Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wylewacie imleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość gość

Karmię dziecko piersią ale też zdarza się, że podaje mm. Na opakowaniu pisze, że najlepiej spożyć do 2 godz od przygotowania mleka. Czy to jest zasada której trzeba ściśle się trzymać czy niekoniecznie? Bo pytałam położnej to stwierdziła że do 4 godz jest ok

Gość gość
Ja jak karmiła mm syna to wylewalam od razu. Zawszs świeże robiłam.

Gość gość
Tak też mysle, że 4 godz są ok. Np. wyjeżdżam z domu przed wyjazdem karmię dziecko a ze sobą biorę gotowe mleko , które dziecko zje za dobre 3 godziny.

Gość gość
ale po co bierzesz gotowe mleko? ja biorę wodę w butelce, osobno mleko odmierzone a potem tylko wsypuję mleko, mieszam i dziecko ma świeże. ja wylewam jak nie wypije dziecko od razu. zawsze robię świeże.

Gość gość
O tak właśnie robię :)

Gość gość
Ja też jednak zawsze wolałam zrobić dziecku świeże. Żaden problem.

Gość gość
Ja wylewam. Jak ma miec potem rozwolnienie albo wymioty to ja dziekuje...zawsze jak wyjezdzamy czy cos to mam szklanke, termos z ciepla woda oraz butelke z woda zimna i zawsze zalewam świeze mleko.

Gość gość
Przy noworodku przestrzegałam bardzo ściśle. Jak dziecko miało już tak około roku, to nie zawsze.

Gość gość
A jak zrobisz sobie rano herbate i nie zdążysz wypić to pijesz ja po pracy czy robisz sibie świeża. Co za peoblem wylac mleko, przepukac butlę i zrobić nowe. Mam pytanie techniczne jak odgrzewacie takie stare mleko ? W podgrzewaczu? Bleee . Po co dawać dziecku stsre mleko i martwić sie o ewrntualne wymioty lub biegunkę.

Gość gość
Ja wylewam.od razu. Nie dalabym malej mleka nawet po tych 2 godzinach. Temat to chyba jakis zart.

Gość gość
Jak zostanie mało to wylewam odrazu a jak nie zje połowy to próbuje dać wciągu godziny i czasami wtedy dojada resztę

Gość gość
Te co daje w ciągu godziny chowam między poduszki albo pod kołdrę żeby było dalej ciepłe

Gość gość
Podawałam zawsze mm i tyle ile córka wypiła to wypiła reszte od razu wylewałam nigdy nie zostawialam. Bo tego nie ma sensu odgrzewać ponownie nawet nie powinno się, a zimnego nie wyobrazlam sobie podawać dziecku. Ale wiem ze niektórzy podają zimne mleko również, rzecz gustu.

Gość gość
tez wylewam, jak takie mleko postoi troche to zmienia zapach, a na wyjazd czy karmienie poza domem jak mała miała mniej niż pół roku kupowałam w aptece takie gotowe mleko Bebilon 1 w małych buteleczkach 90 ml, nie trzeba było tego podgrzewać ani rozrabiać, poprostu gotowe mleko takie jakie mają w szpitalach na oddziałach noworodkowych

Gość gość
Mleko, kiedy już wprowadziłam mm, robiłam świeże, nawet kiedy wychodziłam brałam ze sobą butelkę z ciepłą wodą w termoopakowaniu i odmierzoną porcję mleka (niektóre też sprzedają w saszetkach). Nie rozumiem sensu przygotowywania mleka i czekania aż dziecko zgłodnieje. Gdybym musiała zrobić na zapas, stosowałabym się do instrukcji producenta. Takie którego dziecko już próbowało wylewałam od razu, tak samo jak wylewam z kubka niedopite mleko przedszkolaka, nie trzymam niedojedzonych resztek "na później", ale zakładam (mam nadzieję) że nie o to chodzi w tym temacie.

Gość gość
Ja nie wylewałam, 4 godziny są ok. Córka nigdy nie miała problemów z brzuszkiem ani z tego ani z innego powodu.