Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog odradza mi starania o drugie dziecko. Dlaczego ?

Polecane posty

Gość gość
Mój poród odbierala położna która miała dzieci rok po roku, zaszła w 2 ciążę jak pierwsze miało 4 m-ce i mówiła ze tak chciała. Położne też mają jakieś pojęcie o ciąży... x za to jak widać nie mają zielonego pojęcia o karmieniu piersią i rezerwie kwasu foliowego w organiźmie :)

Gość gość
Często dzieci rok po roku to dzieci nieplanowane, więc trudno się kimś sugerować. Ja osobiście dla własnego komfortu wolałabym większą różnicę wieku. Jeżeli jednak chcesz zajść w ciążę już teraz i wyniki masz dobre to się starajcie, suplementuj się już teraz. Szkoda tylko Twojego malucha, bo nie wiadomo jak długo bedziesz mogła ją nosić na rękach, karmić, nie dasz jej całej uwagi gdy bedzie drugi dzidziuś, ale to Twoja decyzja.

Gość gość
Szczerze mówiąc to jesteś obrzydliwą jednostką, autorko tematu, o mentalności zwierzęcia rozpłodowego, które innego życia nie zna i jest przepakowane hormonami. Tylko ono innego wyjścia nie ma. Może zajmij się tym swoim jednym porządnie? X Eh, jak zwykle mile kafetrianki. Świetnie, że znasz mnie i moją mentalność. A mojemu dziecku nic nie brakuje i nie zabraknie gdy pojawi się kolejne o to się nie martw

Gość gość
Często dzieci rok po roku to dzieci nieplanowan X Większość moich koleżanek ma dzieci z 2 letnia różnicą wieku i są to dzieci planowane A może jesteś np otyła tylko tego nam tu oczywiście nie napiszesz X Nie jestem otyła, raczej w drugą stronę Lekarz moal raccje..zajmij sie jednym odchowaj..odzyj i biez sie za 2 ..czy do roboty sie nie chce wracac? X Myślę, że lekarzowi nie chodziło o to jak sobie dam radę z dwójką dzieci a o moje zdrowie. Chce mieć dzieci z mała różnica wieku i tobie nic do tego. O moją pracę się nie martw bo pracuje cały czas. X Bo jestewakiem co ma powstrzymac 500 plus Hahaha nie wiem kim jest ale nie zamierzam brać 500 +

Gość gość
Bo lekarze bardzo często są debila.i i tylko powtarzają gotowe sloganu, a jak przyjdzie do uzasadnienia to jest z tym gorzej.

Gość gość
gość wczoraj 17.08 pytałam, on mówił, że organizm musi się zregenerować i odpocząć po ciąży i karmieniu którego jeszcze na dobrą sprawę nie zakończyłam. Ale jak pytałam w jakim konkretnie aspekcie musi odpocząć skoro wszystko jest idealnie, to nie umiał odpowiedzieć. Macie rację chyba zmienię ginekologa. x To jest tak. Po cc nie powinno się zachodzić w ciążę przed upływem dwóch lat. Jesli chodzi ogólnie o ciąże i regenerację, to chodzi pewnie o uzupełnienie magnezu, wapnia etc. Powiem ci z perspektywy matki mającej dzieci w odstępie 2 lat. Super różnica. Z perspektywy czasu jakbym miała wybierać 2 lata, czy 5 lat różnicy, to jednak wybrałabym 2.

Gość gość
gość dziś Dla swojego większego komfortu? Nie masz większego komfortu. Uwierz, że nie masz. To mało ważne, że jedno będzie w przedszkolu. Pomyśl, ledwo odchwasz i masz następne małe. Masz 2-3 lata dłużej do pilnowania małego dziecka niż przy różnicy 2 lat. Dzieci z dwuletnią różnicą, lepiej się ze sobą komunikują i tak naprawdę masz więcej czasu dla siebie, niż jak masz różnicę 4-5 lat. Podczas, gdy ty masz 6 i 2latka, ja mam 6 i 4 latka.

