Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Liceum poza miastem

Polecane posty

Gość gość

Hejka, mam pewien problem... Mam.nadzieje ze mi pomozecie. Chodzi o to ze od 1 gimnazjum zawsze chciałam iść do liceum w miesci 2h od domu ponieważ nienawidziłam.mojego miasta... I w sumie nadal nienawidzę ale tak jak przez 2 lata miałam dosyć, plakalam i wszystkim w rodzinie mowialm ze nie Ide tu do liceum. Teraz na 3rok zmieniłam zdanie. Zaprzyjaźniłam się z praoma osobami i juz nie czuje się jak palec, no może nie tak bardzo a dodatkowo wizja mieszkania w internacie mnie przeraża. Problem polega na tym ze moja rodzina nie wierzyła ze Ja dam.radę, ze sobie poradze i wgl( bo uważają mnie za córeczkę rodziców i taka w sumie nijaka) smiali się ze mnie ze na pewno tu zostanę a ja bardzo chciałam utrzec im nosa i chyba przez to tak strasznie się zaangażowałam. Nie wiem co mam zrobić za kilka miesięcy muszę podjąć decyzje a juz tak bardzo nie chce nigdzie iść. Co robić?

Gość asiutka   1999
No to nie idź do tego liceum za miastem, tylko tam gdzie będziesz chciała

Gość gość
Ja mieszkam w internacie, około 1h od mojego domu. Cóż, życie w internacie ma swoje plusy i minusy. Przede wszystkim nie powinnaś patrzyć na znajomych, a na poziom szkoły i opinie o niej. Musisz się zastanowić, czy warto zostać w swoim mieście, czy lepiej wyjechać. Nie patrz na rodzinę. Jeżeli jesteś silnie związana z rodzicami to będzie Ci ciężko. Życie w internacie to też nie sielanka i różne osoby się w pokoju trafiają. Miałam podobną sytuację, bo też nie lubiłam osób z mojego miasta i nie chciałam z nimi iść do szkoły, ale teraz z perspektywy czasu, zastanowiłabym się nad czymś bliżej domu, żebym mogła dojeżdżać. Chociaż dla mnie dobrze jest, tak jak jest.