Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarka Pro familia

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem w trzecim miesiącu ciąży i zdecydowałam, że chcę mieć cesarkę. Zaznaczę, że temat nie po to aby wyczytać co jest lepsze a co gorsze :) Proszę o poradę dziewczyn, którym udało się to załatwić. Opcja porozmawiania z lekarzem, na zaświadczenie (okulista, psychiatra) oraz najprościej chyba za pieniądze. Jak się do tego zabrałyście w pro familii w Rzeszowie? Udało się poprzez rozmowę na wizycie prywatnej, że w Waszej głowie rozwiązaniem tylko cesarka? Jeśli zaświadczenie to czy wystarczyło np od psychologa/psychiatry, na takofobie? Jeśli już trzeba było zapłacić to ile Was to kosztowało? Oraz na wizyty chodziłyście do ordynatora czy wystarczył inny lekarz. Oraz czy nie olewają że np chodzę do jednego lekarza, podczas porodu dyżur ma kto inny i pomimo wpisania w kartę czy zaświadczeń i tak nie chcą zrobić i każą "naturalnie". Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

Gość gość
up up

Gość gość
Mam 2 znajome które rodziły i są zachwycone, chodziły do lekarza z oddziału, nie ordynatora. Jeśli chodzi o jakość usług tj. poród, atmosfera to 10/10 nie ma czegoś takiego jak w szpitalach miejskich ze pare godzin po cesarce przynosza dziecko to Ty o tym decydujesz tak samo o karmieniu nie ma nagonki na karmenie piersią ,bo to Ty rowniez decydujesz. Mi w normalnym szpitalu obolałęj dali dziecko o 7 rano,a poprzedniego dnia o 18 mialam cesarke , niestety z przyczyn zdrowotnych dziecka ,tętno całkiem zanikło podczas ktg. Jednak musisz wiedziec o czyms jeszcze, uswiadomila mnie kuzynka lekarka, jesli cokolwiek z dzieckiem po porodzie zacznie sie dziac lub z Toba Pro Familia nie ma neonatologi jak to jest w szpitalach ,a kazda minuta tu moze miec znaczenie , musza dzwonic po szpitalach gdzie bedzie miejsce i wiozą karetką maluszka,albo Ciebie gdyby sie cos zadziało. Ja rowniez rozwazalam pro familie ,ale rozsądek wziął górę. Jednak moim znajomym nic sie nie przydarzyło. Bądź wiec dobrej mysli jesli jestes zdecydowana.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź. A znajome miały na życzenie czy ze wskazaniami? Jeśli na życzenie to wiesz ile kosztowało?

Gość gość
na zyczenie mialy, nie wiem ile płaciły, nie pytałam.