Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzy pytania do zwolenniczek aborcji na życzenie.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Uczepiłaś się jak rzep psiego ogona, jesteś strasznie namolna i toksyczna. A co ja bym miała niby zrobić? I skąd Ty wiesz z czym MOJA córka, wychowana w określony sposób, zgodnie z określonymi wartościami miałaby problem? Nie wiesz, nikt nie wie, ja też nie wiem, ale mogę przypuszczać z większą dozą prawdopodobieństwa niż Ty. Daj już spokój, bo jak poruszyć temat aborcji NA ŻYCZENIE, to nagle się okazuje, że wszystkie aborcje dotyczą zgwałconych przez ciapatych 12 latek, a nie dojrzałych kobiet, które zapomniały się zabezpieczyć. To jest takie odwracanie kota ogonem.

Gość gość
gość dziś Pod warunkiem, że odpowiednio wcześnie by dostała tą tabletkę i że nie ukrywałaby zbyt długo, że została zgwałcona. Puknij się w łeb, jaka matka wzbudzałaby w córce poczucie winy o aborcje -nawet gdyby to była świadoma decyzja dorosłej córki? NIC o mnie nie wiesz, ale uczepiłaś się i będziesz całą noc wałkować moją jedną wypowiedź.

Gość gość
Ja nadal czekam na dowód bomby, ale nie dowód anegdotyczny tylko na rzetelne źródło naukowe. Ale pewnie się nie doczekam.

Gość gość
I skąd Ty wiesz z czym MOJA córka, wychowana w określony sposób, zgodnie z określonymi wartościami miałaby problem? x aaaaaaaaaaaaaaa hahahahahaha :D PADŁAM!!!! wszystkie WARTOŚCI w obliczy takiej tragedii idą w kibel - uwierz mi! zwłaszcza jeżeli to jest 12 letnie dziecko!

Gość gość
juz sie nie tlumacz , bo sie osmieszasz jestem za aborcja na zyczenie kobiety , nie pilnuje czyjejs d**y i nic mi do tego czy zapomniala sie zabezpieczyc czy im gumka pekla , na szczescie wiekszosc mojego zycia mieszkam w kraju gdzie aborcja jest na zyczenie i nikt z tego halo nie robi

Gość gość
Nie odniosłaś się do tego, że w cyklu 1/4 dni jest płodna, a 25% to bardzo duże prawdopodobieństwo. Dla porównania prawdopodobieństwo trafienia 6 w totka to 0,0000072%.

Gość gość
a ona wciąż mówi, że nachodzą ją myśli o tym pierwszym, że jej się często śni, ze to rzuca cień na jej macierzyństwo itd. Przez tyle lat było ok, a teraz nagle ma z tym problem. x a wiesz ile kobiet ma horror, bo rodzą dzieci których nie chciały, i potem ich w ogóle nie kochają? Pisała tu kiedys jedna terapeutka co pracowała z takimi kobietami. Pisała ze RZYGA tym nastawieniem, ze kazda kobieta musi kochac dziecko, i nic innego nie chciec od zycia. Nachodzenie mysli po paru latach... ta... Kazdy cżłowiek ma jakies mysli co go nachodza. Ja z kolei po 16 latach nadal wspominam jaką trauma był dla mnie poród - tzn zwykły, w zdrowym zwiazku...

Gość gość
gość dziś dorosla corka wiedzac ze ma taka p******a matke , nawet by ci o aborcji nie powiedziala . nie boj sie , nie bede juz nic walkowac cala noc , ide spac , inne normalne dziewczyny , matki corek ciebie przewalkuja :)

Gość gość
gość dziś Wcale nie.

Gość gość
gość dziś nie chce mi się odnosić do wszystkiego, moja osoba nie jest tu tematem dyskusji, tak samo jak moje poglądy i pierwsze skojarzenia :) Nie jest to 100 pytań do kafeterianki X . Napisałam co myślę, ty napisałaś co myślisz, po co to wałkować? Coś mi się zdaje, że Ty po prostu lubisz hejtować, bo po cóż inaczej na kolejną stronę rozwlekać czyjąś wypowiedź? Uważam tak jak uważam, ty uważasz mnie za sukę i koniec dyskusji, bo żadna z nas nic nowego już do niej nie wniesie, to jest wałkowanie w kółko tego samego.