Gość gość
Tak bo jesteś tępa i ograniczona. Dlaczego idziesz na badanie sama bo wstydzisz się partnera ciemnota. Normalna partnerka chodzi ze swoim facetem na badanie cipki wtedy ginekolog się liczy z wami a gdy jesteś sama to traktuje cię jak podgatunek! To samo miałam męża przy porodach bo cc są ryzykiem powikłań zdrowotnych. Gdy masz swego faceta podczas badań czy zabiegu a Masz prawo go mieć nie wolno wyprosić tylko zboczeni ginekolodzy wypraszają!!!

Gość gość
Małe dziecko potrzebuje uwagi. Ciekawe ile jesteś w stanie czasu poświęcić 2 latkowi jak masz noworodka? Żebyś się dwoila i troila nie zrobisz tego. I co z tego że 2 i 4 latek się sobą zajmą? Autorko rób jak chcesz. Chcesz zajść szybko w 2 ciążę to to zrób. Twoja sprawa jak będziesz uj****a po pachy.

Gość gość
Moja znajoma po jednej ciazy straciła 5 zębów (przednie) może właśnie chodzi o regenerację?

Gość gość
Najlepiej jest po 18 miesiąca różnicy my tak mamy są różnicą w szkole dwóch lat wspaniale się dogadują więc nie słuchaj debila ginekologa lecz go zmień i zobaczysz co powie inny! Również chodzę z mężem na każde badanie krocza nie jest to sensacją jaką wzbudza obecności przy badaniu na prowincji. Bo chodzimy do przychodni gdzie wszystkie pary są razem niekoniecznie w ciąży podczas badań nie ma parawanów bo przecież partner wszystko widział a po to wchodzi partner by był a nie go ja wypraszała bo chcę intymność z ginekologiem! Tak że rodziłam z mężem jest dużo lepiej nie ma gapiów na porodówce tylko osoby niezbędne przy porodzie bo mam osobę bliską to się liczą. A widzę że wy piszecie bzdury bo ginekolog nie jest bogiem nieomylny! Dlatego należy iść do innego i to z mężem bo inaczej mówi ginekolog waguje się męża.

Gość gość
Tal zgadzam się że ginekolodzy to często debile a czasami zboczeńcy. Dlatego powinnaś być z mężem przy badaniu cipki i porodzie jak również z mężem ustalać kiedy mieć dzieci a nie z miernotą jakim jest ginekolog! Również to mąż ma prawo do ciebie a ty masz prawo do męża a nie z zacofanym ginem. Ja miałam w niecałych dwóch latach tak jak tu jedna dziewcsyna pisze. Pierwsze do trzeciej klasy a drugie do pierwszej klasy. Sąsiadka ma taką samą różnicę tylko starsze i gdy idą się zabawić to jedna drugą pilnuje że żadna kanalja nie wrzuci tabletki gwałtu itp... . Mam dwie córeczki i świetnie się dogadują ale ja mam pracę że siedzę w domu i dzieci nie wychowuje ulica lecz ja. Również mąż dużo pomaga w domu i był przy porodach jak uczestniczy w każdym badaniu palpacyjnym.

Gość 18:12, nie masz racji mówiąc że dzieci rok po roku są nieplanowane. Gdy synek miał 3 miesiące mąż namawiał mnie na drugie dziecko, tak aby różnica między nimi wynosiła rok. Jednak ja nie byłam na to gotowa, bo chciałam odpocząć po ciąży.Zgodziłam się dopiero gdy starszy synek skończył rok. Tak więc niektórzy ludzie chcą mieć dzieci rok po roku.

