Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w mojej parafii proboszcz powiedział że osoby które nie beda chodzić na mszę

Polecane posty

Gość gość

beda karane, co najmniej raz w miesiacu trzeba byc na mszy, inaczej beda kary - odmowa udzielenia komunii, spowiedzi, wydania zaświadczenia do slubu, bycia świadkiem etc, nie bedzie odwiedziałt takich rodzin podczas kolędy noworocznej, daje do zrozumienia że pogrzebu tez nie udzieli... czy to jest normalne i zgodne z praawem koscielnym ?

Gość gość
Nie, nie jest zgodne i co tego

Gość gość
tak, poniewaz skoro chcesz uczestniczyc w zyciu Kosciola, musisz chodzic na msze. Dzien swiety swiecic. Skoro nie zyjesx w zodzie z przykazaniami i nie uczeszczasz na msze po co ci slub koscielny itp?

Gość gość
hahah żal mi was

Gość ja_Dyzio
oczywiście Dobrodziej ma kuupę racji w tym ustępie , w Kościele w czasie mszy zawsze Dobrodziej postraszył wiernych, a w XIX wieku nakrzyczał na kobiety, że kobieta w majtkach to kurtyzana i prostytutka, wynocha z kościoła kobieto w majtkach pod sukienką, jak śmiesz obrażać Pana Boga, wyjdź kobieto z tego boskiego pałacu i przyjdź bez majtek pod sukienką ! albo ostrzeżenia w czasie mszy porannej, jak nie będziecie posłuszni Panu Bogu to w czasie burzy piorun strzeli w stodołę pełną siana i zboża , stodoły się paliły i to był ZNAK od Pana Boga a teraz Dobrodziej krzyczy z mównicy, czy powinien palcem pokazać wzorowych Muslimów i ludzi nawet innej wiary , którzy kochają Boga ? zobaczcie niedowiarki ilu ich pracuje w przetwórni rybnej , są setki i po 'oprawieniu' każdej ryby w przetwórni mają chwilę przerwy aby się pomodlić do Pana , bierzcie przykład !