Gość gość
gość dziś Co ty tam wiesz o mnie, moim życiu i mojej córce? Tak nawiasem mówiąc jestem dzieckiem z gwałtu. Niech rano wałkują, mnie już tu nie będzie, nie jestem stałą bywalczynią kafeterii i nie siedzę tu codziennie.

Gość gość
dziś - normalnie to bym takiej osobie współczuła, ale po tym co napisałas wzbudzasz we mnie tylko obrzydzenie. :( a moze ty tak masz, ze jak cos sama przeszłas, to podswiadomie zyczysz tez dziecku? Jak twoim ojcem jest jakis oblesny gwałciciel, to moze dlatego piszesz takie bzdury. Oni inteligencja nie grzeszą, a te rzeczy sie dziedziczy. Odziedziczyłas geny potwora

Gość gość
gość dziś Gwałciciel akurat był inteligentny i na wysokim stanowisku. To nie jest tak, że gwałcą same obdartusy i pijaczki. Bycie gnojem wcale nie musi iść w parze z brakiem inteligencji. Seryjni mordercy np. bywają inteligentni, a etycznie są gnojami. To nie ma nic do rzeczy. Wcale nie życzę tego mojej córce, za kogo Ty mnie masz? Zadałaś mi pytania, odpisałam, ok, może bez zastanowienia, bo taki scenariusz był mi bliski, a Ty mi od razu przypisujesz wszystko co najgorsze i życzysz dalszego hejtu jutro. Tak właśnie pomyślałam, że pewnie moja 12 letnia córka chciałaby urodzić i tak napisałam, że urodziłaby i dziecko trafiłoby do adopcji, bo trudno jest takie dziecko pokochać i wychowywać. Poród i adopcja wydała mi się najlepszą opcją. Pierwsze skojarzenie - nic więcej. Pomyślałam, że to najlepsza opcja i tyle. W trakcie dyskusji zmieniłam trochę spojrzenie i już nie jestem taka pewna, co bym zrobiła i to też nie jest zbrodnia. Po to są właśnie dyskusje, żeby przedstawić argumenty. Druga strona przyjmie je, lub nie. Pytanie tylko, czy Ty dyskutujesz, czy hejtujesz. Pierwsze skojarzenie to nigdy nie jest ostateczna decyzja. Skojarzenie, to pierwsza, luźna myśl, a decyzja to wynik przemyśleń. Teraz na to pytanie odpowiedziałabym "nie wiem".

Gość gość
płytko sadzisz ludzi..... Znam pod wieloma względami wartosciowych pijaków, i takie osoby raczej na kobiety nie napadają. Bardziej wartosciowych jak dla mnie, bo majacych uczucia, wieksze niz niejeden bezduszny debil w garniaku za 1000 zł. zeby wymyslac ze 12 latka ma rodzic dziecko z gwałtu czy w ogóle cos takiego rozwazac to trzeba miec kompletnie rozy****y mózg. I nie ma o czym tu nawet dyskutowac. A w przypadku dorosłych osób tez nienormalna sprawa delikatnie mówiąc, do tego powielanie genów zwyrola...

Gość gość
A ja nie wiem o co te krzyki, ja jestem przeciwko aborcji ale przeciez nie potne sie jak ją wprowadzą, jednak mam prawo wyrazić swoje zdanie i być za albo przeciw, jednak moje zdanie ma tu małe zresztą jak was wszystkich, sory. Wy jedynie mozecie pojsc na wybory i zaglosowac na partie, ktora to wprowadzi. Jakim trzeba być naiwniakien, aby oczekiwać od partii ultrakonserwatywnej że wprowadzi aborcje na życzenie. Śmiech na sali, to byłby dal nich strzał w stope, utrata stałego elektoratu, ludzie zarzucaliby im hipokryzję. Co innego nie likwidowanie czegoś co już istnieje, dlatego nie zlikwidują aborcji w szczególnych przypadkach, bo gdyby chcieli to by juz dawno to zrobili. Teraz jest pozamiatane, dopoki pis rządzi nie będzie tej na żadanie ale ja sie pytam, dlaczego Po będace mniej radykalne w przekonaniach i prounijne jej nie wprowadziło? Dlaczego Sld tego nie zrobiło? A pis miałby zrobic? Na litość,bo to wręcz zabawne :D

Gość gość
dziś nie rozumiesz chyba za b o co biega. PIs nie wprowadzi aborcji na ządanie, ale wazne zeby nie zmieniali przepisów na jeszcze gorsze, co chca zrobic. I dlatego głównie te protesty. Poza tym, w Polsce ludzie normalnieja, i zmieniaja zdanie na te sprawy, bo to widze. Moim zdaniem to tylko kwestia czasu , w końcu dołączymy do cywilizowanego swiata. Długa zdroga, ale kazdy protest to przybliza.

