Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdopodobieństwo ciąży

Polecane posty

Gość gość

Spóźnia mi się okres już 4 dni. Ostatni zaczął się 6 marca. 14 marca uprawialiśmy seks i chłopak skończył w środku. Nie przejmowałam się tym do tej pory, ponieważ zgodnie z obliczeniami dni płodne wypadały między 16 a 22 marca. Niestety okresu nie ma. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?

Gość gość
Gratulacje :)

Gość gość
Moze zrób test?

Gość gość
Jeśli będziecie polegać na metodzie kalendarzyk, to wróżę Wam w przyszłości liczną rodzinę. Prawdopodobieństwo jest bardzo duże, zrób test.

Gość gość
Chyba bardzo duże prawdopodobieństwo. Gratulacje. Na test cię nie stać?

Gość gość
Dni płodnych nie wyznacza się metodą kalendarzyka. Dużo lepszym i bardzo prostym rozwiązaniem będzie mikroskop owulacyjny

Gość Cleo1976
Kalendarzyk to bardzo nieprecyzyjna metoda! W XXI w. mamy już dużo lepsze metody naturalnej antykoncepcji, jak np.wspomniany powyżej mikroskop owulacyjny! Dziewczyny, na miłość boską, dlaczego "znacie" tylko kalendarzyk?! Zamiast komputera też używacie liczydeł?! Autorko posta: kalendarzyk prawdopodobnie się pomylił.Jeśli od stosunku minęło już więcej niż 14 dni lub jeśli okres spóźnia się o więcej niż tydzień-zrób test ciążowy.

Gość gość
No ale plemniki mogą przeżyc 3-5 dni i "poczekać" na owulację. Nie wiem w jaki sposob "obliczylas" dni plodne. Ale prawdopodobienstwo ciazy jest bardzo duze.