Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak nienawidzicie kobiet ktore rodzily lub chca rodzic przez cc

Polecane posty

Gość gość

Bo nigdy nie uwierze , ze robicie to z troski i tak bardzo lezy wam na secu zdrowie i dobro obcej baby i jej dziecka , nie wierze ze tak bardzo obchodzi was to czy jakies obce dziecko bedzie mialo alergie czy nie ( co jest bzdura) nie wierze ze tak bardzo przejmujecie sie tym ze jakas obca kobieta czy nawet sasiadka bedzie miala blizne na brzuchu i ile bedzie do siebie dochodzila

Gość gość
jak ktoś chce sie filetować jak kurczak i ciac macice na zyczenie to prosze. nic mi do tego. :)

Gość gość
Z zazdrości a z czego innego

Gość gość
Ale jesteś dziwna autorko, rodziłam przez cc na życzenie i będę rodzić niedługo drugie, nigdy nie czułam, że ktoś mnie z tego powodu nienawidzi, albo że traktuje gorzej. Wyluzuj :)

Gość gość
mnie tj obojętne :) rodziłam sn

Gość gość
oczywiscie jak to kobiety- wszystko z zazdrosci, ze bedziecie mialy lepszy seks, nierozciagnieta pochwe, nie bedziecie sikac przy kazdym kichnieciu itp sprawy. baby takie sa- ona ma zle, to dlaczego inne maja miec lepiej.

Gość gość
gość dziś Ja Cie podziwiam, że na własne zyczenie chciałaś mieć operacje. Ja bym sie bała, że sie zle zarosne, nie wybudze albo bede cierpieć jeszcze długi czas. Widziałam kobietki po cc, tydzien po jeszcze zgięte w połowie chodzily. Kuzynka 1.5 roku po cc jeszcze czuje zdretwienie w tym miejscu. Ani jeden porod ani drugi nie nalezy do przyjemnych z tego co widze

Jeśli są powikłania to robią to z troski, a jeśli nie to nie. I co? Chcą rodzić cc to niech rodzą. :) Nic nikomu do tego. Jak ktoś chce rodzić sn to też niech rodzi tak jak chce.

Gość gość
Kogo to obchodzi jak ktoś rodzi, każdy chce jak najlepiej, a i tak czasami coś jest nie tak. Nikt nikomu nie zazdrości i nikt nikogo nie nienawidzi, chyba że wsi jesteś, zabitej dechami.

Gość gość
To wejdz na inne tematy i zobaczysz jakie bluzgi padaja do tych co mialy cc lub chca miec cc , to szybko zmienisz zdanie czy tak nikogo to nie obchodzi

Gość gość
Nienawidzimy? Ja na przykład wiem, że naturalnie można urodzić szybko i bez bolu. Jak ktoś ma płacić "pod stołem" za cesarkę to już lepiej załatwić sobie znieczulenie zewnątrzoponowe, które mimo że należy się każdej, to wiemy jak jest w praktyce. Ja mam wrażenie, że te po cc uważają się za lepsze, cc ostatnio jest w modzie, to przeciez takie nowoczesne. Cc na życzenie wybierają kobiety tchórzliwe, które nawet nie chcą spróbować urodzić.

Gość gość
14.15 ha ha no właśnie juz sie pojawiła: -D

Gość gość
No to jestem tchórzem i co z tego? Ja jestem zadowolona, dziecko zdrowe i zadowolone, już duże, więc żadne alergie, choroby i otyłości nam się nie trafiły, mąż zadowolony, wszyscy zadowoleni ;)

Oczywiście, że można rodzić naturalnie bez bólu i szybko - wszystko zależy od kobiety, od budowy, tendencji. Ja np. wiem, że będę miała poród "z krzyża" i długi (ponad 10 godzin) - bardzo bolesny, gdzie masz wrażenie, że krzyż ci pęka (moja mama i babcie tak rodziły). Dlatego chcę casarkę. Nazwij to jak chcesz, nawet tchórzostwem. Wolę stchórzyć niż mieć depresję poporodową albo nienawidzić dziecka, a takie przypadki są. Nie uważam, że kobiety, które rodziły cc są lepsze. Ale nie uważam też, że są gorsze. Taki wybór, po prostu. A moda taka jest, bo jeśli można sobie ułatwić, to czemu nie. Medycyna idzie naprzód, są nowe technologie. Można mieć wybór. A to, że ktoś jest tradycjonalistą to też dobrze. Żadna strona w tym sporze nie jest gorsza.

Gość gość
hahahah cc wybieraja osoby tchorzliwe- hahah k***a mac odwazna sie znalazła. Pokaz jak walczysz w zyciu z zyciem ze tak powiem a nie pieprz zes oswazna bo dziecko z ledzwi wypchnełas. No cholera nagrode i order odwagi powinnas dostac...k***a nei przestaje sie turlac ze smiechu. Chcesz to rodz sobie nawet 8ke dzieci pochwa tylko nie zrzadz na innym temaie np- dlaczego maz mnie zdradza, albo nie chce sie ze ma kochac, bo odpowiedz bedziesz miec prosta...

