Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćdom

Zawsze jakis problem

Polecane posty

Gość gośćdom

Ok moze to nir jest najwiekszy problem ale przejdzmy do rzeczy mam 15 lat, a brat 16 mieszkamy razem z rodzicami w malym moeszkanie 40m2, 2 male pokoje przejsciowe, mala kuchnia połączona z łaznienką. W dodatku mieszkanie w totalnej ruderze z wilgocią. Nigdy w zyciu nie byla u mnie kolezanka przez 8 lat nie powiedzialam najlepszej przyjaciolce gdzie mieszkam bardzo mi wstyd czuje ze caly czas musze coa ukrywac chce poczuc sie wolna nie wspomne o tym ze w domu sa caly czas klotnke no bo 4 osoby na 2 15m2 pokoje paranoja

Gość gość
No w takich warunkach nie ma się jak masturbować :( i żyć sinie da :(

Gość gośćdom
I to ukrywanie ze mieszkam w takich warunkach nikt by sie nie domyslil bo przeciez buty za 500 i dobry telefon nikt nie podejrzewa ze mieszkam w zawilgoconej kamienicy

Gość gość
To jak wam rodzice fundują buty za 500 i najnowsze telefony, to w czym ci mamy pomoc? Skoro macie zaburzone priorytety?

Gość gość
To skoro macie kase to po co w takiej małej zgniliźnie mieszkacie?

Gość gośćdom
Telefony -kwestaia przypadku a takie buty bluzki czy wycieczki to zasluga stypendium szkolnego

Gość gośćdom
Raz jest kasa jak pracują za granicą a raz nie ma na chleb mieszkamytu bo kiedys z normalnego bloku przeprowadzilismy sie na jakis czas bo mielismy sie wyprowadzac do niemiec ale niestety wypadek taty przeszkodil teraz jest naprawde ciezko i nie ma mowy o wynajem mieszkania

Ja z podobnych powodów w liceum po ukończeniu 18 lat wyprowadziłam się do własnego mieszkania. Pracowałam w weekendy w pobliskim markecie i się utrzymywałam :)

Gość gość
Jestes za młoda, zeby cos do ciebie trafiło, a Twoi rodzice to tez jakies niebieskie ptaki. Jednorazowe 500 zł na pewno nie rozwiązuje problemu, ale skoro wolisz taka kwotę wydać na jedna pare butów, to jeszcze duzo Czasu upłynie, az dorośniesz.

Gość gośćdom
Nie chodzi o jednorazowe 500 zl ktore musze wydac na buty mamy do wykozystania stypendium sKolne ktore obejmuje zakuo butow i ubran sportowych, oplacenie wycieczek i innych podobnych rzwczy polega to na tym ze przypada jakas kwota ktora musisz wydac w 3 miesiace kupujesz rzeczy ze swoich pieniedzy zbierasz za nie faktury a pozniej jest zwrot tej sumy to noe sa pieniadze ktore mozna odlozyc na mieszkanie jest wyznaczonych kilka rzeczy i czemu by nie skorzystac z tego. Pozory mylą tez mam kilku znajomych dobrze ubrani a w domu maja nie za ciekawie

Gość gośćdom
Stypendium szkolne to nie sa pieniadze od szkoky tylko pieniadze od miaste ktore sa wlasnie dla takich ludzi zeby rodzice mogli zapewnic jakies ubrania do szkoly dobre czy przybory i jesli sie tego nie wyde nie dostaniesz tej kasy do reki rodzicow tez duzo kosztuje to ze sa w takiej sytuacji widze to ze mamie nie jest latwo isc i poprosic o pomoc ale robi wszystko zeby odbic to mieszkanie tutaj ktore przytlacza nie tylko mnie zadalam pytanie zeby ktos napisal jakies wskazowki jak dojsc do porozumienia jakies sposoby a nie pisania ze jak mamy na buty to czemu nie mamy na normalne mieszkanie latwo powiedziec ...

Gość gośćdom
Chodzi o to krycie sie caly czas przed kims uczucie jakbym robila cos zlego klamstwo za klamstwem nie potrafie nawet najlepszej przyjaciolce sie wygadac