Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie chcialam Zapytać jak liczae sie dni do zwolnienia lekarskiego? Od 1 marxa mam umowe o prace. Chcialam iść na zwolnienie bo chora jestem powaznie pracuje do dzis ' czy moge już isc na zwolnienie? Czy w te 33 dni pracy wliczaja sie święta i niedziele ? Prosze o odpowiedź. Na zwolnienie planije isc 11 kwietnia. Czy bede miala wyplacane pieniadze ?

jeżeli masz umowę o pracę musisz przepracować ( podlegać ubezpieczeniu) 30 dni , po 30 masz prawo do l4 pierwsze 33 dni będzie płacić pracodawca następne środki będziesz otrzymywać z zasiłku chorobowego z ZUS

Gość gość
Czyli jeśli mam umowe o prace od 1 marca to moge smialo isc na zwolnienie 11 kwietnia???

oczywiście 33 dni jeżeli masz mniej niz 50 lat :) jeżeli więcej jedynie 14 dni wypłaci ci pracodawca. Jeżeli przepracowałaś cały marzec i trochę kwietnia środki zostaną wypłacone

Gość gość
Mam 22 lata . Czyli moge juz isc i uwzglednia mi to?

tak. Jeżeli masz umowę o pracę to musisz podlegać obowiązkowemu ubezpieczeniu jeżeli przepracowałaś cały marzec*****erwsze dni kwietnia to jak najbardziej zostanie wypłacone Ci L4

Gość gość
BardO dziekuje wreszcie normalna odpowiedz dziekuje