Gość gość
Chcesz to rodz sobie nawet 8ke dzieci pochwa tylko nie zrzadz na innym temaie np- dlaczego maz mnie zdradza, albo nie chce sie ze ma kochac, bo odpowiedz bedziesz miec prosta... x Akurat tutaj to ty ja suke wyszłas. Ja sie zdecydowaam na sn za namowa meza, bo nazwyczajniej w swiecie mial problem zeby wejsc i mnie nie rozerwac. Po porodzie blizniaczym, nadal jest z tym problem, ale juz przynajmniej nie jestem narazona na pekniecie. Wiec takie teksty, ze facet po porodzie naturalnym zdradza to zostaw dla siebie. Nas twoje doswiadczenia z eksem nie interesuja. Nie mierz innych mezczyzn miarą swojego faceta.

Gość gość
Zamknąć temat, wstyd co wy p*********e, możecie rodzić jak chcecie lub jak sobie załatwicie, to nie powód aby się obrzucać błotem, sucze większe te od CC, to widać.

Gość gość
Ja po pierwszym porodzie sn tez stchorzylam, i dziewczyna ktora uwazalam za bliska kolezanke tylek mi strasznie za plecami obrabiala

Gość gość
Ja nie nienawidzę kobiet rodzących cc (sama miałam cesarkę, bo jestem mamą dziecka urodzonego 5 tygodni przed terminem), ale nic mnie tak nie wnerwia jak czytam jak to każda jedna uważa, że prowadząc ciążę u lekarza pracującego w szpitalu coś sobie tym faktem "wychodzi" już przy porodzie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać jak jedna przez drugą dają sobie dobre rady, który to lekarz sobie cc na lewo dorobi, kto da zaświadczenie do cesarki na "wadę wzroku" a kto na "złamany paznokieć, powołują się na to, że położna ze szpitala jest koleżanką kuzynki szwagra i inne takie. To jest żałosne i to wyśmiewam.

Gość gość
Wybacz ale z tego co zrozumialam , narazalas siebie i bliznieta zeby mezowi latwiej bzykac bylo??

Gość gość
Ja kompletnie nie rozumiem, co obcej osobie do tego kto jaki porod preferuje.

Gość gość
Nic mi do preferencji porodowych, ale do dawania łapówek w państwowym szpitalu już tak, bo to się odbija na innych. Ty dziś dasz w łapę na porodówce to inny będzie musiał dać w łapę na geriatrii, bo taki mamy klimat, do tego z wygodnictwa przyzwyczajacie lekarzy, w tym kraju nie będzie dobrze skoro każdy jest nauczony egoizmu, liczę się ja, a reszta i ich warunki pobytu w szpitalu, sposób traktowania przez personel mnie nie obchodzą, to jest domena myślenia kobiet, które sobie załatwiają cc, bo "na życzenie" to tylko prywatnie, a jakoś mało która w prywatnej klinice rodzi.

Gość gość
No chyba nie bardzo zrozumialas. Niby czym narazałam siebie i dzieci? Naturalnym porodem? W jaki sposob? Ja chciałam rodzic cesarką wylacznie ze względu na to, że nie byłam w stanie "przyjąć" nawet członka męża w siebie, a co dopiero rodzic prawie 3kg dziecko. (Nie było to zaleceniem lekarza.) To było dla mnie nie do pomyslenia. Moj maz przy kazdym stosunku bał sie, ze mnie rozerwie. To on prowadził moją ciąże i wiedział, że nie mam przeszkod do rodzenia naturalnie. W koncu zaproponował mi "balonik" i tak wyszło, ze w efekcie przy porodzie nie mialam zadnych pekniec, a maluchy ewkuowaly sie dosc sprytnie :)

Gość gość
gość dziś Filetowanie to oddzielanie kosci , osci od miesa . Przy cc kobiecie nie oddziela sie kosci od miesa

Gość gość
Trzy razy rodzilam w szpitalu publicznym bez dawania lapowek i jakos nie kojarze zlego traktowania, moze dlatego, ze bym sobie na to nie pozwolila, a to sie jednak wyczuwa.

Gość gość
Może i wyszłam na suke ale uwierz ze tyle bzdurnych głupich tekstów usłyszałam od znajomych i pseudoznajomych że ręce opadają.ja nie wpadłabym na raczenie innych tekstami w stylu-ooo to cesarka?a dlaczego?chciałaś bliznę?a to niedobre dla dziecka,a to nie rodziłas to nie wiesz...no cholera jasna!...a dla faceta seks jest ważny i ja zrobiłam cesarka tylko ze względu na to ze chciałabym taka sama na dole jak wcześniej. Możesz mi wierzyć faceci na to patrzą /pracuje z samymi facetami/-i tekst typu-"Aaaa urodziła dwójkę dzieci to już nie taka fajna cipka"....albo-"młoda nierodzaca to jest to".....

gość dziś Bo takie są niestety realia. To są mężczyźni i tego już się nie zmieni... Prawda jest taka w dzisiejszych czasach mąż będzie miał w d***e, że kobieta dała mu dziecko. Będzie patrzył na własne szczęście i zapomni o poświęceniu i cierpieniach kobiety, gdy rodziła.

Gość gość
14:15 tchorzliwe?? Racze te które nie chcą mieć wiadra między nogami wypadającej macicy i nie trzymanai moczy. To z odwaga niema nic wspólnego.

Gość gość
Otóż to dlatego pomyślałam o sobie! Faceci są jacy są i szybko zapominają o tym ze jest się żona matka kobieta...skoro ciasna cipka jest w zasięgu ręki to dlaczego nie korzystać.pisze tu tylko o obserwacjach facetów w pracy.jak chcecie to wierzcie-nie to nie.ja swoje wiem i widzę