Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samobojstwo i potem piekło?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie? istnieje piekło?

Gość gość
Nie, jest czyściec, a potem niebo dla wszystkich

Gość gość
Jeśli Bóg jest rzeczywiscie dobry to wątpie zeby karał za samobojstwo bo raczej oni jest wynikiem cierpienia i nikt nie zabija sie dla przyjemnosci, albo zeby zrobic komus na zlosc

Gość gość
Także uwazam, ze samobojcom powinno sie raczej wspolczuc niż ich potępiać. Potepiac trzeba tych, ktorzy krzywdza innych z premedytacja

Gość gość
Tak istnieje. Samobójstwo to prosta droga do piekła. Życie ludzkie jest święte odbierając je komuś, lub sobie samemu popełniamy grzech śmiertelny.

Gość gość
Papież Franciszek niedawno powiedział, że piekła nie ma

Gość gość
gość dziś Tak istnieje. Samobójstwo to prosta droga do piekła. Życie ludzkie jest święte odbierając je komuś, lub sobie samemu popełniamy grzech śmiertelny. x Twoja buta i niewiedza o realiach życiowych jest przerażająca.

Gość gość
Bo wie lepiej niż papież a polecam serial "Młody papież" trochę o realiach kk

Gość gość
nie zawsze samobójstwo kończy się piekłem , często dziecko unika piekła ale ci , którzy do tego samobójstwa aktywnie doprowadzili będą mocno cierpieć w czyśćcu .

Gość gość
jestem realistą i wiem że człowiek nawet nie ma świadomości że jest masz zerową pustkę tak jakbyś się wcale nie urodził dlatego jak osoba była jedną stopą już tam , to te osoby się tak boją tam wracać bo nic nie macie tu czujesz chodzisz poznajesz tyle ile jest ci dane chodzić po ziemi to korzystaj bo już nigdy tego nie doświadczysz smutne ale tak jest , śmierć jest bezwzględna zabijesz się i koniec zmartwień fakt bo cie nie ma jak na moje jak osoba która chce popełnić samobójstwo i już go męczy ten świat czemu nie to jego sprawa , i nie piszcie mi głupot o bogu bo mnie k***** wk****iacie tak mocna jest indoktrynacja z strony rodziny i kościoła że nie dziwi mnie że macie tak głupiutki rozumek i samodzielnie nie myślicie

Gość gość
Czysciec, piekło :-D robaki Was zeżrą pod ziemią i tyle z Was zostanie po smierci

Gość gość
boje sie ze jak umrzemy to bedzie jeszcze gorzej :(

Gość gość
gość dziś czego się boisz to jest naturalna kolej rzeczy że wrócisz do tego że nic nie masz i jesteś zerem nie ma ciebie całkowicie i nawet nie będziesz czuła że jesteś czego się tu bać nie kumam

Gość gość
Jesli tak ma byc to sie nie boje. Chce zeby było NIC niz jakies reinkarnacje czy czyscce.

Gość gość
gość dziś nie ma co się bać korzystaj z życia bo później już cię nie ma i to dosłownie ludzie w całym tym swoim życiu nigdy nie myślą o śmierci zawsze mówią o jakoś to będzie i jak są w sytuacji pod bramkowej że jedną nogą w grobie to niby wierny i w boga wierzy dobre haha

Gość gość
tak jak ty istniejesz zaczij sie przyzwyczajac zapal zapalniczkę lub świeczkę i włóż rękę

Gość gośćakimuszki
Najpierw należy zadać sobie pytanie kim jestem, później drugie pytanie czy ze światem jest coś nie w porządku?. Gdy się odnajdzie odpowiedz, można zabrać się za pytanie czym jest Bóg i w jaki sposób Bóg działa człowieku. Boskie działanie jest wolne od dualizmow które stwarza samsara i sama deva.. Piekło to Pierwotne zaciemnienie umysłu które nie rozpoznaje Boskiego ducha we współdziałaniu. Czy zatem można mówić o piekle osobowego złudzenia. Hm nie wiem a wy wiecie? No dobrze postaram dać prosta odpowiedź tak piekło osobowego ego jest formą w jakiej Bóstwo nigdy nie będzie sobą, bycie sobą stwarza iluzje bycia nami.. Pokręcone to ale mówię jak jest.

Gość gośćakimuszki
Tylko laska amidy Butsu rozświetla mroki samsary . takie prawdę dwmony.

Gość gośćakimuszki
Demony Niewiedzy .ehhh

Gość gośćakimuszki
Nembutsu ponad wszystko.

Gość gość
Nembutsu .,B-) Bóstwo.

Gość gośćakimuszki
No into jest dowód na to czym jest Prawdziwa rzeczywistość... Jaka nas otacza jedynie ten sam raj niebo Wyższe w działaniu. Nadbrahman. Nembutsu.

Gość gośćakimkele
maja o.o

Najpierw należy zadać sobie pytanie kim jestem, później drugie pytanie czy ze światem jest coś nie w porządku?. Gdy się odnajdzie odpowiedz, można zabrać się za pytanie czym jest Bóg i w jaki sposób Bóg działa człowieku. Boskie działanie jest wolne od dualizmow które stwarza samsara i sama deva.. Piekło to Pierwotne zaciemnienie umysłu które nie rozpoznaje Boskiego ducha we współdziałaniu. Czy zatem można mówić o piekle osobowego złudzenia. Hm nie wiem a wy wiecie? No dobrze postaram dać prosta odpowiedź tak piekło osobowego ego jest formą w jakiej Bóstwo nigdy nie będzie sobą, bycie sobą stwarza iluzje bycia nami.. Pokręcone to ale mówię jak jest.

Tak jak Nembutsu. To przecież to samo co działanie Nembutsu 🤫👹👹👹

Tylko laska amidy Butsu rozświetla mroki samsary . takie prawdę dwmony.

No a jak👻😻