Gość gość
mądry lekarz ale jak ty p******a jesteś chcąc jedno po drugim, także ródź i zapieprzaj i tylko nie narzekaj

Gość gość
gość wczoraj Małe dziecko potrzebuje uwagi. Ciekawe ile jesteś w stanie czasu poświęcić 2 latkowi jak masz noworodka? Żebyś się dwoila i troila nie zrobisz tego. I co z tego że 2 i 4 latek się sobą zajmą? Autorko rób jak chcesz. Chcesz zajść szybko w 2 ciążę to to zrób. Twoja sprawa jak będziesz uj****a po pachy. x Ha ha ha, no jak się uczy nocnika dopiero dwulatka, jak się uczy jeść samodzielnie dopiero dwulatka, to nic dziwnego, że uważasz, że się nie da. Wiesz co? Jakoś nie miałam problemu z czasem mając taką różnicę wieku. Ciekawe co mają powiedzieć matki bliźniąt. Poza tym jest ktoś taki w domu jak ojciec dzieci, którego psim obowiązkiem jest zająć się dziećmi. Spokojnie można sobie obejrzeć meczyk z dwuletnim dzieckiem na kolanach, czy noworodkiem na rękach.

Gość gość
gość wczoraj Moja znajoma po jednej ciazy straciła 5 zębów (przednie) może właśnie chodzi o regenerację? x Dokładnie tak. Organizm twoja znajoma miała zakwaszony już przed ciążą. Suplami i dietą tego nie dała nadrobić i płód ściągnął z kości, co spowodowało utratę magnezu i wapnia w kościach, oraz większe zakwaszenie, a to przełożyło się na utratę kolejnych minerałów.

Gość gość
Bo chodziła sama na badania bez męża jak również rodzi sama! Mamy dobrego ginekologa i doradza nawet zachęca do obecność partnera przy badaniu cipki zacofane pacjentki ! Pokazuje jak uchem mąż osluchuje tętno płodu jak również stosować dietę by niewyjałowić organizm nie chemicznymi tabletkami. Mąż wspierał porody i zawsze jest przy każdym badaniu. Mam dwójkę w trzech latach i nie miałam problemów z niczym! !

Gość gość
Tak się zastanawiam dlaczego polki zostały na etapie komuny i chodzą same na badanie krocza gdzie jest normą w UK itp... cywilizowany świat jest zawsze ktoś z bliskich podczas badań a ginekolog nigdy nie jest sam na sam z PACJENTKĄ bo by mógł mieć zarzuty w każdej chwili molestowania czy próby gwałtu. Lecz polska to dziki kraj i żaden prokurator i sędzia pomimo gwałtu nie skaże lekarza bo to nietykalna KASTA! Dlatego powinniśmy mieć kogoś z bliskich jak mąż, partner, chłopak, siostra, mama , koleżanka nie ma gwałtu czy molestowań! Gdy jest bliska osoba wtedy ginekolog najpierw myśli potem mówi. Gdy jesteś sama to mówi nie musi myśleć! !! A nie może wyprosić osoby bliskiej bo Pacjent ma Prawo Stanowić o sobie chyba że jest to szpital psychiatryczny wtedy nie !

Gość gość
ja bym zmieniła lekarza. Ja zaszłam w ciążę praktycznie jedno po drugim i wszystko przebiegało w porządku. zaszłam w 4 miesiącu po porodzie

Gość gość
Oczywiście patrzcie tylko z puktu widzenia własnej d**y. Czas na regenerację potrzebny jest by wydac na świat zdrowe silne potomstwo a nie by szybko wrócić do figury. Niestety często widać, że to drugie dziecko "niedorobione" jest. Także lekarz ma rację, ale skoro masz wieksze zaufanie do kafeterii to rób jak chcesz. Lekarz jednak poza wiedzą ma wieksze doświadczenie, ale przekonywać Cie nie bedzie. Mi nawet internistka powiedziała, że 3 lata na regenerację, ale to też kwestia wieku matki. Wiadomo, że im starsza tym trwa to dłużej. Kobiety nie sa szczere nigdy. Dobro innej kobiety je ochodzi tyle, co zeszloroczny śnieg. Ważne żeby innym nie bylo za dobrze. Lekarz nie ma żadnego interesu by Ci źle doradzac.