje płaszcz czy przepuszcza w drzwiach, gdy zaprosi do teatru czy troszczy się o Was." A twierdzisz to na podstawie...? Ja jako kobieta lubię jak się przepuszcza w drzwiach KAŻDEGO kto tego potrzebuje tzn. jak 30latek ma zajęte łapki bo niesie stos kartonów to tez mu drzwi przytrzymam . I mi bardziej facet zaimponuje takim zachowaniem, gdy widać u niego kulturę wobec wszystkich. A to jest rzadkie - sama się spotykałam często z tym, że wobec mnie to owszem - szarmanckość, kulturka i w ogóle, ale pozostałych wokół olewał. A czemu? No bo co się ugra jak się pomoże staruszkowi zamiast 25latce? Laska chociaż może numer da, a taki dziadziuś jedynie "dziękuję". W efekcie ja potrafiłam walizki komuś nosić :) Rączki mi od tego nie odpadły. Prezenty i wyjscia wiele osób lubi - niezależnie od płci, więc żaden argument. PS. Nie znam kobiety, która na PMS dostała wolne :) A przy ciąży l4 nie jest NA CIĄŻĘ, tylko z reguły na jakieś choroby okołociążowe i/lub jej zagrożenie. A jak facet jest chory to też l4 dostaje, czy nie?

Gość gość
dziś on nie ma argumentow? ty jestes nied.oj*****a? pytam serio?

Gość gość
18:06 Nawet w seksie potrzebna jest inteligencja i finezja. Ty zapewne tylko ładujesz pindola, posuwasz w przód i w tył po 10 razy i myślisz, że jesteś bogiem seksu :D

Gość gość
dziś cos w ten desen widze ze obyta jestes? heheh, zreszta jak dobra jestes z ryla i ciala to moze i pokazalbym to i owo w praktyce a i ty bys pokazala jaka to z ciebie bogini seksu cos moze bys i mnie nauczyla jak taka obyta jestes a moze nawet kupie ci cos ladnego jak sie spiszesz

Gość gość
Moj maz dostal wolne przez chorobe, to pewnie skrycie jest baba :D

Gość gość
18:25 Do seksu potrzebne jest podniecenie i pożądanie, a z Tobą tego nie doświadczę. Jak czytam te rakotwórcze wypociny to wszystko opada...

Gość gość
Wy nadal się kłócicie kto lepszy? Żałosne . Napiszę jak myśle , kobieta może być nawet lepsza w męskich zawodach, ale coś za coś , sądzę to po swojej żonie ,jest bardzo dobra w " męskim " zawodzie, ale brakuje jej sił w domu na męża , dzieci, ja jej pomagam , ale gdybym był złośliwy, to by sobie z tym wszystkim nie poradziła . Szanuje Ją za to, ze była z dziećmi do roku, co uważam za podstawę , dalej już może być 50/50.

17:56 " Chyba lubicie dostawać kwiaty, podoba się Wam gdy facet podaje płaszcz czy przepuszcza w drzwiach, gdy zaprosi do teatru czy troszczy się o Was." A twierdzisz to na podstawie...?” x Doświadczenia:) xxx „Ja jako kobieta lubię jak się przepuszcza w drzwiach KAŻDEGO kto tego potrzebuje tzn. jak 30latek ma zajęte łapki bo niesie stos kartonów to tez mu drzwi przytrzymam” x Zgadzam się. Ale czy kobieta potrzebuje, żeby ją przepuszczać? Mam na myśli zdrową, nie w ciąży czy z „kartonami w łapkach”. Z mojego punktu widzenia kobieta nie musi spełniać dodatkowych kryteriów, żeby ją przepuścić w drzwiach. I nie robię tego, żeby ciś „ugrać”, bo już swoje ugrałem i więcej nie muszę:) xxx „Prezenty i wyjscia wiele osób lubi - niezależnie od płci, więc żaden argument” x To nie miał być argument tylko przykład. Taki sam jak podawanie płaszcza. xxx „PS. Nie znam kobiety, która na PMS dostała wolne usmiech.gif A przy ciąży l4 nie jest NA CIĄŻĘ, tylko z reguły na jakieś choroby okołociążowe i/lub jej zagrożenie. A jak facet jest chory to też l4 dostaje, czy nie?” x No widzisz, a ja znam:) oczywiście, że l4 nie jest na samą ciążę, uznałem że to tak oczywiste, iż nie wymaga dodatkowego precyzowania. Tylko nie nazywajmy ciąży chorobą. Nie chce mi się rozkładać tego na czynniki pierwsze, ale w uproszczeniu: choroby „okołociążowe” wywołuje ciąża, która nota bene dotyczy tylko kobiet. Facet może być chory na cokolwiek, podobnie jak kobieta.

