Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość rutkowska3453

Zwolnionio mnie z pracy przez wypadek zalamana

Polecane posty

Gość gość rutkowska3453

Mialam zawarta umowe na okres probny na 3mies. Szef byl zadowolony i mialam pod koniec powiedziane ze przygotuja dla mnie umowe na stale. Byla to praca fizyczna ale mi pasowala poniewaz zmiany byly ustalone ze moglam odprowadzac lub zabierac dziecko z przedszkola i zarobki dobre. Los chcial ze jadac do pracy w dniu w ktorym mialam podpisac nowa umowe mialam wypadek i nie stawilam sie w pracy. Bylam 2dni w szpitalu ale na l4 sie juz nie zalapalam poniewaz umowa ustala dzien wczesniej i zarzadzono ze skoro nie moge przez kilka dni stawic sie w pracy to umowy ze mna juz nie podpisuja i zostalam na lodzie bez pracy. Tlumaczenie nic nie dalo, maja swoje prawa i tyle. moje pytanie brzmi czy mimo wszystko po jakims czasie mogle zlozyc ponownie podanie do tej samej firmy liczac ze jednak mnie zatrudnia czy jestem juz na straconej pozycji? Jest mi naprawde przykro bo stalo sie to nie z mojej winy a zostalam od razu zdyskwalfikowana

Gość gość
dziewczyno w jakim dniu uleglas wypadkowi?po ustatniu umowy na okres probny? w takiej sytaucji nalezy ci sie zasilek chorobowy?

Gość gość rutkowska3453
Po ustaniu umowy. Jechalam do pracy w dniu w ktorym mialam podpisac nowa umowe ale nie dojechalam do pracy. Chcialam dostaraczyc l4 na kilka dni zeby dalej pracowac ale szef sie nie zgodzil

Gość gość
ale ile czasu minelo od wygasniecia umowy? przeciez ci sie nalezy zasilek z zus. po ustaniu zatrudnienia. idz nalepiej do zus i sie dowiedz. bo mysle ze ci sie nalezy. ale jak dlugo bedziesz an zwolnieniu?

Gość gość
masz 14 na zalatwienie sprawy od momentu ustatniu zatrudnienia. pedem do zus- przynajmniej dostaniesz zasilke chorobowy.

Gość gość rutkowska3453
Jak dzwonilam do firmy to powiedziano mi ze umowa ustala i mam juz nie dostarczac zwoknienia . Przez to nie wzielam zwolnienia ze szpitala. Umowa ustala 31.03 to byl ostatni dzien mojej pracy. Pozniej byly swieta i we wtorek po sw miala byc podpisana stala umowa a ja w ten dzien mialam wypadek

Gość gość
A mnie zwolniono za wykrycie przestępstwa dokonanego przez moich zwierzchników . Przestępstwo z paragrafu 270 kk . Policja . Prokuratura i zarząd spółki milczy jak na razie .powiadomionne jest także MSWiA

Gość gość
Państwo w Państwie . Dzika europa.

Gość gość
i twoj blad. juz teraz nic nie zrobisz.

Gość gość
a jak twoj stan zdrowia?

Gość gość
autorko jak dla mnie to wykręt i tyle. Wygląda jakby wcale cię tam nie chcieli tak naprawdę i złapali pierwszą z brzegu okazję żeby się z tego wykręcić.

Gość gość
dokładnie, gdyby chcieli cie w tej firmie to by zaczekali kilka dni. Na mnie czekali trzy miesiące bo złamałam rękę

Gość gość
Też tak myślę, że nie mieli ochoty jej zatrudnić. Przykre to...

Gość gość
tu chodzi o to ze miala wypadek a nikt nie che takim osoba przedluzac umowy.taka jest prawda. gdyby nie wypadek to by normalnie pracowala.

Gość gość
A co powiecie o 14:46 ?

Gość gość
Ale teraz musisz dalej się leczyć? Czy normalnie mogłabyś pracować?

Gość gość rutkowska3453
Juz na 3dzien moglam normalnie isc do pracy bo nic strasznego mi sie nie stalo ale oni mi juz podziekowali na drugi dzien odrazu wyslano swiadectwo pracy. bardzo niesprawiedliwe bylam dobrym pracownikiem przed trzy mies dawalam z siebiev wszystko a wykreslili mnie przez jeden dzien niedyspozycji. Jeszcze jak dzwonilam ti prosilam szefa zeby wstawil mi chociaz urlop 2dni odmowil. Powiedzial tylko ze skoro sie nie stawilam di pracy to umowa nie zostaje przedluzona i koniec

Gość gość rutkowska3453
Mieli mi przedluzyc bo kolezanka ktora pracowala ze mna mowila ze byly dwie umowy przygotowane dla nirj i dla mnie. Moj blad polegal na tym ze w szoku nie zadzwonilam odrazu do firmy zeby powiedziec ze mniebnie bedzie. Szef sam zadzw czemu sie nie pojawilam. Jak zaxzelam tlumaczyc to tylko powiedzowil i ze wysylaja sw pracy

Gość gość
wygląda to na to, ze NIE CHCIELI CIE TAM ZATRUDNIC a ten wypadek to tylko wymowka. Tak mi się wydaje.

Gość gość
Nie roztrzasaj sprawy. Nie zatrudnili to trudno, szukaj innej roboty