Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monicamonica25

9 miesieczniak nie umie siedziec

Polecane posty

Gość gość
Wiec pewnie usiadzie z pozycji do raczkowania. Ja tez nie wierze tym rehabilitantom ktorzy tylko wietrza interes.

Gość gość
dziś Ja mam podobnie z odczuciami. Jak się trafi na rehabilitanta-biznesmena, to i zdrowe dziecko będzie chciał rehabilitować. Autorko, jest dużo ćwiczeń, które można samemu z dzieckiem wykonywać. Na przykład przy pomocy walca do raczkowania. Moja córka uwielbia sobie z tym ćwiczyć/bawić się.

Gość gość
Ja po prostu widze wiele punktów wspólnych z moim Dzieckiem i obawiam Sie, ze moze byc (chociaz nie musi) tak samo jak u mnie. Dziecko nie usiadło, a juz wstaje - jak powiedziałam pediatrze, ze mały nie siada, od razu zapytała czy juz wstaje i czy sie przemieszcza przy meblach - zrozumcie, ze brak pewnej umiejętności, kiedy pojawiają sie następne, to powód do niepokoju. Moze tak samo jak i mojego syna, syn autorki juz ma lekka skolioze:-/

Gość gość
Moja starsza córka raczkowała 2 tygodnie. W 10 miesiącu, uprzednio już stając i robiąc kroki trzymając się za ręce (tak chciała). Teraz ma 12 lat. Sylwetka i sprawność ok :)