17:53 - zakończyłem już z Tobą rozmowę. Naprawdę nie interesuje mnie dyskusja na Twoim poziomie, więc bądź uprzejma nie zwracać się do mnie. Z góry dziękuję.

Gość gość
19:32 Też proszę o to samo z Twojej strony. Nie lubię dyskutować z kimś kto nawet nie wie o co walczy i nie ma żadnych argumentów :)

Gość gość
"Facet może być chory na cokolwiek, podobnie jak kobieta." x Żadna kobieta nie będzie sikac publicznie, bo ma chorą prostate, czy wychodzić na częste przerwy w pracy z tegoż powodu :P

Gość gość
19'51 wez juz zamilcz bo zaczynam sie wstydzic ze jestem kobieta. Nie dosc ze jestes zwyczajnie chamska to jeszcze piszesz takie bzdury ze ciezko czytac.

Gość gość
20:02 W którym miejscu piszę bzdury i jestem chamska? Jeśli Tobie pasuje gorsze traktowanie z racji płci to powodzenia.

Gość gość
Do-20-04 to ja z 19-23 czy to tak istotne kto lepdszy, kto gorszy ? Co myślisz mojej wypowiedzi.

Gość gość
A tak btw zaraz dobijemy do 200 odpowiedzi. Dzięki ;)

Gość gość
20'04 Prawie w kazdym. Napadasz na faceta tylko dlatego ze jest facetem, argumenty masz z d**y albo zadnych. W ktoryms miejscu on cie atakowal personalnie? A ty ciagle wyskakiwalas z jakimis glupimi tekstami. Nie umiesz normalnie rozmawiac i zachowujesz sie jak rozkapryszona lala. I to w temacie o godnosci kobiety. Niestety kolezanko, tobie jej brakuje. I nie dziwi mnie ze jestes zle traktowana, ale to nie z powodu plci tylko twojego braku wychowania.

Gość gość
Cały czas to samo z równouprawnieniem do zarobków. Zarobki nie mogą być równe. Kwrstia jakichkolwiek prac fizycznych jest wyjasniona. Pracodawca płaci więcej za wyższe wykształcenie, za dodatkowe kursy, dodatkowe kwalifikacje i nikt się o to nie burzy choć co ma za znaczenie wykształcenie jak wykonują ta samą pracę? Po co dodatkowy kurs jak nigdy nie będzie wykorzystany? Płaci się za możliwości jakie ma pracownik i że można je wykorzystać w przyszłości. Niestety jeśli chodzi o kobiety obciąża je możliwość ciąży i urlopu wychowawczego a to u pracodawcy jest na minus, wpierw trzeba walczyć o zmianę prawa pracy, zachodzisz w ciążę zero przywilejów a potem o równe wynagrodzenia. Nie jest istotne czy chcesz mieć dzieci istotne że możesz.

Gość gość
No właśnie to by było problemem, bo po co pracodawcy mieliby zatrudniać kobiety po ciąży? Zawsze się znajdą młodsze, szybciej uczące się i pracujące za mniej bo bez doświadczenia, do tego jak dziecko zachoruje to będą brały urlop na żądanie i dupa w pracy będzie - to wszystko uzależni kobiety finansowo od mężczyzn, każdy związek to ryzyko że mu powiedzmy po ślubie odwali, będzie pić bić i wymagać bo płaci, to cofanie się do arabów. x Mało_przekonujący nie oszukujmy się, robienie dziecka dla płatnych urlopów jest nie moralne, nie bierz tego za standard. x A na temat pms czy to fer że kobiety muszą wydawać kase na podpaski czy tampony? Gdzie mogę złożyć skargę na przyznaną mi fizjologię? Dlaczego miałabym być traktowana gorzej bo potencjalnie strzelam fochy, bo wyzwaniem jest trzymanie pewnego standardu x a nie widzicie że logiczne jest ugranie czego się tylko da, choćby na słabości? Co z tego że potrafię coś zrobić, kiedy ktoś może a nawet chce to zrobić za mnie żeby pokazać jaki on to nie jest

Gość gość
O mój ty smutku nie temat a jakiś przebój