Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój błąd czy jej niedojrzałość?

Polecane posty

Gość gość
mhm wiec jesli ona powiedziała ze koniec jak to zrobisz czyli to było z roznych powodow bardzo wazne dla niej , lepiej by było ja stopniowo przekonywac niz isc za propozycja matki ,jak jest romantyczna to znaczyło ze ona mniej wazna niz to i tamto i kasa i mieszkanie ,wracaj do niej

Nie myl romantyzmu z infantylnością:) Dziunia się sfoszyła bo ma siano w głowie i takie jej prawo. Ale nie dorabiaj do tego filozofii:)

Gość gość
Prawda jest taka, że gdyby jej na tobie zależało, to by szukała rozwiązania, a nie dążyła do zakończenia związku. Panna ma wybujałe ego i pstro w głowie, ale najważniejsze jest to, że jeszcze nie dorosła do dojrzałego związku, gdzie czasem trzeba iść na kompromis.

Gość gość
Dziewczyna zaczęła studia i jest na utrzymaniu rodziców - co poradzilibyscie takiej dziewczynie gdyby was zapytała czy rzucić wszystko i jechać za facetem do mieszkania jego mamusi? Napialibyscie: - najpierw skończ studia - najpierw ślub - najpierw się usamodzielnij - najpierw znajdź pracę - nie mieszkaj u niego tylko wynajmijcie Prawda?

Gość gość
Z tego co ziomek pisał to on rzucił wszystko wcześniej dla niej więc wiesz. A jeśli dobrze rozumiem matka by tam nie mieszkała więc argument nietrafiony wg mnie.

Gość gość
Po co za wszelką cenę zmuszacie tak młodziutka dziewczynę do konkubinatu i życia na łasce konkubenta i jego matki?

Gość gość
Też nie zmieniłabym miasta i uczelni. Zależy Ci, to poczekasz na nią. Sam podjąłeś decyzję o przeprowadzce. Jak widać poza Tobą myśli też o studiach i swojej młodości. Mnie zabawa w męża i żonę nie uszczęśliwiałaby w wieku 21lat. Źle Ci było przy niej? Trudno. Też dokonałeś wyboru. Przynajmniej masz więcej kasy. Ona widocznie woli większe miasto i możliwości jakie ono jej w tym momencie daje. Ani Ty ani ona nie chcecie się poświęcać. I dobrze. Ale ani ona nie jest lepsza, ani gorsza od Ciebie.

Gość gość
Na końcu w końcu piszą rozsądni ludzie. Tak, na tym etapie macie inne potrzeby. Ale dlaczego Twoje potrzeby mają mieć większą wartość? Nie mają. Wybitnie dojrzalszy nie jesteś. Może myślisz finansach. Ale czy w jej sytuacji finansowej coś się zmieni? Powinna kończyć studia tam, gdzie zaczęła. Tam, gdzie ma znajomych. Tam, gdzie finansują jej to rodzice.

Gość gość
no wiecie, ja gdybym się spotykała z facetem od takiego czasu i doszłoby do tego , ze dla mnie przeniósł sie do innego miasta, to w chwili trudności finansowych bym szukała rozwiązania- wspólne mieszkanie z podziałem kosztów (przecież tak świetnie sobie radzi finansowo), albo przynajmniej zrozumiałabym ze nie stac nas na wychodzenie do miasta i bym sie przerzuciła na spacery po parku- sa za darmo

Gość gość
ale fakt faktem, ze ty to już stary dziad, który powinien już racjonalnie mysleć o życiu , rodzinie, mieszkaniu , pracy, bo to już czas mieć coś na serio. a ona to młoda d...., teraz to będzie sie bawić, poznawać ludzi i zastanawiać sie co by w ogóle chciała robić w zyciu, anie bawić sie w dom

Gość gość
Rozumiem, że dziewczyna aktualnie nie pracuje tylko studiuje, a rodzice dają jej pieniądze na studia (pisałeś, że opłaca), na wynajem i na jedzenie. Być może rodzice nie będą jej spowodować życia jeżeli wyjedzie z Tobą i przeniesie się na studia do innego miasta. Jeżeli ma dużo nauki to może mieć problem, żeby iść do pracy i zarabiać, więc bez pieniędzy od rodziców zdana byłaby tylko na Ciebie - to nie jest dobry pomysł ani dla miej, ani dla Ciebie. Nie doczytałam, czy najpierw rozmawialiscie o przeprowadzce, czy też Ty już postanowiłeś i tylko się spytałaś czy też się przeniesie? Co do jej zachowania (brak rozmowy) to dziwne, ale generalnie nie dziwie sie ze nie chce sie przenieść w sytuacji niepewnej sytuacji finansowej (brak pracy, być może bral sponsorowania przez rodziców).

Gość gość
Mialo byc "Być może rodzice nie będą jej sponsorować życia jeżeli wyjedzie z Tobą i przeniesie się na studia do innego miasta."

Gość gość
Musi dorosnąć. Nie czekałbym na nią.