Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Decyzja o dziecku

Polecane posty

Gość gość

Kobietki, która z was zdecydowała się na dziecko nie czując instynktu macierzyńskiego, podejmując decyzję o dziecku pod wplywem presji? Bo wszyscy dookoła mają dzieci, bo taki wiek, bo już pora itp? W sensie, że nie czuła tej mitycznej potrzeby zrobienia sobie dziecka. Czy już będąc po fakcie zrobiłybyście tak samo? Czy żałujecie?

Gość gość
Ewolucja powinna kierować instynktem. A jak go nie ma tzn. że jest uśpiony bo nie ma odpowiedniego partnera albo żadnego nie ma i / lub nie ma kasy , mieszjkania itp. Trzeba głową myśleć bo dziecko trzeba odpowiednio wychowac a nie bylejak

Gość gość
Ja się chyba nie zdecyduje,jestesmy już 5 lat po ślubie i presja otoczenia jest ogromna,ale to jest moja,nasza decyzja,trzeba tego chcieć i czuć w sobie być się pewnym,to nie tylko począć dziecko,urodzić ale tez wychować przez kilkanaście lat,a ja mam nerwice lekowa,przeszłam 2 depresje,co prawda chodzę na terapie biorę leki,ale nie raz z sama sobą nie potrafię sobie poradzić,a co z dzieckiem?jak widzę małe dzieci to się rozczulam odrazu chciałabym wziasc na ręce utulić.Mam 29 lat i świadomość ze zegar tyka,boje się tez tego ze na starość nikt się mną nie zaopiekuje choć mając dzieci tez nie ma się tej gwarancji.Na chwile obecna odwlekam to,inni se mogą gadać

Gość gość
Ja widząc dzieci chciałabym je mieć, ale jednocześnie bardzo cenię sobie wolnosc i luz jaki mam teraz. boję się tej odpowiedzialności. Ze zatesknie za wolnością która mam teraz. Nie chce postrzegać dziecka jako ograniczenia, a boję się że kiedyś tak pomysle. Boję się że decydując się na dziecko pomimo jakiejś tam chęci go posiadania, że będę tego kiedyś żałować

Gość gość
Ja tam miałam i żałuję