Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brat lekarz wywyższa się na świętach :( rodzice mu nadskakuja

Polecane posty

Gość gość

Przyjeżdżają z żoną do rodziców, ona też lekarz. No i oczywiście na śniadaniu wielkanocnym rok w rok są w centrum uwagi... Rodzice ciągle mnie dołują, bo ja nie zrobiłam takiej kariery i mieszkam z nimi. Rodzice w dodatku mimo, że brat ma piękny dom, powiedzieli, że domem rodzinnym mam się z tym milionerem podzielić na pół... ich dziecko zawsze najlepsze, najmodniejsze, nasze jak pies, ciekawe znowu jaką limuzyną przyjadą. My z mężem zarabiamy ok 6000 i przy nich jesteśmy jak ubodzy krewni :(

Gość gość
To ciesz sie, wolalabys brata biedniejszego od siebie, ubogiego krewnego? Ktoremu musialabys jeszcze pomagac? A pol domu nalezy mu sie, niezaleznie od tego czy jest milionerem, czy nie.

Gość gość
Wspolczuje! Porownania w rodzinie sa okropne. Pozostaje myslec, ze pieniadze to nie wszystko. Jezeli jestescie szczesliwym malzenstwem to i tak macie lepiej niz wielu (wiekszosc?). Nie kazdemu kariera sie udaje, ale kariera to jeszcze nie cale zycie. Glowa do gory! Ciesz sie szczesciem brata, no i ze nie gania za Toba o pozyczke :P

Gość gość
Ludzie którzy mają może 30 000 wspólnie na miesiąc mieliby latać za pożyczką, zabilabym śmiechem

Gość gość
Droga Autorko, rozumiem, że sytuacja może irytować, niezależnie ile mamy lat jesteśmy zazdrośni o uwagę rodziców, tak bywa. Jednak z drugiej strony nie musisz się z tym zmagać na co dzień. Co do domu to jesteś w błędzie i kieruje tobą wyłącznie zazdrość. Pomyśl, mówisz , że mu niepotrzebny, bo on bogaty, a co byś powiedziała gdyby twój brat był nieudacznikiem życiowym , w wiecznych długach ? Wtedy byś pewnie twierdziła, że szkoda domu po rodzicach dla niego, bo on i tak wszystko straci i dorobek rodziców pójdzie na marne. Brat tych pieniędzy nie ukradł , zapracował na nie długimi latami nauki i odpowiedzialną pracą. Czy trzeba go teraz ukarać, bo ma więcej od ciebie ? Sama biedy nie klepiesz, więc kluczem tutaj jest tylko zazdrość o rodziców.

Gość gość
zazdroszczę mu poziomu życia

Gość gość
Zarabianie z mężem 6 tyś i mieszkasz z rodzicami. Hahaha prowo jak chuj

Gość gość
Znajdź lepszą pracę,albo bogatszego męża, a nie jęczysz... wychowaliście się w tym samym domu, mieliście podobny start, zatem to, że on ma więcej to efekt jedynie jego ciężkiej pracy. A połowa domu mu się należy. A rodzice są po prostu dumni z takiego syna.

Gość gość
A co to jest 6000 w obecnym czasie?

Gość gość
no cos to jest... my mamy razem 7k, wiec niewiele wiecej. Rata za dom 100 mk wynosi 1600 zł- 10 km od Gdańska, reszta na rachunki, paliwo do dwóch aut, przyjemności, dziecko jedno. Co miesiac spokojnie odkładamy jeszcze na oszczednościówke. Wiec przy takich zarobkach autorka dawno mogłaby się wynieśc. Matka by się za nią steksnila, to też by wychwalała pod niebiosa wśród innych, a tak jest jak chleb powszedni...taka prawda

Gość gość
7 000 i takie wydatki, to wegetujecie

Gość gość
lekarzom płacą za zabijanie pacjentów, to rzadna profesja z prestiżem, raczej płatni mordercy

Gość gość
Ale dobrze zarabiają

Gość gość
Hehe. Mam taką samą zazdrosna siostrę :D żałosna pipa. Kiedyś życzyła mi abym się nie dostała na medycynę a potem życzyła abym nie skończyła, no przeliczyła się picz :D

Gość gość
2/10, bo ktoś odpisał.

Gość gość
masz 6 tys z mezem mieszkasz z matką prowoooooooooo

Gość gość
No 6000 z mężem

Gość gość
To po chuj mieszkasz z rodzicami. Stać was na wynajem.

Gość gość
jak dla mnie to 6 tys- to jestescie bogaci... i tez nie lubie lekarzy, miałam np. ciotke, co nawet w sklepie taki ordynarnym głosem wołała, ze ona jest lekarzem medycyny, nie wiem czego oczekiwała, bez kolejki ze ja przyjma

Gość gość
No tego synka to rodzice widzą rzadko a ty jesteś na codzień.

Gość gość
ciężko jest nieporównywac jak jedno dziecko odnosi sukcesy, a drugie siedzi z całą rodziną u rodziców i jeszcze ma pretensje, że rodzice chcą rodzeństwo równo podzielić. Co, jeszcze bratu mają zabrać jego część spadku bo ty sobie palcem do tyłka nie sięgasz?

Gość gość
Ja sie dziwię że człowiek potrafi kroić ludzi za jakiekolwiek pieniądze to chore.

Gość gość
Chcialabym miec 6 tys