Gość gość
Dajcie spokój, z autorką można pogadać jak z zaprogramowanym robotem na unikanie myślenia i odpowiedzi. Merytorycznie przygwoździłyście ją kilka razy, i co? I nic. "ale z Was hejterki, czemu mam odpowiadać na pytania" itd. A że w Paragwaju dziewczynki umierają od rodzenia dzieci - "cii, my tu tak teoretycznie dywagujemy". Ale jak możesz kogoś oceniać? "cii, ja tu tylko dyskutuje". A może zrobisz coś dla dzieci w domu dziecka? "a czemu ja mam coś robić". Ona chce i potrafi rozliczać innych z ich życia, siebie nie umie. I takich ludzi się NIE ZMIENI. Oni będą swoimi obrzydliwymi paluchami wytykać innych, pełni pychy i buty "my to wiemy jak się powinno żyć". I nawet jeśli KIEDYKOLWIEK spotka ją cokolwiek co sprawi, ze zweryfikuje poglądy - nigdy się Wam do tego nie przyzna, wciąż będzie rżnąć swoje teoryjki - fakty nie pasują do teorii? To tym gorzej dla faktów. A cokolwiek wytkniecie to okręci kota ogonem, będzie się odnosić do innych wypowiedzi, zamydlając sprawę itd i tak w kółko Macieju. Już nawet nie chce mi się pisać co badania mówią o osobowości i sposobach myślenia tego typu osób - ale jak ktoś chce może sobie szperać. Są pewne cechy wspólne dla "twardogłowców" i póki oni sami nie będą mieć autorefleksji (a raczej nie będą mieć) to Wy tylko stracicie czas i energię. Autorko - daruj sobie jakiekolwiek wpisy odnośnie tej wypowiedzi, nie jesteś dla mnie nikim kto jest w jakikolwiek sposób warty rozmowy i odpowiedzi i tak nie otrzymasz.

Gość gość
Brawo gość dziś ! Wesolego dyngusa zycze Temat mam nadzieje zakonczymy , a ta zabetonowana swiruska faktycznie juz tu sie nie pojawi ale naszla mnie taka refleksja , mysl , ze strasznie wspolczuje dziewczynkom wychowanym przez takie potworne matki , w jak to autorka napisala takich tradycjach i wartosciach , z takich dziewczynek raczej nie wyrastaja szczesliwe silne kobiety :( Przykre , sama jestem mama dziewczynki moze dlatego zabolal mnie los takich dziewczynek

Gość gość
gość wczoraj sorry, ale wy głupie jesteście, jeśli myślicie, że gadałyście z autorką :))) przecież to ewidentny podszyw, żeby skompromitować przeciwników aborcji, a wy wszystko łykacie :D Żadna przeciwniczka aborcji (a znam ich naprawdę dużo i sama też nią jestem) nie napisałaby, że zgwałcone dziecko musiałoby rodzić, bo to jest nierealne w ogóle. To było specjalnie napisane dla wywołania szoku i komuś się to udało. Czytam was i śmiać mi się chce jak wami można manipulować, zresztą nie tylko na tym topiku. Ale wy jesteście łatwowierne, uwierzyłyście bez mrugnięcia okiem w historyjkę, że kobieta najpierw mówi, że jej zgwałcona przez ciapatego 12 letnia córka by musiała rodzić i oddać do adopcji, a potem pisze, że sama jest z gwałtu :) Jasne, jasne. Założę się, że autorka zadała pytania i potem już się w ogóle nie wypowiadała, zresztą zaznaczyła to w pierwszym poście, że nie będzie nic pisać ani komentować, nie doczytałyście? Tak samo jak ta, co niby wychowuje dziecko z gwałtu i jest za aborcją :) Jasne, jasne. A Świstak siedzi i zawija w sreberka. Przecież tu jest pełno podszywów, trzeba umieć to odsiać :) Ale czego się spodziewać po babkach, które oceniają ludzi po znakach zodiaku hahaha :)

