Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog odradza mi starania o drugie dziecko. Dlaczego ?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka w tym miesiącu kończy rok, chcielibyśmy z mężem już drugie dziecko bo chcemy małej różnicy wieku. Robiłam morfologie, sprawdzałam hormony i wszystko jest idealnie. Poszłam więc dziś do ginekologa upewnić się, że mogę zacząć starania. Ten jednak powiedział, że pomimo, że wszystko jest ok to on na moim miejscu nie śpieszyłby się ze staraniami bo organizm powinien się dobrze zregenerować po pierwszej ciąży. Zdziwila mnie jego reakcja bo skoro wszystko jest ok, ja jestem młoda, rodziłam sn to dlaczego powinnam czekać ...? Jak myślicie, ma racje ?

Gość gość
Jakiś idiota! :o

Gość gość
Trzeba było zapytać lekarza.

Gość gość
Jeśli jesteś zdrowa i rodzilas sn to ja nie rozumiem czemu nie możesz zachodzić.

Gość gość
Hmm .. to może jednak nie jest wszystko ok? Może masz te slynne "wiadro" między nogami i uznał żebyś jeszcze poczekala.

Gość gość
Moja mama urodziła mojego brata, a już za 1,5roku mnie :) i gdy ja miałam trzy/cztery miesiące zaszła w ciążę i urodziła się moja siostra. Potem mama założyła spirale :P hahh Wszyscy zdrowi, wszyscy mądrzy, mamy już swoje rodziny. Mama laska do dziś :) figura lepsza od mojej :)

Gość gość
17.05 hahah nie, nie mam wiadra :D A on sam pytany czemu mam czekać nie był w stanie odpowiedzieć. Po prostu - tak bo tak

Gość gość
A czemu nie zapytałas lekarza wprost dlaczego masz czekać?

Gość gość
To idź do innego lekarza albo zacznij starania i juz. Wszystkiego dobrego. :-)

Gość gość
Ja mam taką różnice wieku. Zaszłam jak pierwsze miało niecały rok. Żyje i mam się dobrze. Ważę mniej niż przed ciążami,bo cały czas mam co robić z dwulatkiem i niemowlakiem.

Gość gość
Podobno potrzeba 2letniej przerwy miedzy porodem a zajsciem w ciaze, zeby organizm sie w pelni zregenerowal.

Gość gość
17.06 no właśnie - między moją siostrą a mną rok i 4 msc różnicy, moja koleżanka mając dziecko w wieku mojego już jest w 4 miesiącu i jakoś żaden lekarz jej nie odradzał. Poza tym wydaje mi się, że 2 lata różnicy wikeu między dziećmi to bardzo popularny model i ciąże przebiegają bez problemów :D

Gość gość
17.08 pytałam, on mówił, że organizm musi się zregenerować i odpocząć po ciąży i karmieniu którego jeszcze na dobrą sprawę nie zakończyłam. Ale jak pytałam w jakim konkretnie aspekcie musi odpocząć skoro wszystko jest idealnie, to nie umiał odpowiedzieć. Macie rację chyba zmienię ginekologa.

Gość gość
17:14, tu bardziej chodzi o wapn w kosciach, a tego nie zbadalas. Zreszta , jak sie czujesz zdrowa i na silach to rob swoje.

Gość gość
Jeśli chodzi o morfologia to pamiętam, żeoj Tes tydzień przed śmiercią miał idealne wyniki. Zmarł na raka, czerniak. Myślę, a nawet uważam, że jeśli idziesz do lekarza po radę i on ci ja daje to się stosujesz, albo zasiegasz opinii u innego. My tutaj nie znamy twojego organizmu. Zajść w ciążę można szybko po poprzedniej, ale ile biologicznie ciąża kosztuje organizm kobiety wiesz? Może poczytaj.

Gość gość
Autorko a ile masz lat ?

Gość gość
Mój poród odbierala położna która miała dzieci rok po roku, zaszła w 2 ciążę jak pierwsze miało 4 m-ce i mówiła ze tak chciała. Położne też mają jakieś pojęcie o ciąży...

Gość gość
17.47 wiem ile kosztuje, choć szczerze powiedziawszy pierwszą przeszłam praktycznie bez żadnych dolegliwości, moje ciało na tym nie ucierpiało, zdrowie też nie ( przynajmniej badania tak wykazują ) ale czy będzie kosztowało mnie mniej gdy zajdę w ciążę za rok ? Rozumiem gdyby kazał mi czekać gdybym miała morfologie do d, rozwalone hormony itd ale wszystko jest ok...

Gość gość
ile masz lat ?

Gość gość
17:47, z ta morfologia to fakt, choruje na jedno takie przewlekle g..., leki do konca zycia, sporo ograniczen, a morfologie mam idealna.

Gość gość
17.53 Mam 25 lat.

Gość gość
Skoro morfologia to g* to co polecacie zbadać, żeby mieć dobry obraz swojego stanu zdrowia ?

Gość gość
Ja bym go nie słuchała, jak masz dobre wyniki to możesz się starać

Gość gość
Zachodź teraz bo potem może zacząć się odwlekanie i obudzisz się będąc po 30 i wtedy już może nie być tak łatwo zajść

Gość gość
Jezeli wyniki są dobre to nie patrz się na lekarza tylko sama decyduj. Do mnie lekarz powiedział że za szybko jak zaszłam w ciążę 4 lata po poprzednim.

Gość gość
A może jesteś np otyła tylko tego nam tu oczywiście nie napiszesz

Gość gość
Lekarz miał racje. Każda ciąża jest ogromnym wysilkiem dla organizmu. Dziecko czerpie z matki wszystko co potrzebuje, wiec wypada odczekac i sie zregenrowac.

Gość gość
Lekarz moal raccje..zajmij sie jednym odchowaj..odzyj i biez sie za 2 ..czy do roboty sie nie chce wracac?

Gość gość
Bo jestewakiem co ma powstrzymac 500 plus

Gość gość
Szczerze mówiąc to jesteś obrzydliwą jednostką, autorko tematu, o mentalności zwierzęcia rozpłodowego, które innego życia nie zna i jest przepakowane hormonami. Tylko ono innego wyjścia nie ma. Może zajmij się tym swoim jednym porządnie?