Gość gość
gość wczoraj Ty naprawdę w to uwierzyłaś? Ale ktoś musiał mieć z was polew :) Ewidentny podszyw z kontrowersyjnymi wypowiedziami, a potem nieudana próba przeniesienia na siebie współczucia (och, ja jestem z gwałtu). Pa, pa pelikany :D

Gość gość
Co do PISu Żadnej zmiany nie będzie, zostanie tak jak jest. Ta partia nie zgodzi się na aborcje na życzenie, a te trzy wyjątkowe przypadki gdzie dopuszczona jest aborcja też nie mogą być zlikwidowane. Oni dobrze wiedzą, że każda zmiana teraz, w jedną czy drugą stronę, to dla nich samobójstwo. Na tym etapie żadnej zmiany ludzie by im nie darowali, jedni by się zawiedli aborcją na życzenie, a prawie wszyscy byliby wściekli o zakaz aborcji w przypadku zagrożenia życia, deformacji płodu i gwałtu.

Gość gość
To odpowiedz jako przeciwniczka aborcji, o co chodzi z tymi ciazami z gwałtu, jeśli matka chciałaby taka ciążę usunąć, to co?????? Twoje stanowisko proszę !!!

Gość gość
8:59 Wiesz, że tacy ludzie istnieją? Czy to, ze Ty kogoś znasz jest wyznacznikiem wszystkiego? Wolisz udawać, ze nie, wyśmiewać się z innych i żyje się Tobie wtedy lepie, to Twój wybór. Ale czasami warto zejść na ziemię i zobaczyć, ze niektórzy ludzie na serio są powaleni.

Gość gość
"otem już się w ogóle nie wypowiadała, zresztą zaznaczyła to w pierwszym poście, że nie będzie nic pisać ani komentować, nie doczytałyście? " Nie doczytałyśmy bo nic takiego nie napisała, a już na pewno nie w pierwszym poście. i kto tu jest głupi niby?

Gość gość
Teraz sprawdziłam i to nie w tym topiku jest napisane, że autorka nie będzie komentować, sorki. Jest tu gdzieś podobny temat. Ale i tak nigdy w życiu nie uwierzę, że to były odpowiedzi autorki i że ktoś to pisał na poważnie. To na 100% podszyw.

Gość gość
gość dziś A co to za atak od razu :))) To, że jestem, przeciwna nie oznacza, że coś podpisuje i o coś protestuje, więc co myślę o ciążach z gwałtu raczej nie ma dla ciebie znaczenia :) Nie krzycz więc.

Gość gość
gość dziś Nie aż tak powaleni. Nie brakuje na kafeterii podszywów by skompromitować ludzi mających jakieś poglądy i dotyczy to zarówno przeciwników jak i zwolenników aborcji i w ogóle wszelkich innych tematów. Czasem mam wrażenie, że na kafe jest więcej podszywów niż normalnych wypowiedzi.

Gość gość
gość dziś No to mało życia znasz i tyle. Ale żeby nie sypać przykładami z reala - poczytaj sobie o Paragwaju, gdzie dziennie 2 dziewczynki w przedziale 10-14 rodzą dzieci. I czasami (państwo nie podaje jak czesto) przy tym umierają. Gdzie na 100 śmierci młodych kobiet 23 są skutkami nielegalnej aborcji. Czy inny kraj to już nie ludzie? Czy w takim razie w Europie takich p******w nie może być absolutnie?

Gość gość
09:09 Ja tylko zadałam pytanie i...otrzymałam odpowiedz. Czy ty zdajesz sobie sprawę, że coś z tobą nie tak? Czy was ktoś hipnotyzuje, bo jesteście jak manekiny, nic do was nie trafia, żadne argumenty, powtarzacie jak mantrę: czarne jest białe, białe jest czarne, to jakaś sekta, brak rozsądku, rozumu, bielmo na oczach.

Gość gość
gość dziś Nie otrzymałaś żadnej odpowiedzi, wymyśliłaś sobie moją odpowiedź i teraz odpowiadasz na swój własny wymysł.